Αντί ευχών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Αντί ευχών.

Αντί πολλών ευχών για ένα 2008 καλύτερο απ΄το 2007 ας αναλογιστούμε-για 1΄-
τα επίκαιρα λόγια 2300 ετών..

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται
διότι








κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,













διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,











την παρανομία ως ελευθερία,












την αναίδεια του λόγου ως ισότητα









και την αναρχία ως ευδαιμονία."


Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )


Καλύτερη νέα χρονιά για όλους!

11 σχόλια:

  1. AP'TA KALYTERA POST POY EXW DEI SE ELLHNIKO BLOG!!!

    XRONIA POLLA SALONIKA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή και η ιδέα αλλά και η σύνθεση.
    Σας εύχομαι τα καλύτερα για το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πόλλα συμπολίτη!!!πολύ κάλο post!!Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πολύ καλυτερη από την προηγούμενη!!!καλά να περάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ελευθεροτυπία και δημοκρατία έχουν οι διαχειριστές του mediablog.gr που ζήλεψαν τη δόξα της περίφημης Επιτροπής Λογοκρισίας της χούντας.

    Προφανώς εκτελώντας εντολές των ανθρώπων που χρηματοδοτούν και βρίσκονται πίσω απο τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog διαγράφουν τα ενοχλητικά σχόλια κατά βούληση. Όταν μάλιστα τολμήσεις να ρωτήσεις τι έγινε με το σχόλιο που είχες γράψει σου απαντούν ευγενικά "...για το καλό σου βρε κουτό το κόψαμε για να μην σου χτυπήσει την πόρτα ενα ωραίο πρωί η αστυνομία και έχεις μπλεξίματα με το νόμο επειδή όσα γράφεις είναι συκοφαντικά και εξυβριστικά για την κυρία τάδε ή τον κύριο δείνα"...!
    Λησμονούν βέβαια να πούν οτι η συκοφαντία και η εξύβριση δεν συγκαταλέγονται στα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος ώστε να επέμβει η αστυνομία. Επίσης λησμονούν να μας πουν οτι για να αρθεί το απόρρητο που καλύπτει τα προσωπικά δεδομένα όπως αυτό της Ι.Ρ.πρέπει να συντρέχει κακουργηματική πράξη και όχι απλά μια βρισιά.

    Την ίδια ώρα όμως αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχολιαστών αν έχουν πρόσβαση και αν αρχειοθετούν τις I.P όσων σχολιάζουν στο blog. Κι επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω δηλώνω οτι ΝΑΙ κρατούν τις I.P για να μπορούν να ελέγχουν εν μέρει την ταυτότητα όσων γράφουν σχόλια στο blog τους.

    Αυτό όμως σε συνδυασμό με τις απειλές περί μηνύσεων και συλλήψεων απο την αστυνομία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω απο αυτο το blog. Και για να ακριβολογώ εννοώ τους ανθρώπους που "επένδυσαν" σε αυτό το blog μόλις διαπίστωσαν οτι έχει επισκεψιμότητα και άρα δυναμική.

    Για την ιστορία τα δυο σχόλια που κόπηκαν αφορούσαν την κυρία Κουβελογιάννη και ήταν απαντήσεις σε ένα δήθεν σχόλιο περί επικείμενης μεταγραφής της σε άλλο κανάλι επειδή της κόβουν την εκπομπή, όπως έλεγε ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου. Κανένα δεν περιείχε οτιδήποτε υβριστικό η συκοφαντικό γα την κυρία. Παρόλα αυτά ΚΟΠΗΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά, και καλή συνέχεια σε όλους σας...
    Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ηράκλειτός είχε πεί ότι "τα πάντα ρει και ουδέν μένει".
    Μόνον ο άνθρωπος δεν άλλαξε από τότε.

    Καλή Χρονιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XRONIA POLLA STO AGAPHMENO MOY ELLHNIKO BLOG!



    MARIA,NEW YORK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι γαρ κατ' εκεινον τον χρόνον την πόλιν διοικουντες κατεστήσαντο πολιτείαν ουκ υνόματι μεν τω κοινοτάτω και πραοτάτω προσαγορευομένην, επι δε των πράξεων οι τοιαύτην τους εντυχάνουσι φαινομένην, ου δ' η τουτον τυν τρόπον επαίδευε τους πολίτας ωσθ' ηγεισθαι την μεν ακολασίαν δημοκρατίαν, την δε παρανομίαν ελευθερίαν, την δε παρρησίαν ισονομίαν, την δ' εξουσίαν του ταυτα ποιειν ευδαιμονίαν, αλλα μισουσα και κολάζουσα τους τοιούτους βελτίους και σωφρονεστέρους απαντας τους πολίτας εποίησεν.


    Που σημαινει:

    Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

    Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share