Ιάπωνες οι καλύτεροι ...πελάτες της Θεσσαλονίκης! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ιάπωνες οι καλύτεροι ...πελάτες της Θεσσαλονίκης!

Η Θεσσαλονίκη, όσο και αν μας συγκρατούν τα τοπικά φοβικά μας σύνδρομα, εξελίσσεται σε κέντρο υποδοχής του αγοραστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής και των χιλιάδων ξένων τουριστών που την επισκέπτονται. Αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα των ερευνητικών στοιχείων της διεθνούς φήμης εταιρείας Global Refund, που αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση που έχει εισαγάγει το σύστημα Tax Free System για τη διευκόλυνση των διεθνών συναλλαγών, το οποίο παράλληλα αποδίδει χρήματα στους καταναλωτές από όλο τον πλανήτη (εκτός Ε.Ε.) και το οποίο με τα στατιστικά του στοιχεία αποτελεί το άτυπο βαρόμετρο εισόδου - εξόδου τουριστών σε κάθε χώρα.
Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν μαθαίνατε πως, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν για το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2007, οι καλύτεροι πελάτες της πόλης μας υπήρξαν οι... Ιάπωνες;

Οι σχιστομάτες φίλοι από την Άπω Ανατολή είναι αυτοί που πραγματοποίησαν τις υψηλότερες αγορές μέσα από το σύστημα του Tax Free, οι οποίοι κυριολεκτικά σήκωσαν την αγορά ολόκληρη. Όπως αποδεικνύει ο πίνακας, οι Ιάπωνες στο σύνολο της χρονιάς πραγματοποίησαν αγορές αξίας 1.832 ευρώ ανά άτομο αφήνοντας πολύ πίσω τους δεύτερους Ουκρανούς, οι οποίοι ξόδεψαν στην πόλη περίπου 643 ευρώ ανά άτομο. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι τουρίστες από τις ΗΠΑ, ενώ κατά πόδας τους ακολουθούν οι Αλβανοί, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι. Σημαντικό εύρημα είναι αυτό που αφορά τις δαπάνες των Σκοπιανών σχετικά με την αγορά της Θεσσαλονίκης. Οι Σκοπιανοί,που χρησιμοποιούν ως απειλή τη μη έλευση τους στην αγορά της Θεσ/νικης μετά το βέτο, κατατάσσονται σε αγορές μέσω του συγκεκριμένου συστήματος μόλις στη δέκατη και τελευταία θέση.

Αγορές στη Θεσσαλονίκη Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2007
Χώρα,Μέσος όρος αγορών ανά άτομο (ευρώ),% διαφορά με το 2006:
Ιαπωνία 1.832 -15
Ουκρανία 643 56
ΗΠΑ 547 24
Αλβανία 534 1
Ρωσία 491 5
Τουρκία 480 -13
Βουλγαρία 428 1

Αυστραλία 344 - 16
Σερβία 288 ευρώ -3
Σκόπια 259 ευρώ 6

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, όπως αναφέρει στη “ΜτΚ” ο διευθύνων σύμβουλος της Global Refund, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά της Θεσσαλονίκης από λαούς που δεν είχαμε συνηθίσει να την επισκέπτονται. "Εκτός των παραδοσιακών βαλκανικών λαών, όπως είναι οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί, αίσθηση δημιουργεί η αθρόα προσέλευση Αμερικανών, Αυστραλών και Ιαπώνων, οι οποίοι συνήθως για τις διακοπές τους παραδοσιακά προτιμούσαν την Αθήνα και τα νησιά των Κυκλάδων.."

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ TΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ..
    ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΚΑΤΙ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ TΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ..
    ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΚΑΤΙ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Salonika exoun egkatastathei kati pop up ekneuristikes diafhmiseis sto blog edw kai 2 meres.
    kante kati na fygoun giati kathysterei na anoiksei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.23 AYTOS EINAI KINEZOS RE.
    MH TA MPERDEYEIS TA KITRINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΛΛΑΑΑΑΑΤΕΣ ΜΟΥ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share