Παροχές του ΟΓΑ ακόμη και σε..νεκρούς! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Παροχές του ΟΓΑ ακόμη και σε..νεκρούς!


'Ενα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο ταλανίζει τον OΓΑ, μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλη εταιρία διάθεσης ιατρικών ειδών, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, χορηγεί συσκευές οξυγονοθεραπείας με τη «συνδρομή» γιατρών (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο νομό Δράμας) ακόμη και σε... νεκρούς!
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ασφαλισμένης που απεβίωσε στις 7 Σεπτεμβρίου 2006, ωστόσο μετά το θάνατό της εκδόθηκαν δύο ιατρικές γνωματεύσεις, την 1η Νοεμβρίου 2006 και στις 2 Μαΐου 2007, ώστε να της χορηγηθούν τα ιατρικά είδη. Oπως διαπιστώθηκε, παραποιούνται τα παραστατικά που συνυποβάλλονται με τα τιμολόγια της εταιρίας για εξόφληση της σχετικής δαπάνης από τον OΓΑ. Και στις περιπτώσεις των «εν ζωή» ασφαλισμένων, η χορήγηση των συσκευών οξυγονοθεραπείας γίνεται εν αγνοία τους, αφού δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από τους γιατρούς που δίνουν τις γνωματεύσεις..
O διοικητής του OΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα και η επεξεργασία των στοιχείων των συγκεκριμένων περιπτώσεων, για να αποτραπεί η οικονομική επιβάρυνση του οργανισμού, αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου.
(πηγή"Αγγελιοφόρος")
Bookmark and Share