Η βασίλισσα έγινε 91 ετών: Δείτε μερικά... τρελά προνόμιά της. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η βασίλισσα έγινε 91 ετών: Δείτε μερικά... τρελά προνόμιά της.

  • Εχει δικό της ΑΤΜ,
  • δικό της ποιητή,
  • της ανήκουν όλοι οι... κύκνοι που κολυμπούν στον Τάμεση
  •  και οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης
...θέλετε κι άλλα;


Ένας κανονιοβολισμός στo Tower Bridge του Λονδίνου και στο Hyde Park σηματοδότησε χθες τα γενέθλια της... Βασίλισσας, και οι εορτασμοί δε θύμιζαν σε τίποτα τη φιέστα που έγινε πέρισυ για τα 90ά της γενέθλια.

Σταδιακά, η όλο και πιο δημοφιλής μονάρχης στην ιστορία έχει αρχίσει να παραδίδει σιγά σιγά τα καθήκοντά της σε άλλους. Και ενώ ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο κληρονόμος του θρόνου, η προσοχή του κόσμου έχει περάσει στους δύο γιους του, Γουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι έχουν αναλάβει ήδη κάποια από τα καθήκοντα της Βασίλισσας.

Η δε άφιξη των παιδιών του Γουίλιαμ και της Κέιτ, - έχει παγιώσει τη θετική άποψη της χώρας για την βασιλική οικογένεια.

Εκανε τον κόσμο να αγαπήσει τη βασιλική οικογένεια

Η βασίλισσα συνέβαλε στο να φέρει τους βασιλείς στη σύγχρονη εποχή, αφού ανέβηκε στο θρόνο το 1952 όταν η αυτοκρατορία της Βρετανίας ήταν σε απότομη πτώση.

«Ολη μου η ζωή, είτε είναι μακρά είτε σύντομη, θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία σας» είπε σε μια ομιλία που σημάδεψε τα 21α γενέθλιά της, αρκετά χρόνια πριν ξεκινήσει τη βασιλεία της.

Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για εκείνη ήρθε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Η βασίλισσα χαρακτήρισε το έτος 1992 "annus horribilis" (απαίσιο έτος) όταν ακυρώθηκαν οι γάμοι τριών από τα τέσσερα παιδιά της και το κάστρο Windsor υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά.

Πέντε χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την οργή του βρετανικού κοινού όταν η πριγκίπισσα Ντιάνα πέθανε και η Βασίλισσα επέλεξε να μείνει στο κτήμα της στη Σκωτία αντί να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ φρόντισε να αποφύγει τέτοιες συγκρούσεις με θέματα της Βασίλισσας από τότε.

Ηταν επιλογή της να μην πάρει θέση στο θέμα του διχαστικού δημοψηφίσματος Brexit αλλά και στην απόφαση της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καλέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ για επίσημη επίσκεψη.

Προκειμένου να εκσυγχρονίσει την εικόνα της οικογένειάς της και να αρνηθεί να γίνει πολιτικός, η βασίλισσα επικεντρώθηκε στην αγάπη του έθνους. Ενώ η γενική υγεία της είναι καλή, υπέστη ένα βαρύ κρυολόγημα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και όλοι παρακολουθούσαν την ανάρρωσή της με ανησυχία. Μάλιστα, πολλά δημοσιεύματα ασχολήθηκαν με το τι θα γίνει στο παλάτι μετά τον θάνατό της, ή πώς θα ανακοινωθεί το γεγονός από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Τα... τρελά προνόμια της βασίλισσας

Δείτε παρακάτω τις 9 παράξενες εξουσίες της Βασίλισσας Ελισάβετ.

1) Οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης


Είναι το μόνο πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης. Η βασίλισσα έμαθε για πρώτη φορά πώς να οδηγεί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οδήγησε ένα φορτηγό πρώτων βοηθειών.

2) Δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ταξιδέψει.

Αν και όλα τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να έχουν διαβατήριο, η βασίλισσα δεν χρειάζεται, αφού όλα τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκδοθεί στο όνομα της.

3) Γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές.

Ναι, είναι τόσο σημαντική που γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία στις 21 Απριλίου που είναι τα επίσημα γενέθλιά της, και μία τον Ιούνιο.

4) Εχει δικό της ATM.

Η Βασίλισσα έχει τη δική της ταμειακή μηχανή εγκατεστημένη στο υπόγειο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ιδιοκτησίας της ιδιωτικής τράπεζας Coutts.

5) Εχει πολλά ζώα στην ιδιοκτησία της. Δεν φαντάζεστε πόσα.

Εκτός από την γλυκιά συμμορία των Corgis της (τα χαριτωμένα σκυλάκια της), η Βασίλισσα έχει στην ιδιοκτησία της όλους τους κύκνους στον ποταμό Τάμεση, όλα τα δελφίνια που κολυμπούν στα βρετανικά ύδατα, ακόμα και τους οξύρρυγχους και τις φάλαινες της χώρας.

6) Δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει φόρους.

Αν και δεν χρειάζεται να το κάνει, η βασίλισσα άρχισε να πληρώνει φόρους εθελοντικά, καταβάλλοντας το μερίδιο φόρου που της αναλογεί, από το 1992.

7) Δεν μπορεί να συλληφθεί ποτέ, ότι κι αν κάνει.

Εχει απόλυτη ασυλία. Παράλληλα, η ίδια και η οικογένειά της δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε κανέναν πρόσβαση στις ιδιωτική τους ζωή, οτιδήποτε κι αν συμβεί.

8) Έχει τον δικό της ποιητή.

Αυτή την περίοδο είναι η βραβευμένη ποιήτρια Carol Ann Duffy. Η τιμητική θέση δίνεται σε έναν ποιητή, το έργο του οποίου είναι εθνικής σημασίας.

9) Είναι επικεφαλής θρησκείας.


Εκτός από τον βασιλικό τίτλο της, η βασίλισσα είναι η επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι δεν επιτρέπεται να αλλάξει θρησκεία, καθώς αυτό θα μπορούσε να σημάνει την αφαίρεση του τίτλου της.
Bookmark and Share