Διχασμός. Αυτό που έρχεται.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Διχασμός. Αυτό που έρχεται..

 

Ο εθνικός διχασμός είναι αυτό που θα ακολουθήσει την ανοησία του δημοψηφίσματος.
Ήδη τα σημάδια είναι γύρω μας,στους δρόμους,στις δουλειές ακόμα και μέσα στις οικογένειες.
Οι προηγούμενες γενιές το έχουν ζήσει και τρομοκρατούνται ήδη στην ιδέα.
Η δικιά μας γενιά θα ξυπνήσει ξαφνικά σε ένα νέο άγνωστο κόσμο όπου οι μεν θα κατηγορούν τους δε χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση.
Όσο μεγαλύτερη καταστροφή ακολουθήσει το δημοψήφισμα,τόσο βαθύτερος και βιαιότερος θα είναι ο διχασμός..


Τα οικονομικά αποτελέσματα από την διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι ήδη ορατά και θα γίνουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Όμως, ένας άλλος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ακόμη πιο σημαντικός.
Η θέση μας για το δημοψήφισμα είναι κάθετη.
Ηταν αχρείαστο στη συγκεκριμένη χρονική ..στιγμή.

Θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεση της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές.

Όμως, ο γέγονε, γέγονε που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Εκτός κι αν η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει άλλη άποψη την Παρασκευή.

Οι οικονομικές συνέπειες από αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία είναι ήδη ορατές.

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων από την κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τον ELA την προηγούμενη Κυριακή έχει οδηγήσει σ' αυτό που όλοι βιώνουμε.

Κοινώς, έχει καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο τουρισμό εν μέσω καλοκαιριού και έχει οδηγήσει σε σταδιακή απονεύρωση περισσότερων, αν όχι όλων των κλάδων της οικονομίας.

Εχει επίσης οδηγήσει στις γνωστές ουρές μπροστά από τα ΑΤΜs των τραπεζών και το ημερήσιο όριο των 50 ή 60 ευρώ στις αναλήψεις μετρητών που μπορεί να εκμηδενισθεί τις επόμενες μέρες καθώς τα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ που δίνουν τα ΑΤΜ νομοτελειακά θα τελειώσουν.

Όμως, πέρα και πάνω απ' όλα αυτά ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει.

Ο διχασμός του λαού και της κοινωνίας.

Κάποιες γραμμές έχουν ήδη χαραχθεί αν και κάποιοι μέσα στο Σύριζα έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται σιωπηλά.

Από την μια μεριά το μέτωπο των Σύριζα, ΑΝΕλ και Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι υπόλοιποι με εξαίρεση το ΚΚΕ που ακολουθεί την δική του πορεία.

Το χάσμα θα επισημοποιηθεί αν το δημοψήφισμα κριθεί υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς με μικρή διαφορά π.χ. 51%-53% με 49%-47%.

Οπως λοιπόν έλεγε ένας φίλος χθες θα ήταν καλό το αποτέλεσμα να οδηγεί σε καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά της μιας ή της άλλης πλευράς.

Οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές που έχουν πρόσβαση στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και είχαν προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών.

Όμως, όλα είναι ακόμη ρευστά.

Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή από όλα τα κόμματα και τους φορείς για να μην εκτραχυνθεί ο πολιτικός λόγος περισσότερο και τροφοδοτηθούν τα πολιτικά πάθη.

Η ιστορική εμπειρία είναι πολύ άσχημη και μόνο δεινά μπορεί να επισύρει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο βαθμός επικινδυνότητας θα ενισχυθεί καθώς βαίνουμε προς το δημοψήφισμα και ίσως συνεχίσει να αυξάνεται μετά την Κυριακή.

Κι αυτό γιατί θα υποδαυλίζεται από μια συνεχή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και της πραγματικής οικονομίας.

Ζούμε, ακόμη μια φορά, τα τελευταία χρόνια απίστευτες καταστάσεις που θα έχουμε να διηγούμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ας φροντίσουμε όλοι και όλες να μην μετατραπούν σε τραγικές χωρίς φυσικά να κάνουμε έκπτωση στα επιχειρήματά μας στο μέτρο που μπορούμε να τα υποστηρίξουμε.
Το λιγότερο που χρειάζεται η χώρα είναι ένας νέος εθνικός διχασμός..


Σ.Α.
Bookmark and Share