"Ηλίθια" η απόφαση για ονομασία "Μέγας Αλέξανδρος" στο αεροδρόμιο των Σκοπίων απ΄τον πρώην πρωθυπουργό! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

"Ηλίθια" η απόφαση για ονομασία "Μέγας Αλέξανδρος" στο αεροδρόμιο των Σκοπίων απ΄τον πρώην πρωθυπουργό!

Τον τελευταίο καιρό,στον Τύπο των Σκοπίων,εμφανίζονται πολλά άρθρα κυρίως πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων που ζητούν αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση η επιβολή του Ελληνικού βέτο θεωρείται γι' αυτούς βέβαιη.
Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και ηγετικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης SDSM, Βλάντο Μπούτσκοφσκι πρότεινε την αποδοχή του πλαισίου εισηγήσεων του Μάθιου Νίμιτς (όπως αυτό υπεβλήθη στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ την 1η Νοεμβρίου στη Ν. Υόρκη)) προτείνει στα Σκόπια .Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Βρέμε«, ο κ. Μπούτσκοφσκι ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της αδυναμία να προωθήσει την ευρωατλαντική ατζέντα της χώρας.Όσον αφορά τη διαφορά με την Ελλάδα, ο κ. Μπούτσκοφσκι επικρίνει ιδιαίτερα μία σειρά από ενέργειες όπως η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» (φώτο), την οποία χαρακτηρίζει άσκοπη και ηλίθια, επισημαίνοντας ότι δυσχεραίνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ασκεί κριτική και στον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, καυτηριάζοντας τη στάση των Σκοπίων σε ζητήματα όπως του Κοσόβου και του ενδεχόμενου ελληνικού βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Bookmark and Share