ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στη Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στη Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης!


Σοκ και δέος προκαλεί η υπόθεση μιας μητέρας από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, η οποία κατηγορείται ότι το 2005 ασελγούσε συστηματικά και ξυλοκοπούσε άγρια τα παιδιά της, μόλις 8 και 4 ετών τότε!
Όσα περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προκαλούν αποτροπιασμό. Τα δύο αγγελούδια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, βασανίζονταν από τη μητέρα τους το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2005 τουλάχιστον. Η γυναίκα είχε χωρίσει το 2002 με τον σύζυγό της και τα παιδιά ζούσαν μαζί της. Το μαρτύριό τους ήταν καθημερινό και πλήγωνε ανεπανόρθωτα τις ψυχές τους. Η κατ' ευφημισμόν μάνα τα έγδυνε και στη συνέχεια χάιδευε και φιλούσε τα κορμάκια τους σε απόκρυφα σημεία. Όλο αυτό το διάστημα φέρεται ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με έναν άντρα αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο, μάλιστα, δεν δίσταζε να συνευρίσκεται μπροστά στα αθώα ματάκια των παιδιών.
Σύμφωνα με το βούλευμα, η μητέρα έπαιρνε ψυχοφάρμακα, με αποτέλεσμα να έχει συχνά επιθετική συμπεριφορά. Οι άγριοι ξυλοδαρμοί και τα ουρλιαχτά ήταν καθημερινό φαινόμενο στο σπίτι. Χτυπούσε τα παιδιά στο κεφάλι και το σώμα, ενώ απειλούσε ότι θα τα πετάξει από το μπαλκόνι. Μετά από έναν τέτοιο ξυλοδαρμό, το κοριτσάκι είχε καταλήξει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις. Κάποια στιγμή, την ώρα που έπαιζαν, τα παιδιά βρήκαν τα χάπια της μητέρας τους και χωρίς να μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς ήταν το κορίτσι έδωσε ένα στον αδερφό της. Το παιδί παρουσίασε διαταραχές και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για τρεις ημέρες με βαριά συμπτώματα δηλητηρίασης.
Το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πίσω από την πόρτα του διαμερίσματος ήρθε το Πάσχα του 2005. Τα παιδάκια φιλοξενούνταν στο σπίτι τις γιαγιάς τους, όταν κάποια στιγμή της ζήτησαν "να παίξουν όπως με τη μαμά" και έβγαλαν τα ρούχα τους. Η θλιβερή ιστορία έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε. Η μητέρα παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να δικαστεί σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή. Το βέβαιο είναι ότι οι πληγές στις παιδικές ψυχές θα αργήσουν να επουλωθούν.
Bookmark and Share