Απ΄τις επιθέσεις στα Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Απ΄τις επιθέσεις στα Σκόπια.

Aυτό είναι το ένα αυτοκίνητο με Ελληνικές πινακίδες εκ των τριών που υπέστησαν φθορές από επιθέσεις αγνώστων στην ΠΓΔΜ τις τελευταίες μέρες.
Ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία απ΄τη Θεσσαλονίκη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
Γράφτηκαν με σπρέυ υβριστικά συνθήματα,έσπασαν τζάμια και καθρέφτες του αυτοκινήτου ενώ αφερέθηκαν και εκλάπησαν οι Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας!

Τα υπόλοιπα 2 αυτοκίνητα ανήκαν σε άλλον ένα Έλληνα επιχειρηματία και σε υπάλληλο της Ελληνικής πρεσβείας αντίστοιχα.
Επίσης επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε(όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα του Greece-Salonika) το σούπερ μάρκετ "Vero" της αλυσίδας Βερόπουλος στην πόλη Μπίτολα(Μοναστήρι).
*Ευχαριστούμε θερμά τους "ανώνυμους"φίλους για την αποστολή του υλικού και την πολύτιμη βοήθειά τους.

43 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Σκόπια υπέστησαν μια ψυχρολουσία στο Βουκουρέστι. Οι αντιδράσεις τους μπορεί να κρίνονται υστερικές, αλλά δεν είναι καθόλου ακατανόητες: μια «εθνική στρατηγική» τόσων ετών κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Μια χώρα με παράδοση στις εθνικές υστερίες, όπως η δική μας, θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση σε αυτά τα ξεσπάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Σκόπια υπέστησαν μια ψυχρολουσία στο Βουκουρέστι. Οι αντιδράσεις τους μπορεί να κρίνονται υστερικές, αλλά δεν είναι καθόλου ακατανόητες: μια «εθνική στρατηγική» τόσων ετών κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Μια χώρα με παράδοση στις εθνικές υστερίες, όπως η δική μας, θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση σε αυτά τα ξεσπάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DE THA KATEVOYN TO KALOKAIRI GIA MPANIO STH XALKIDIKH..THA TA POUME TOTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιλαμβάνομαι ότι οι υστερικές εξάρσεις στοιχειοθετούν μια γραφική αλλά και ενοχλητική επιθετικότητα. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε μια αυτιστική αντίληψη των εξελίξεων. Μιλούν για γενοκτονίες, σφαγές και άλλα συναφή, λες και αναζητούν επιχειρήματα να στηρίξουν την έχθρα τους. Γι΄ αυτό και το χειρότερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει η ελληνική πλευρά είναι να παρασυρθεί στο ίδιο κλίμα έχθρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ!!!Θα τρελλαθουμε τελειως??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας θυμισω πως πριν απο 3 καλοκαιρια στην πιερια αγνωστοι ειχαν σπασει 20 αυτοκινητα απ τα Σκοπια επειδη ειχαν αυτοκολλητο "ΜΚ".
    Και μεις δεν ειμαστε καλυτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αντιδράσεις τους μπορεί να κρίνονται υστερικές, αλλά δεν είναι καθόλου ακατανόητες: μια «εθνική στρατηγική» τόσων ετών κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αντιδράσεις τους μπορεί να κρίνονται υστερικές, αλλά δεν είναι καθόλου ακατανόητες: μια «εθνική στρατηγική» τόσων ετών κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΩΣ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. otan ependyeis,ws epixeirhmatias,se tetoies xwres analamvaneis kai ta riska sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι γύφτοι των σκοπίων είναι ΤΟΣΟ γύφτοι και αμόρφωτοι που ούτε το gypsies δεν έχουν γράψει σωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ
    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ
    Ο ΝΙΜΙΤΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
    ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑΤΙ
    ΚΑΛΥΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DEN PEIRAZEI. PROSEXEIS ESY GIA EMAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.05
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο βάθος πάλι ο Νίμιτς με «Nova Makedonija» Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το βέτο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ
    για ένταξη της ΠΓΔΜ
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100068_06/04/2008_265481

    ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα παραβίασε ευθέως την Ενδιάμεση Συμφωνία
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/04/2008_228163

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ
    ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    4 εκατομύρια χριστιανοί πέθαναν κάτω από το χέρι των Τούρκων. Ωστόσο σήμερα οι γραικύλοι πολιτικοί προωθούν την "Ελληνο-Τουρκική φιλία", τις κουμπαριές και δίνουν και φόρο τιμής στον Κεμάλ τον σφαγέα του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.makedons.de/
    griechisch_statements.html

    O Κασσιμης σουλάτσερνε στην Στουτγάρδη όταν πήγε στην Γερμανία, και έλεγε στους Έλληνες να μην συμμετάσχουν λέει στα συλλαλλητήρια γιατι δεν ειναι λεει καλο για την Ελλαδα, μην τα παρουν οι Γερμανοι!

    Και εσεις ρε πιστεύετε οτι με το βετο κάτι έγινε;

    Οτι η Ντορα έπαψε να ειναι φιλοαμερικανα;

    Οτι το Πασοκ και το Ξυριζα δεν ξέρουν κατι παραπάνω και γι αυτο δεν μιλάνε;

    Οτι οι ξένοι ξαφνικα μας αγάπησαν και πήραν το μερος της Ελλάδας;

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΑ!

    Μας δουλεύουν ψιλο γαζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα παραβίασε ευθέως την Ενδιάμεση Συμφωνία

    Και αυτοί παραβίασαν τις τροποποιήσεις του συνταγματός τους
    Amendment 1
    0. The Republic of Macedonia has no territorial pretensions towards any neighbouring state.
    0. The borders of the Republic of Macedonia can only be changed in accordance with the Constitution and on the principle of free will, as well in accordance with generally accepted international norms.

    την στιγμή που γράφουν στο ίδιο τους το σύνταγμα για αλλαγή συνόρων αυτό αποτελεί
    απειλή για την Ελλάδα

    Amendment 2
    0. In the exercise of this concern the Republic will not interfere in the sovereign rights of other states or in their internal affairs.

    και ενώ γράφουν ότι δεν θα παρεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλων χωρών
    ξέρουμε ότι έχουν άμεση συνεργασία με το Ουράνιο Τόξο, τον Δημητρά και την Τουρκια, και οργανώνουν κοινή στρατηγική στην Ευρώπη ενατίον της Ελλάδας για δήθεν μειονότητες. Παρέμβαση και χονδροειδής δεν είναι αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. `'Από το 1912 η σημερινή FYROM αποτελούσε τμήμα της Σερβίας με το όνομα VARDARSKA και πρωτεύουσα τα Σκόπια, σημειώνω δε ότι το 1910 λειτουργούσε εκεί ΚΟΛΛΕΓΙΟ!! με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΚΟΠΕΙΩΝ». Το 1929 έγινε διοικητική αναδιοργάνωση του Βασιλείου της Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας που το συνέθεταν 33 περιφέρειες (Odlasti). Έτσι δημιουργήθηκε το Βασίλειο της Νοτιοσλαύιας με 9 διοικητικές περιοχές (Banovina) και μια 10η που ήταν η διοικητική περιφέρεια του Βελιγραδίου. Τα όρια αυτών των 9 περιοχών (Dravska, Harvatska, Banovina, Vrdaska, Dunanska, Drinska, Zetska, Moravska και VARDARSKA) επελέγησαν με καθαρά γεωφυσικά κριτήρια, χωρίς κανένα εθνολογικό στοιχείο. Αυτή η επιλογή της μη ύπαρξης εθνολογικών στοιχείων στις περιοχές έγινε επιμελημένα και όχι τυχαία, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον αποσχιστικές κινήσεις. Έτσι σήμερα βλέπουμε στα Σκόπια αυτήν την εθνολογική ανομοιογένεια σαν αποτέλεσμα της τότε ιδρυτικής πρόνοιας να υπάρχει ένα μωσαϊκό εθνοτήτων.
Υπάρχουν και χάρτες του 1912 και γραμματόσημα από το 1939 που την ονομάζουν Vardarska. Το έργο της πλαστογράφησης και της ιδιοποίησης του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» άρχισε μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η χώρα μεταβλήθηκε σε κομμουνιστική, με ηγέτη τον στρατάρχη Ιωσήφ Μπρόζοβιτς Τίτο. Με το Σύνταγμα της 21-1-1946 ιδρύεται η «Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία» και χωρίζεται σε 6 ομόσπονδες Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, την Κροατία, την Σλοβενία, την Σερβία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Στις 8-9-1991 οι Σκοπιανοί αυτοανακηρύσσονται σε «Δημοκρατία της Μακεδονία». Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια με το κίβδηλο όνομα «Μακεδονία» ήταν στις 6-8-1992 η Ρωσία.
 Οι παγκόσμιοι προστάτες των λαών, αφού είδαν τις αντιδράσεις των απανταχού Ελλήνων, σκέφθηκαν -εκ του πονηρού- να βρουν συμβιβαστική λύση και έτσι ονόμασαν τα Σκόπια, FYROM, δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της...Μακεδονίας. Εδώ είναι και η πονηριά, γιατί από τότε οι πολίτες των Σκοπίων προσαγορεύονται ως «Μακεδόνες» γιατί θα ήταν αδύνατον να πεις τον πολίτη αυτής της χώρας «Πρωηνγιουγκοσλαυοδημοκρατικομακεδόνα». Μακεδόνα θα τον πεις. Άρα η χώρα του; «Μακεδονία». Η ιστορική κακοπλασία που άρχισε το 1944 συνεχίζεται με την παρότρυνση και ανοχή των μεγάλων δυνάμεων. Η υφαρπαγή του τιμημένου ονόματος της ηρωικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διαιωνίζεται. Θα ´πρεπε Σκοπιανοί αντί να προσπαθούν «ψάχνοντας για ιστορία» να κλέβουν ξένα ονόματα, να χρησιμοποιήσουν αυτό που τους ανήκει, ανέκαθεν: VARDARSKA.
"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας προσεχαν. Οταν πηγαινανε χρηματα και θεσεις εργασιας απο την Ελλαδα στα σκοπια για να τα υπερ-κονομησουν καλα ητανε. Και ειναι και βορειοελλαδιτες οι περισσοτεροι σιγουρα και θα το παιζουν και στις παρεες τους 'μακεδονομαχοι'. Δουρειος ιππος αλλα εκτος των τειχων. Και μην σκολοσκατε, θα τα παρουν απο τις ασφαλειες ξερουν απο κολπα αυτοι. Τους ποτιζουμε τους σκοπιανους και τους ταιζουμε κανονικα [οπως και τους αλβανους] αλλα στο βαθος μας μισουν 'η και μας ζηλευουν, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο μας εχθρευονται βαθυτατα και διαχρονικα. Αληθεια ο ΣΥΝ δεν εβγαλε ..καταγγελια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ με τον πρώτο ανώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στα Σκόπια:
    http://taxalia.blogspot.com/2008/04/blog-post_4624.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας προσεχαν. Οταν πηγαινανε χρηματα και θεσεις εργασιας απο την Ελλαδα στα σκοπια για να τα υπερ-κονομησουν καλα ητανε. Και ειναι και βορειοελλαδιτες οι περισσοτεροι σιγουρα και θα το παιζουν και στις παρεες τους 'μακεδονομαχοι'. Δουρειος ιππος αλλα εκτος των τειχων. Και μην σκολοσκατε, θα τα παρουν απο τις ασφαλειες ξερουν απο κολπα αυτοι. Τους ποτιζουμε τους σκοπιανους και τους ταιζουμε κανονικα [οπως και τους αλβανους] αλλα στο βαθος μας μισουν 'η και μας ζηλευουν, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο μας εχθρευονται βαθυτατα και διαχρονικα. Αληθεια ο ΣΥΝ δεν εβγαλε ..καταγγελια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. vlepontas aftes tis ikones niotho megali orgi kai diapistono oti iparxi megali propaganta kata tis elladas sta skopia kai sigoura tha iparksoun kai alles teties proklisis ,alla eki poy tha statho ego eine se kati allo kai tha ithella na moy pite an exo adiko .ta aftokinita lei pos itan kapion epiximation poy drastiriopiounte stin gitona xora, e lipon kala na pahtoun giati otan efigan apo tin elada me tis epixirisis tous pros anazitisi ftinon ergatikon xerion afisan piso toys xiliades anergous ellines .as sikothoyn na figoun apo ta skopia kai na epistrepsoun stin ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ
    ΤΟ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΟ.
    ΓΙΑΤΙ?
    ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ,ΝΟΤΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ.
    Π.Χ ΒΟΡΕΙΑ,ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.
    ΤΟ ΝΕΑ,ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ..
    ΑΥΤΟΙ ΝΕΟΙ,ΣΛΑΒΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΕΑ,ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    Π.Χ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ,ΚΤΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η λεξη Μακεδονια δεν πρεπει να υπαρχει στην συνθετη ονομασια. Οι Σκοπιανοι, εχουν συνεχη πλυση εγκεφαλου απο το τελος του 19ου αιωνα οτι δηθεν ειναι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων και οι Ελληνες γυφτοι και μη- Ευρωπαιοι. Το λιγο μυαλο που διαθετουν εχει πυξει τελειως.
    Καντε και καμμια ερευνα στον ιστο - θα δειτε οτι εχουν εφευρει και αρχαια Σκοπιανα. Η διεθνης προπαγαντα τους ειναι βασισμενη στο οτι η βορεια Ελλάδα ειναι υπο κατοχη και οτι τους ανηκει. Εχουν πια αποδειξει και διεθνως τι επιδιωκουν. Γι αυτο η λεξη Μακεδονια (που δεν εχει και κανενα νοημα στην γλωσσα τους) δεν πρεπει να μπει σε καμμια ονομασια του Σκοπιανου κρατιδιου. Το αστειο ειναι συμφωνα με αρθρα στον ξενο τυπο, οτι οι Σκοπιανοι και οι Βουλγαροι ονομαζουν τα παιδια τους με αρχαια Ελληνικα ονόματα. Αν ηταν αλλες χωρες αυτο θα μας ευχαριστούσε - προκειται ομως για εχθρους που εχουν βαλει στο ματι την Ελληνικη γη, ιστορια και πολιτισμο. Οποιος αμφιβαλλει η ειναι βλακας η εθελοτυφλει. Δεν ξεχναμε και τους "εφιαλτες" που προσπαθουν να παραπλανησουν την κοινη γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 3.30
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΟΥΣ?
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥΣ?
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ?
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ?
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ?
    Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
    ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οι φοβικοι,ηλιθιοι,δειλοι,που αρνουνται την συνθετη ονομασια,
    θελουν να στερησουν απο την ελλαδα,
    την δυνατοτητα να προσαρτησει τα σκοπια στον μελλον.
    τα σκοπια "κινδυνευουν" απο εμας μαλακες.
    μας συμφερει να αποκτησουν αρχαιοελληνικη συνειδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ...
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η λεξη Μακεδονια δεν πρεπει να υπαρχει στην συνθετη ονομασια. Οι Σκοπιανοι, εχουν συνεχη πλυση εγκεφαλου απο το τελος του 19ου αιωνα οτι δηθεν ειναι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων και οι Ελληνες γυφτοι και μη- Ευρωπαιοι. Το λιγο μυαλο που διαθετουν εχει πυξει τελειως.
    Καντε και καμμια ερευνα στον ιστο - θα δειτε οτι εχουν εφευρει και αρχαια Σκοπιανα. Η διεθνης προπαγαντα τους ειναι βασισμενη στο οτι η βορεια Ελλάδα ειναι υπο κατοχη και οτι τους ανηκει. Εχουν πια αποδειξει και διεθνως τι επιδιωκουν. Γι αυτο η λεξη Μακεδονια (που δεν εχει και κανενα νοημα στην γλωσσα τους) δεν πρεπει να μπει σε καμμια ονομασια του Σκοπιανου κρατιδιου. Το αστειο ειναι συμφωνα με αρθρα στον ξενο τυπο, οτι οι Σκοπιανοι και οι Βουλγαροι ονομαζουν τα παιδια τους με αρχαια Ελληνικα ονόματα. Αν ηταν αλλες χωρες αυτο θα μας ευχαριστούσε - προκειται ομως για εχθρους που εχουν βαλει στο ματι την Ελληνικη γη, ιστορια και πολιτισμο. Οποιος αμφιβαλλει η ειναι βλακας η εθελοτυφλει. Δεν ξεχναμε και τους "εφιαλτες" που προσπαθουν να παραπλανησουν την κοινη γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.

    ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ? ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΦΥΛΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ).
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia#Pre-History

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, διότι η σκοπιανή πλευρά παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 5,1 (που αναγνωρίζει ότι το όνομα αποτελεί πρόβλημα) και το άρθρο 7,1 (με το οποίο δεσμεύθηκε να μην ασκεί προπαγάνδα αλυτρωτική).

    ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. NA TA SPASOUN OLA! KAI TOUS VEROPOULOUS KAI TOUS GERMANOUS KAI TIN COSMOFON (THS "MAKEDONIAS" OPOS LEGONTE KAI GRAFOUN KAI TA DIAVATIRIA TOUS) KAI OLES TIS ELLINIKES EPIXIRISEIS POU ASKOUN PAROMOIO ROLO ME TOUS MAYRAGORITES TIS KATOXIS! AISXOS TOUS! KAI THELOUN KI APO EDO EMPARGO STIS ETERIES AYTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ..."The United States opposed the use of the name Macedonia by Tito in 1944 and we should continue to oppose it now. This government considers talk of Macedonian “nation,” Macedonian “Fatherland,” or Macedonian “national consciousness” to be unjustified demagoguery representing no ethnic nor political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece".
    Secretary of State Edward R. Stettinius

    OI HΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΤΟ 1944 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΑ ΓΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟ ΜΑΝΔΥΑ ΑΠΟΚΡYΨΗΣ EΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΠΑ, Edward R. Stettinius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω ότι είναι αν όχι υποχρέωση αλλά καθήκον όλων μας, να υπερασπιστούμε αυτό το κομμάτι γης που με τόση υπερηφάνεια κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
    Δεν μπορεί να αφήνουμε τον κάθε ανιστόρητο να σφετερίζεται έτσι τα κεκτημένα μας.
    Πρέπει αυτές τις στιγμές σύσσωμη όλη η χώρα να υποδείξει ποια είναι η Μακεδονία του Αλεξάνδρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αμερικανική τοποθέτηση υπέρ της ΠΓΔΜ
    ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, μιλώντας στην εισαγωγή του για τα αποτελέσματα της συνόδου, χαρακτήρισε ένα από τα «δύσκολα» θέματα αυτό της ΠΓΔΜ.

    Πρόσθεσε δε ότι και ως προς αυτό, «υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε προς λύση και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίλυση του θέματος του ονόματος».

    Απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή για «επονομαζόμενες γλώσσα και εθνότητα», ο κ. Φριντ είπε ότι: «Η μακεδονική γλώσσα και ο μακεδονικός λαός υπάρχουν, δεν είναι επονομαζόμενοι».

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/04/2008_228390

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (και οχι παντα τα καλυτερα..) ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ - ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΗ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΦΤΑΝΕΙ - ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ - ΜΙΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ - ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ - ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ (και σε αδιαφορα θεματα) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ - ΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ... αλλωστε και αυτοι το ιδιο κανουν..ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ...

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το σκλαβωμένο Ελληνικό Μοναστήρι (Βιτολα) της Βαρνταρσκας.

    Το 1904 υπήρχαν 261.283 Ελληνες στο Μοναστήρι και 178.412 Βούλγαροι. Οι "Μακεδόνες" δεν είχαν ανακαλυφθεί τότε.

    http://edo-makedonia.pblogs.gr/2007/11/to-sklabwmeno-ellhniko-monasthri-ths-barntaska-fyrom.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μια που καποια παπαγαλακια μας λενε καθε φορα 'βρε συμβιβαστειτε , βρε υποχωρειστε γιατι καθε φορα που μας κανουν μια προταση ειναι χειροτερη απο την προηγουμενη' ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΤΗΕ ΕΕ..) ΝΑ ΤΟ 'ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ'...Δηλαδη να αποσυρουμε (αφου δεν το δεχτηκαν οι τσογλανοι υπουργοι των σκοπιων) εκεινο το 'συνθετη ονομασια με ονομα Μακεδονια' ΣΕ 'ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' αφου δεν το δεχτηκανε , τωρα να τους παρουσιασουμε και εμεις (που ειναι στα κατω τους) ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λυση.. ετσι για να δικαιωσουμε μια φορα τα παπαγαλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία απ΄τη Θεσσαλονίκη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.........
    Ε λοιπόν καλά να πάθει, αφού ήθελε "μπίζνεζ" στα Scopia. Να γιατί υπάρχει τόση ανεργεία στην Β. Ελλάδα, γιατί κάτι "κόπανοι" σαν του λόγου του κάνουν "κονόμες" με τον εχθρό.
    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΠΑΘΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε μία διαμάχη είναι άθλιο να κλαίς γιατί ο αντίπαλος σε χτυπάει.
    Εγώ ως Έλληνας Μακεδόνας καλώ τους Σκοπιανούς να σπάν και να ριμάζουν όλα τα Ελληνικά αυτοκίνητα και μαγαζιά των Ελλήνων προδοτών που δίνουν ζωή στην οικονομία των Σκοπίων γιατί εμείς δεν έχουμε το θάρος να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share