Ρουμανία: Μια νύχτα στο... φέρετρο του κόμη Δράκουλα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ρουμανία: Μια νύχτα στο... φέρετρο του κόμη Δράκουλα.


  • Μία αξέχαστη νύχτα για δύο στο κάστρο των Καρπαθίων, στις 31 Οκτωβρίου που γιορτάζεται το Halloween, υπόσχεται η εταιρεία οργάνωσης διακοπών Airbnb.

Δύο άτομα, οι νικητές ενός διαγωνισμού της..εταιρείας, θα μπορέσουν (;) να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένα στην κρύπτη του κόμη Δράκουλα.
Οι νικητές του διαγωνισμού της Airbnb θα είναι οι πρώτοι επισκέπτες που θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο εδώ και 70 χρόνια, από τότε που το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες του, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων.
Το 2006, η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και πάλι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα (το λεγόμενο και «Κάστρο του Δράκουλα») στους απογόνους των Αψβούργων.
Το κάστρο, στους δασωμένους πρόποδες των Καρπαθίων, σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από τον λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία.
Εκεί, σύμφωνα με το Reuters, θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο υπό το φως των κεριών, ακριβώς όπως το περιέγραψε ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ στο μυθιστόρημά του «Δράκουλας».
Bookmark and Share