Xωρίς θέρμανση στους -7 βαθμούς Κελσίου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Xωρίς θέρμανση στους -7 βαθμούς Κελσίου!

Στην πιο ψυχρή μέρα του φετινού χειμώνα δοκιμάστηκαν σκληρά οι αντοχές περισσότερων από 1.200 οικογενειών στους δήμους Αμυνταίου και Φιλώτα του νομού Φλώρινας, που έμειναν από το βράδυ του Σαββάτου χωρίς τηλεθέρμανση, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου (600MW) που τροφοδοτούν με θερμότητα το σύστημα.
Το σύστημα της τηλεθέρμανσης (εικόνα δεξιά) μοιράζει από το σταθμό θερμική ενέργεια στα δημοτικά διαμερίσματα Αμυνταίου, Φιλώτα και Λαιβέας μέσω υπόγειων σωληνώσεων σε-σχετικά-μικρό κόστος (ένα είδος "ανταποδοτικού οφέλους"για τη μόλυνση που προκαλούν στην περιοχή οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ..).
Αυτό πάντως ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί και μάλιστα με πολικές θερμοκρασίες. Το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο έδειχνε στην περιοχή μείον 7 βαθμούς Κελσίου!Oι δύο μονάδες, 300MW η καθεμία, "τέθηκαν εκτός λειτουργίας εντελώς απρόσμενα παρουσιάζοντας όμως", σύμφωνα με τους αρμοδίους, "συνηθισμένες βλάβες". .
Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, από αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία τουλάχιστον η μία μονάδα.
Στα σχέδια της ΔΕΗ είναι μέχρι το 2013-14 να κλείσουν οι συγκεκριμένες μονάδες 600MW και να υπάρξει μια νέα στο Μελίτη, μόνο 450MW. Το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο που θα προκαλέσει στην περιοχή το κλείσιμο των συγκεκριμένων μονάδων θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις και θα αφορά και την επένδυση της τηλεθέρμανσης, στην οποία η περιοχή εξαιτίας και του μακρύ χειμώνα, έχει ποντάρει πολλά..

2 σχόλια:

  1. ela re salonika!yparxei thlethermansh sthn ellada???mpraaavo o karamanlhs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?ΚΟΝΤΕΥΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share