Mall στη Σιγκαπούρη πουλά ανθρώπους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Mall στη Σιγκαπούρη πουλά ανθρώπους!

Όταν κάποιος ψάχνει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, θέλει να δει από κοντά τις επιλογές του. Θέλει να εξετάσει τις λεπτομέρειες. Πρόκειται, άλλωστε, για μια μεγάλη απόφαση και για ένα μεγάλο ποσό.


Το ίδιο ισχύει και όταν κάποιος σκοπεύει να προσλάβει οικιακή βοηθό; Στη Σιγκαπούρη, ναι.
Σύμφωνα με το CNBC, το...εμπορικό κέντρο Bukit Timah Shopping Center στη Σιγκαπούρτη έχει πέντε ολόκληρα τμήματα που “πουλάνε” ζωντανές οικιακές βοηθούς.

Υπάρχουν οικιακές βοηθοί από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Μιανμάρ. Και εάν τρέξετε, μπορείτε να τις πάρετε με... έκπτωση.

Μέσα στις βιτρίνες, οι οικιακές βοηθοί κάθονται ήσυχες. Κάποιες γνέφουν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Σε άλλα εμπορικά, παριστάνουν ότι κάνουν δουλειές, σπρώχνοντας αναπηρικά καροτσάκια ή αλλάζοντας πάνες σε μωρά-κούκλες.

Και βέβαια, τα στερεότυπα δεν λείπουν. Οι Φιλιππινέζες είναι “πιο έξυπνες”, οι Ινδονήσιες είναι λιγότερο και εκείνες από τη Βιρμανία είναι γλυκές και υποχωρητικές.

Ότι οι οικιακές βοηθοί αντιμετωπίζονται συχνά σαν σκλάβες στη ΝΑ Ασία δεν αποτελεί είδηση. Αλλά ότι αυτές παρουσιάζονται σαν προϊόντα στο ράφι, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια εικόνα που σοκάρει τη Δύση.
Bookmark and Share