Κ.Ρανιέρι: Πάμπλουτος ...με τις απολύσεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κ.Ρανιέρι: Πάμπλουτος ...με τις απολύσεις.

Τα 500.000 ευρώ που έλαβε από την ΕΠΟ για την... προσφορά του στο εθνικό μας συγκρότημα ήταν η χαμηλότερη στον διάρκειας 28 ετών εργασιακό του βίο.
  • Ο «ειδικός» στις αποζημιώσεις Iταλός προπονητής έχει εισπράξει τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο από τις έξι απολύσεις του, ποσό που ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο, το τελευταίο εξάμηνο ουδέν παράπονο μπορεί να έχει, κυρίως από τον πρώην εργοδότη του: τον Ρώσο..  δισεκατομμυριούχο μεγαλομέτοχο της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο «Κροίσος» του γαλλικού συλλόγου, τον περασμένο Μάιο, απέλυσε τον Κλ. Ρανιέρι -για να φέρει στη θέση του έναν παλιό «δικό μας», τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ- δίδοντάς του για αποζημίωση το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Σαφέστατα πρόκειται για «πριγκιπική» αποζημίωση, αλλά πολύ μικρότερη της διατροφής των 3,3 δισ. ευρώ που υποχρεώθηκε να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του, Ελενα.
Ο «ειδικός» στις αποζημιώσεις έχει εισπράξει τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο από τις έξι απολύσεις του, ποσό που ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ.
Πλην του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο Ιταλός κόουτς είχε την τύχη να συνεργαστεί και με άλλο μεγιστάνα του πλούτου: τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο ζάπλουτος Ρώσος βρήκε τον Ρανιέρι στην Τσέλσι, του έδωσε, το 2003, το ποσό των 120 εκατ. λιρών για μεταγραφές, όμως ο «Tinkerman», ήτοι «Αλχημιστής», όπως τον «βάπτισαν» τα βρετανικά ΜΜΕ εξαιτίας των συνεχών αλλαγών σε πρόσωπα και τακτική, έφυγε... νύχτα το 2004, αλλά με φάκελο 1,3 εκατ. ευρώ υπό μάλης. Κι έλαβε τόσα... λίγα από τον Αμπράμοβιτς, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2007, με 2,5 εκατ. € ετήσιες αποδοχές, διότι βρήκε σχεδόν αμέσως δουλειά στη Βαλένθια.
Στην ισπανική ομάδα έμεινε μόλις οκτώ μήνες και στο ταμείο ανεργίας για δύο χρόνια, έχοντας, όμως, πάρει (άλλη μία «χρυσή») αποζημίωση από τις «νυχτερίδες» ύψους 5 εκατ. ευρώ. Φτηνά τη γλίτωσε και η Γιουβέντους, που του έδωσε αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ. Οχι επειδή είχε να κάνει με μια «Κυρία», αλλά διότι ήταν σκληρή στις διαπραγματεύσεις.

Ο αρχιτέκτονας του λάθους
Μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν πτοήθηκε. Και εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα προκρινόταν, καταλαμβάνοντας τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Πριν από τη δεύτερη ήττα στο Καραϊσκάκη, από τη Β. Ιρλανδία, πήρε όλη την (ενδεχόμενη) αποτυχία πάνω του: «Αν δεν προκριθούμε, εγώ θα είμαι ο αρχιτέκτονας του λάθους». Τώρα, μετά το τρίτο κάζο, ο «αρχιτέκτονας» έγινε «μαστροχαλαστής».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ
Bookmark and Share