Πρόστιμα 104.000 ευρώ σε επτά γαλακτομικές επιχειρήσεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Πρόστιμα 104.000 ευρώ σε επτά γαλακτομικές επιχειρήσεις.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 104.000 ευρώ σε επτά γαλακτομικές επιχειρήσεις επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διάφορες παραβάσεις (π.χ. νοθεία) στην παραγωγή και πώληση τυριών.
Ο υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε ότι οι παραβάσεις των εταριών αυτών αποκαλύφθηκαν από έλεγχους που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος.
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις παρακάτω επιχειρήσεις:
1. «ΚΟΥΤΡΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ (Αργολίδα): Στην αποθήκη βρέθηκαν δοχεία λευκού τυριού που παρήχθησαν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2007 και είχαν σήμανση «Φέτα». Στα αντίστοιχα ισοζύγια δηλώνεται παραγωγή μονό λευκού τυριού. Βρέθηκαν δελτία αποστολής από τρίτους στα οποία εμφανίζονται επιστροφές τυριού Φέτας σε βαρέλι και δοχείο, ενώ στα αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια αναγράφουν λευκό τυρί. Προτεινόμενο πρόστιμο 75.000 ευρώ.
2. «ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» (Ναύπλιο): Η επιχείρηση παράγει Φέτα και λευκό τυρί. Η έλλειψη σήμανσης σε τυριά παραγωγής τριών μηνών δεν επιτρέπει το διαχωρισμό του είδους των τυριών και της ποσότητας για καθένα. Η επιχείρηση δεν έστειλε ισοζύγιο Νοεμβρίου. Προτεινόμενο πρόστιμο 10.000 ευρώ.
3.
«ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΚΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» (Πάτρα): Δεν εστάλησαν ισοζύγια Ιουλίου-Νοεμβρίου. Τυριά χωρίς σήμανση. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.
4.
«ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΚΩΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» (Μέγαρα Αττικής): Κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούλιο το γίδινο γάλα που αγοράσθηκε και πιστοποιήθηκε από τα σχετικά τιμολόγια αγοράς, τιμολογήθηκε και πωλήθηκε σαν πρόβειο γάλα. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.
5. «ΣΦΗΝΙΑΣ ΝΙΚ. ΙΩΣΗΦ» (Χανιά): Δεν τηρείται βιβλίο ημερήσιας παραγωγής και δεν καταγράφεται το αρχικό απόθεμα κάθε αρχή του μήνα. Δεν μπορούν να υπολογιστούν αποδόσεις γιατί δεν εντοπίστηκαν οι ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων. Η ποσότητα των προϊόντων υπολογίζεται με βάση την απόδοση και όχι με ζύγιση. Ανθότυρος που παράγεται έχει ετικέτα «Μυζήθρα Νωπή ΠΟΠ». Επίσης, παράγει «Γραβιέρα ΠΟΠ Κρήτης» χωρίς να έχει έγκριση από τον ΟΠΕΓΕΠ. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.
6. «ΣΑΜΑΛΗΣ ΖΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (Πιερία): Τηρείται ελλιπές βιβλίο ημερήσιας παραγωγής και ΠΟΠ. Έγιναν συστάσεις. Μέρος της παραγωγής καταστράφηκε σύμφωνα με την δήλωσή του, αλλά δεν υπάρχει δελτίο καταστροφής. Η αρίθμηση και η ημερομηνία δοχείων φέτας δεν αντιστοιχεί σε αυτή που αναφέρεται στο βιβλίο ΠΟΠ. Βρέθηκε δοχείο με δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Προτεινόμενο πρόστιμο 2.000 ευρώ.
7. «ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (Γρεβενά): Καθυστερημένη αποστολή μηνιαίων δηλώσεων - δεν τηρεί βιβλίο παραγωγής - ελλιπής επισήμανση των προϊόντων. Παράγονται «Φέτα», «Μπάτζιος», «Ανεβατό», χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από τον ΟΠΕΓΕΠ. Προτεινόμενο πρόστιμο 2.000 ευρώ.

7 σχόλια:

  1. Kala tous kanane kanonika prepei na tous klinoun meta apo ena ari8mo prostimwn Deite edw sxetiko ar8ro:
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/deite-ayto-prin-pate-gia-pswnia-shmera.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, το τι σάπια, ληγμένα και χαλασμένα τρόφημα έχουμε φάει δε λέγεται! Τα στομαχικά και εντερικά προβλήματα κάνουν θραύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ME EKEINO TO PERIFHMO KARTEL GALAKTOS TI EGINE RE MAKGES?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ
    ΦΑΕ
    ΦΕΤΑ
    ΦΑΤΕ
    ΦΥΓΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ
    ΦΑΕ
    ΦΕΤΑ
    ΦΑΤΕ
    ΦΥΓΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προστιμα στις μικρες εταιρειες.
    Μπραβο-Μπραβο..ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
    Κατι "κουμπαροι" με τις μιζες των εκατομμυριων ευρω κυκλοφορουν ελευθεροι και το καρτελ των μεγαλοβιομηχανων γαλακτος αναγκαζει ακομα τον Ελληνα να πληρωνει το ακριβοτερο γαλα στην Ε.Ε.
    Κατα τ αλλα ριξαμε ενα προστιμο σε μια εταιριουλα στο Ναυπλιο και ια στα Γρεβενα.
    Ουστ ρε λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρετε οτι ολες οι μεγάλες γαλακτο-
    βιομηχανίες ανακοίνωσαν ΟΛΕΣ μαζί στους παραγωγούς γάλακτος (κτηνοτρόφους) πως θα τους αγοράζουν το γάλα 5 λεπτά λιγότερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share