"Το θέμα της ονομασίας μπορεί να δηλητηριάσει τις επόμενες γενιές". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

"Το θέμα της ονομασίας μπορεί να δηλητηριάσει τις επόμενες γενιές".

Στο μεγάλης επισκεψιμότητας πολιτικό ιστότοπο «The Huffington Post», δημοσιεύεται άρθρο του πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρου Μαλλιά, για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ σε σχέση με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Ο κ.Μάλλιας αφού κάνει μια σφαιρική αναδρομή στο ζήτημα της ονομασίας αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Ορισμένοι διερωτώνται σχετικά με τη θέση μας και την πιθανότητα άσκησης ελληνικού βέτο στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αν το ζήτημα της ονομασίας δεν έχει μέχρι τότε επιλυθεί. Κάποιοι άλλοι υπονοούν ότι πολεμούμε εκ νέου σε παλαιές μάχες, μη βλέποντας την «γενικότερη εικόνα», και ότι παρασυρόμαστε στο παρελθόν.
Η απάντησή μου σε αυτούς του ισχυρισμούς είναι ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές αλλά για διεθνές ζήτημα που αφορά την ευρύτερη περιοχή. Αμέσως ή εμμέσως αφορά το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ και αν δεν επιλυθεί τώρα, μπορεί να δηλητηριάσει τις μελλοντικές γενιές, να υπονομεύσει τη σταθερότητα και τη συνεργασία στον 21 αιώνα.
Στο θέμα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. 115 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, προερχόμενα και από τα δυο κόμματα, στηρίζουν το ψήφισμα 356, εκφράζοντας την «αίσθηση της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να σταματήσει την εχθρική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής επίσημης ονομασίας». Παρόμοιο ψήφισμα έχει κατατεθεί στη Γερουσία από τους γερουσιαστές Μενέντεζ, Ομπάμα και Σνόου.
Η Ελλάδα έχει καλέσει την ηγεσία της ΠΓΔΜ να ενεργήσει με υπευθυνότητα και να επιδείξει πολιτικό θάρρος, προκειμένου να συναντήσει την Ελλάδα στα μισά του δρόμου. Θα είναι μια πράξη υπευθυνότητας εκ μέρους μιας χώρας που φιλοδοξεί να καταστεί υποψήφια προς ένταξη, μια κίνηση που θα της εξασφαλίσει ένα λαμπρό ευρωπαϊκό μέλλον, ένα μέλλον σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ευημερίας, βασισμένο στις αρχές επί των οποίων ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ", καταλήγει ο πρέσβης κ. Μαλλιάς.

Oλόκληρο το άρθρο του κ.Μάλλια μπορείτε να το δείτε εδώ:http://www.huffingtonpost.com/amb-alexandros-p-mallias/nato-enlargement-the-v_b_93812.html

19 σχόλια:

  1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "Oλα έγιναν μετά την επίσκεψη στη Μόσχα..."


    "Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως για όσα συνέβησαν με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και δήλωσε τα εξής: «…Στο ίδιο αυτό διάστημα, δώσαμε δυναμική συνέχεια στην εφαρμογή των διεθνών ενεργειακών συμφωνιών, που πετύχαμε στα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια. Πραγματοποίησα ο ίδιος επισκέψεις σε φίλες χώρες, για νέες συμφωνίες που εντάσσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Ενεργειακό Χάρτη, αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της, προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Με μια φράση: Μέσα σε λίγους μήνες ανταποκριθήκαμε στις άμεσες υποχρεώσεις μας και ανοίξαμε το δρόμο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να στιγματίσω το γεγονός ότι σ’ εκείνη την αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας μας ξέσπασε μια απερίγραπτη θύελλα σκιών, φημολογιών, διαδόσεων, αφορισμών, υπερβολών. Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι, με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, περιθωριοποιούνταν τα μείζονα και προβάλλονταν διογκωμένα τα ελάσσονα, σαν μοναδικά και κυρίαρχα ζητήματα. Δεν μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος…».

    Μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης να επισημαίνει αυτή την παράγραφο της ομιλίας του κ. Καραμανλή. Ούτε και να την ερμηνεύει. Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά για μένα είναι ολοφάνερο: Ο κ. Καραμανλής συνδέει καθαρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα και όλα όσα πρωτοφανή ζήσαμε επί ένα τρίμηνο με την επίσκεψη του στην Μόσχα, τη συνάντηση με τον Πούτιν και τις ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψε με την Ρωσία. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας δήλωση, επειδή είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν έντονα από την πρώτη στιγμή και στα ρωσικά ανοίγματα του Καραμανλή και στις ενεργειακές συμφωνίες. Είναι επίσης γνωστό ότι η κ. Μπακογιάννη έχει υποστηρίξει τις αμερικανικές θέσεις στο ζήτημα αυτό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Μόσχας. Και τέλος οι δηλώσεις αυτές του Κ. Καραμανλή γίνονται στην πιο κρίσιμη στιγμή του θέματος των Σκοπίων, όπου είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μας αδειάζουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν τελειώσουμε με το Σκοπιανο και κλεισουν το ονομα, αναγνωριζεται αμεσως μακεδονικη και αλβανικη μειονότητα, προχωρουν σε ίδρυση κόμματος, εισβάλλουν πολιτισμικα και πολιτικα (οι αλβανοι ουτσεκαδες ψευτομεταναστες γενοβολάνε ετσι και αλλιως), αρχιζουν και με τουρκικη μειονοτητα και Θρακη και σε μερικα χρονακια στα κοντα, Κόσοβο η Ελλάδα!

    Πλεον δεν ειναι ουτε συνομωσιολογία ουτε κινδυνολογία!

    Η Ελλαδα ειναι δυστροπη και αντιδραστική, με πετρελαιάκια και κυκλωμένη απο κωλοκρατοι υποτελή στους νεοταξιτες νατοικους!

    Τα Βαλκανια πρέπει να σπασουν σε κομμάτια απο μικρες χωρουλες-βάσεις που θα ελέγχονται ολοκληρωτικά!

    Και εαν αναρωτιεσται γιατι η βιασύνη τους, ειναι πολυ απλο!

    Το πετρέλιο στερεύει, η γη παει κατα διαόλου και η Ρωσια με την Κινα ανεβαίνουν επικίνδυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Μακεδονικό το βγάζουν από το συρτάρι όταν θέλουν να περάσουν ασφαλιστικό και άλλα φοροεισπρακτικά νομοσχέδια και να ξεχάσει ο κόσμος το τάξιμο που έριξε η κύβέρνηση του Καραμανλή στους φτωχούς, άνεργους και πυροπαθείς.
    Τα ίδια έγιναν και το 1992 πάλι με κυβέρνηση ΝΔ. Ενα δευτερεύον και τριτεύον θέμα το έκανε η κυβέρνηση(με την βοήθεια των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου), πρώτο θέμα.

    Προσωπικά, επειδή κατάγομαι από πολλές γενιές, από ελληνόφωνους της Μακεδονίας δεν έχς κανένα πρόβλημα αν αποκαλείται κάποιος Σλάβος κάτοικος της γειτονικής χώρας "Μακεδόνας" ή κάποιος συμπολίτης μου της ελληνικής Μακεδονίας ως "εθνικά Μακεδόνας", εφόσον ο δικός μου αντίστοιχος προσδιορισμός είναι "εθνικά Ελληνας" που ζει στο χώρο της Μακεδονίας.


    Ορισμένοι εθνολαϊκιστές δεν εννοούν να καταλάβουν πως η συνείδησή μας και το Είναι μας, ως άνθρωποι και ως Ελληνες, δεν έχει όνομα-δεν γράφεται σε ταυτότητες και δημόσια έγγραφα-, γιατί, αν είχε, θα ήταν "brand Name" και εμπόρευμα και όχι μια πολιτιτική ουσία, που μπορεί να επιβιώνει στο πέρασμα των αιώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΝΤΩΣ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.
    ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The RTS game Fate of Hellas combines economic development with tactical real time battles, all fully shown in 3D. In two campaigns with seven missions, each the player is able to take control of the legendary people of Macedonia.

    Fight alongside Alexander The Great and bring peace to the city states of ancient Greece. Put together an army and fight with your soldiers for wealth and peace, becoming more successful than Alexander The Great himself. But beware: It will not be just your enemies that will envy you.


    http://www.gamespot.com/pc/strategy/fateofhellas/index.html?tag=tabs;summary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαζόπουλος είπε ένα εύστοχο οταν τον αποκάλεσε ο τριανταφυλλόπουλος "φίλο". "Ασε και όταν με αποκάλεσες φίλο την κατά;λαβα τη μοίρα μου". Θα πρέπει να πούμε και εμείς το ίδιο για τους αμερικανούς οταν μας αποκαλούν "φίλους"????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. veto mpas kai periswsoyme elaxisth ap thn ethnikh mas perhfania kai aksioprepeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mparaz dhmosieumatwn se ola ta diethnh mme autes tis meres apo "makedones" kai ellhnes.oti eperepe na kanoume se 17 xronia prospathoume na to kanoume se 17 meres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ


    ΣΥΜΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
    http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10.19
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
    Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟCON
    (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ)
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
    "ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ)
    ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΙΣΟΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ
    ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ
    ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ
    ΚΤΙΣΙΜΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ
    ΚΛΠ

    ΤΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ. ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΣΩΟΥ
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ
    ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάστε αυτό

    Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
    ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ
    της Αιμιλίας Λαδοπούλου
    http://www.kapatel.gr/matrix/science/eemet/ladop.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mia xara ta leei o ka8igiths Mas symferei na min dw8ei lysh. H syn8eth onomasia einai provlima opws kai na exei to prama. To provlima einai oti komata koinovouleytika lene ta skopia makedonia. Deite pio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share