Και η Θεσσαλονίκη στα διεθνή κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Και η Θεσσαλονίκη στα διεθνή κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας..

Πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο από τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν ως μέλη διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ.
Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της EUROPOL σε όλη την Ευρώπη. Στην επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία Coala συμμετείχαν και αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Τα πέντε άτομα που κατηγορούνται στην Ελλάδα είναι δύο στην Αθήνα, ένα στην Πάτρα και δύο στη Θεσσαλονίκη, τα οποία όμως δεν συνελήφθησαν(!), λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου..
Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένοι αγόραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο παραλάμβαναν μέσω ιστοσελίδας του κεντρικού σέρβερ, που βρισκόταν στην Ιταλία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του ιταλού ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας πριν από τρεις μήνες, ο οποίος κατηγορείται ότι ταξίδευε συνεχώς σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου βιντεοσκοπούσε σε ειδικά στούντιο σκληρό πορνό με παιδιά και στη συνέχεια το διακινούσε αντί αμοιβής σε χρήστες του Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο. Στα δύο σπίτια στην Αθήνα και στο ένα στην Πάτρα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 49 cdrom με πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, πιστωτικές κάρτες και ένα τραπεζικό βιβλιάριο. Επίσης, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των πέντε Ελλήνων ήταν αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Από την αστυνομία ερευνάται αν διακινούσαν και οι ίδιοι υλικό παιδικής πορνογραφίας, κερδοσκοπώντας από τη δραστηριότητα αυτή, ενώ όλο το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Bookmark and Share