"Τσάμηδες" στη Θεσπρωτία; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

"Τσάμηδες" στη Θεσπρωτία;

E-mail από
ne******@gmail.com


"Greece-Salonika καλησπέρα,
Σας στέλνω μια είδηση με την ελπίδα να την ερμηνεύσετε καλύτερα.
Απλή σύμπτωση;
Σήμερα το πρωί ομάδα Αλβανών (από Ιταλία όπως δήλωσαν) έκανε την εμφάνιση της στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας. Το ενδιαφέρον αυτής της ομάδας επικεντρώθηκε στην αναζήτηση συγκεκριμένων σπιτιών στη πόλη των Φιλιατών. Οι κάτοικοι που προσφέρθηκαν μα τους εξυπηρετήσουν δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι η ομάδα αυτή έψαχνε σπίτια που είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και εξήντα χρόνια από «Αλβανούς» κατοίκους της περιοχής. Το γεγονός αυτό δεν θα είχε καμία σημασία διότι ουδείς μπορεί να αρνηθεί σε οποιονδήποτε να αναζητήσει τις ρίζες της προσωπικής και οικογενειακής του ιστορίας. Αυτό άλλωστε πράττουν και οι μικρασιάτες πρόσφυγες όταν επισκέπτονται τη μικρά Ασία. Εδώ όμως οι συμπτώσεις είναι οριακές. Πριν μια ημέρα η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος επεσκέφθη την Αλβανία. Εκεί ο υπουργός των εξωτερικών της Αλβανίας έθεσε θέμα περιουσίων των Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα (δηλαδή των τσάμηδων) δια να λάβει τη απάντηση της υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος ότι «όποτε ανακύπτουν περιουσιακά ζητήματα σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα, επιλύονται από τα δικαστήρια».

Ο χρόνος θα δείξει αν η επίσκεψη της αλβανικής ομάδας είχε καθαρά προσωπικά συναισθηματικά κριτήρια ή ...έκρυβε κάτι άλλο.
thesprotia-neaepoxi.blogspot.com"

Σ.σ. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και την ενημέρωση.
Όλες οι κινήσεις αυτού του τύπου,τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή,είναι λογικό να παρεξηγούνται αν βέβαια πρόκειται όντως για ανθρώπους που "αναζητούν τις ρίζες των οικογενειών τους".
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις προθέσεις τους.Μόλις ενημερωθούμε -και θα ενημερωθούμε σίγουρα..- θα το δημοσιοποιήσουμε αμέσως.
Το μόνο ανησυχητικό στην περίπτωση που αναφέρετε,είναι πως ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει από ομάδες Αλβανών "εξ Ιταλίας" και σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Καστοριάς πριν μερικούς μήνες και μάλιστα σε χωριά τα οποία,ναι μεν είναι κοντά στα σύνορα,ουδέποτε όμως κατοικήθηκαν απ΄τους λεγόμενους "Τσάμηδες".Το αν πρόκειται για σύμπτωση ή οργανωμένο σχέδιο θα το δείξει ο χρόνος.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναφέρονται και να δημοσιοποιούνται τέτοιες κινήσεις ώστε να ενημερώνονται και οι "υπεύθυνοι" για το χειρισμό τέτοιων καταστάσεων οι οποίοι τον τελευταίο καιρό κυριολεκτικά τρέχουν και δε φτάνουν από την Αλεξανδρούπολη ως τη Θεσπρωτία.
Το μόνο που ευχόμαστε είναι το περιστατικό που περιγράψατε να μην έχει την παραμικρή σχέση με το παραπάνω δημοσίευμα της συνέντευξης Αμερικανού πρώην Υπ.Εξ...

8 σχόλια:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το τι εστι δημοσιογραφος...εδω εγραψαν στα αρχ....τους ,τους τεχνικους που ειναι αμεσοι συνεργατες τους,φανταστειτε τι εκαναν με τον υπολοιπο κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοι αγοραζουν γη σε Σκοπια,Σερβικες περιοχες του Κοσοβου,στο Πρεσεβο,το μΥροβουνιο και στην Ελλαδα.
    Ειναι Αλβανικα χρηματα αυτα;Ειναι ευρώ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ U$ DOLLARS ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αλβανοι αγοραζουν γη σε Σκοπια,Σερβικες περιοχες του Κοσοβου,στο Πρεσεβο,το μΥροβουνιο και στην Ελλαδα.
    Ειναι Αλβανικα χρηματα αυτα;Ειναι ευρώ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ U$ DOLLARS ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗ ΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤI NA PAPEIS KANENA OPLO KAI NA TOYS KATHARISEIS RE MEGALE KATHESE KAI STELNEIS MAIL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ 11.15
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΓΙΝΕ Η American Bank of Albania
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ?
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΙΧ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.
    "Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Press time οι Αλβανοί (λαθρο)μεταναστες στην Ελλάδα προχωρούν στη δημιουργία κόμματος, με χρηματοδότηση από το εξωτερικό! Μη ξεχνάμε ότι λειτουργεί ήδη αλβανική τράπεζα σε Αθήνα και Θεσ/νικη με τρία καταστήματα (American Bank of Albania), εκδίδεται και εφημερίδα των Αλβανών στην Ελλάδα (Albania Press) ενώ έχουν ιδρυθεί και αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι.
    Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
    Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της... δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ.
    ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
    Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι.
    Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

    Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

    ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΤΣΕΝΑΙ

    Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση
    εχει νόημα. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου.
    Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
    ΑΙΣΧΟΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΩΡΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ.

    Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ
    ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΛΛΟΥ. ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o προηγούμενος κρετίνος τα έμπλεξε όλα μέσα. Αλβανοί, εβραίοι κτλ. Με αυτές τις παπαρολογίες ακόμη και τα λίγα σωστά που λένε οι εθνικιστές καταντούν τελικά για γέλια. Δηλαδή οι μεγαλύτεροι προδότες της Ελλάδας είναι οι ελληναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share