Νέα κατάληψη κατοίκων της Κοζάνης χθες σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, η οποία συνεχίζει να ρυπαίνει παρά τα πρόστιμα..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Νέα κατάληψη κατοίκων της Κοζάνης χθες σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, η οποία συνεχίζει να ρυπαίνει παρά τα πρόστιμα..!




Στους δρόμους βρήκε τους κατοίκους του δήμου Δ. Υψηλάντη Κοζάνης η επόμενη μέρα της επιβολής προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά στη ΔΕΗ. Μετά την προχθεσινή κατάληψη του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ποντοκώμης προχώρησαν χθες σε κατάληψη του ΑΗΣ Καρδιάς. Η χρηματική ποινή και οι προειδοποιήσεις του υπουργού, ότι "είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε περιθώριο αυστηρότητας", δεν φαίνεται να συνέτισαν τους αρμόδιους της ΔΕΗ. Χθες, η κατάληψη από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα γκρίζο φόντο, αφού η τέφρα από τα ορυχεία και τους σταθμούς δημιούργησε ένα σύννεφο στον ουρανό του λεκανοπεδίου. Την ίδια ώρα ο καταληφθείς σταθμός του ΑΗΣ Καρδιάς σημείωνε νέες υπερβάσεις ρύπων, εκπέμποντας 150 μg/m3, έναντι 100 μg/m3 που είναι το όριο. Χθες έκλεισε το δημοτικό κατάστημα του δήμου Δ. Υψηλάντη και το γυμνάσιο παρέμεινε κλειστό, με τους μαθητές να δίνουν έναν νεολαιίστικο τόνο, συμμετέχοντας μαζί με τους γονείς τους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Ήταν πάντως αρκετοί οι κάτοικοι που αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα των προστίμων, καθώς υποστήριξαν ότι "τελικά το κόστος θα μετακυληθεί στους καταναλωτές, μέσα από αύξηση των τιμολογίων της κιλοβατώρας".
Bookmark and Share