Η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στα Τίρανα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στα Τίρανα.

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα, στα Τίρανα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη- η οποία συναντήθηκε,προχθες στην Αθήνα, και με το Σέρβο ομόλογό της Βουκ Γέρεμιτς.
Επισημαίνεται ότι η Αλβανία, η οποία είναι -μαζί με την ΠΓΔΜ- μια από τις τρεις χώρες που αναμένουν «πρόσκληση», στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αποκτά την παρούσα στιγμή ιδιαίτερη σημασία λόγω των εσωτερικών εξελίξεων στην ΠΓΔΜ, αλλά και της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.Αναφερόμενη, προχθες, στις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η υπουργός Εξωτερικών πρόβλεψε μια «εντατικοποίηση των προσπαθειών στις δεκαπέντε μέρες που μένουν μέχρι το Βουκουρέστι».
Στο μεταξύ, αντικείμενο των συνομιλιών που έχει σήμερα, στα Τίρανα, η υπουργός Εξωτερικών με την αλβανική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και, ειδικότερα, με τον ομόλογό της κ. Μπάσα, θα αποτελέσουν-εκτός από το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ- θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική μειονότητα, καθώς και με την ευρωατλαντική πορεία της γειτονικής χώρας.
Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και με εκπροσώπους της εθνικής ελληνικής μειονότητας, ενώ θα επισκεφτεί το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες από το πρόσφατο δυστύχημα της μεγάλης έκρηξης σε αποθήκη πυρομαχικών.
Αύριο η κ.Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Υπ.Εξωτερικών των Σκοπίων κ.Μιλοσόσκι στις Βρυξέλλες.

*Εν τω μεταξύ χθες αναγνώρισε το Κόσοβο και ο Καναδάς ενώ Βουλγαρία,Ουγγαρία και Κροατία δήλωσαν επίσης έτοιμες να το αναγνωρίσουν.

6 σχόλια:

  1. αυτη τι επαθε και τρεχει τωρα τελευταια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη τι επαθε και τρεχει τωρα τελευταια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτη τι επαθε και τρεχει τωρα τελευταια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EIDE TH DHMOTIKOTHTA THS NA PEFTEI LOGO THS AMERIKANIAS THS ,KAI THYMHTHEIKE TH MPOUMPOULINA.
    APO TREXIMO KALA TA PAEI,APOTELESMA DE VLEPOYME PANTWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΗΦΟΡΑ ηταν

    ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΗΦΟΡΑ μενει..

    στα τσακιδια να παει και να μην ξαναγυρισει η φακλανα, μονο στα αμερικανακια και την κοινοπραξια που εχουν για κρατος θα λειψει..

    ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ...... ξυρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share