Καλάβρυτα: Εξακολουθεί να αγνοείται αεροσκάφος Τσέσνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Καλάβρυτα: Εξακολουθεί να αγνοείται αεροσκάφος Τσέσνα.


  • Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το Cessna που χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση..


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αεροσκάφους τύπου Cessna με δύο.. επιβαίνοντες (εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου.

Στις έρευνες συμμετέχει επίσης και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην έρευνα συμμετέχει και ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ, η οποία επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων ενώ την περιοχή χτενίζουν οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο το έργο του εντοπισμού είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία ως προς το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου.
Bookmark and Share