Το μπαλλάκι στην Ε.Ε. απ΄τη Σερβία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Το μπαλλάκι στην Ε.Ε. απ΄τη Σερβία..

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να υπογράψει τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με τη Σερβία ή εάν, υπό αμερικανικές πιέσεις, θα λάβει την απόφαση της αποστολής μιας πολιτικής αποστολής στο Κόσοβο ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του απορριφθέντος (από τη σερβική πλευρά) σχεδίου Αχτισάαρι για μια υπό διεθνή επιτήρηση ανεξαρτησία στο Κόσοβο ή άλλως την υφαρπαγή ενός τμήματος της σερβικής επικράτειας», δήλωσε, σήμερα, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα.
Σημείωσε δε πως εάν η ΕΕ θέλει να πάρει μια θέση βάσει των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, θα αποφασίσει να υπογράψει τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με τη Σερβία, αναγνωρίζοντας και σεβόμενη την εδαφική της ακεραιότητα. «Εάν, ωστόσο, αποφασίσει, υπό την αυξανόμενη πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, θα λάβει μια παράνομη και κατά συνέπεια αντιευρωπαϊκή απόφαση και θα στείλει την αποστολή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοστούνιτσα.
«Αυτό σημαίνει πως στις 28 Ιανουαρίου, η Ε.Ε. θα επιλέξει εάν θα συμμετάσχει στη διάλυση της Σερβίας ή εάν θα υπογράψει τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ως εταίρος της. Το ένα αποκλείει το άλλο κι επομένως, στις 28 Ιανουαρίου δεν μπορεί ταυτόχρονα να διαλύσει τη Σερβία και να υπογράψει μαζί της τη Συμφωνία».
Ο Σέρβος πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, πως η χώρα του επιθυμεί ξεκάθαρα την υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ε.Ε., στην οποία και επαφίεται πλέον, όπως είπε, να λάβει μια ξεκάθαρη απόφασ
η

2 σχόλια:

Bookmark and Share