Προβληματισμός για το πρώτο drone ...με επιβάτη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Προβληματισμός για το πρώτο drone ...με επιβάτη!

  • Κατασκευάστηκε το πρώτο drone με δυνατότητα να έχει μέσα επιβάτη. Πρόκειται για ένα αυτόνομο ηλεκτρικό εναέριο όχημα με διάρκεια πτήσης περίπου 20 λεπτά.  
  • Έντονοι είναι όμως οι προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια του επιβάτη καθώς η πλοήγηση γίνεται από tablet και όχι με χειριστήριο.

Το γεγονός ότι στο...κόκπιτ δεν υπάρχει παρά μόνο το tablet και κανένα άλλο όργανο που να δίνει την δυνατότητα απόκτησης ελέγχου δημιουργεί προβληματισμούς για την ασφάλεια της πτήσης...

Το drone σχεδιάστηκε για να μεταφέρει έναν επιβάτη σε μικρές αποστάσεις πετώντας πάντα σε χαμηλό ύψος και χωρίς να έχει επανδρωθεί. Το συγκεκριμένο μπορεί να πετάξει συνεχόμενα μόλις για 23 λεπτά, διαθέτει όλες τις ανέσεις, κλιματισμό, είναι υπερσύγχρονο και μοντέρνο στην εμφάνιση.

Το Ehang 184 διαθέτει 8 μεγάλους έλικες θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα ελικόπτερο σε αρκετές από τις λειτουργίες του. Παράλληλα στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα tablet από το οποίο ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει τον προορισμό. Στη συνέχεια μπορεί να καθίσει άνετος και να απολαύσει το ταξίδι του και την διαδικασία προσγείωσης.

Μέχρι στιγμής το επιτρεπτό όριο βάρους είναι τα 90 κιλά οπότε ο επιβάτης-όποιος τολμηρός δηλαδή πετάξει-μπορεί να έχει μαζί του και μία μικρή αποσκευή... αρκεί να μην είναι υπέρβαρος.
Bookmark and Share