Για τους χειρισμούς του Υπ.Εξωτερικών.(email) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Για τους χειρισμούς του Υπ.Εξωτερικών.(email)

Email από το

Κάθε φορά που η Ελλάδα τείνει το χέρι στους Σκοπιανούς αυτοί μας γυρνούν την "πλάτη". Εν καιρώ διαπραγματεύσεων ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι σε αλυτρωτικό χάρτη. Το Υπουργείο τον ανακάλυψε με 2 μήνες καθυστέρηση αλλά ΔΕΝ κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το ΜΗΝΥΜΑ αυτής της κίνησης. Από γκάφα σε γκάφα η Ελληνική Εξωτερική πολιτική δείχνει να ΜΗΝ μπορεί να
κατανοήσει την βαθύτητα του ρήγματος με τα Σκόπια κι ελπίζει ακόμα σε σχέσεις καλής γειτονίας όταν
αυτοί έχουν βαρεθεί να μας επαναλαμβάνουν ότι
ΔΕΝ ενδιαφέρονται για ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.Η πρόσφατη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ οικονομική προσφορά της κας Μπακογιάννη προς τα Σκόπια ... τυγχάνει της ίδιας ειρωνικής αντιμετώπισης από τους ηγέτες τους οι οποίοι αποδεικνύονται ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ και ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟΙ στις επιδιώξεις τους από τους δικούς μας πολιτικούς. Η καυστική απάντηση ενός νεαρού τριαντάρη ΥΠΕΞ προς την κα Μπακογιάννη είναι ενδεικτική της ΑΣΤΟΧΙΑΣ κάθε κυβερνητικής επιλογής που αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Διαβάζουμε στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Είναι εύκολο για την Ελλάδα να παινεύεται, με ξένα, ευρωπαϊκά χρήματα, όμως εμείς δεν είμαστε έμποροι. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε "Μακεδόνες" και το γεγονός αυτό δεν εξαρτάται από τα ελληνικά χρήματα».Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σε κυριακάτικη εφημερίδα.Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη υποσχέθηκε 75 εκατομμύρια ευρώ για...τον οδικό άξονα 10, που θα συνδέει την ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, χρηματοδότηση επιχειρηματικών μονάδων και σταδιακή κατάργηση της βίζας, εάν τα Σκόπια συναινέσουν σε κοινά αποδεκτό όνομα.Παράλληλα, ο κ. Μιλόσοσκι απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής του Καναδά, Πίτερ Μίλικεν, γνωστοποίησε ότι για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αναγγελία από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.Επίσης, αναφερόμενος σε διμερή συμφωνία, που πρόκειται να υπογράψει η ΠΓΔΜ με τις ΗΠΑ στις 7 Μαΐου, δήλωσε: «Αναμένουμε να υπογράψουμε συμφωνία για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή θα έχει μεγάλη σημασία και θα επιβεβαιώνει ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει στην πορεία της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης και επενδύει στη στρατηγική εταιρική σχέση που ήδη έχει με την Ουάσιγκτον»."

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΦΑ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΚΟΛΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΠΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΨΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo gafes kala pame.sta erga exoyme to provlhma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Βλαμμένοι του Ελληνικού ΥΠΕΞ νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με βόδια. Πάρε 75 ΜEuros και τέλος. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν θυμάμαι καλά η επιδίωξη εξόδου-πρόσβασης στο Αιγαίο από τους βόρειους γείτονες έχει μια μεγάλη ιστορική διάρκεια και μπορεί να αναχθεί έως τον Κρούμο. Η ιστορία συνεχίζεται με νέο παρακλάδι.Η πρακτική του Ελλ. ΥΠΕΞ προκαλεί θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.greece.org/themis/macedonia/

    Παιδιά αυτη η σπουδαία ιστοσελίδα έχει επίσημη ιστοσελίδα υπογραφών προς Υπουργεία, και επίσημα γραφεία σε Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα, και έχουν οργανωθει καταπληκτικά.

    Εχει πληθώρα στοιχείων και ειναι πολύ οργανωμένοι.

    Παρακαλώ ελέγξτε το γιατι πρέπει να τις μαθαίνουμε και να τις βοηθάμε αυτές τις σελίδες.

    Οι Σκοπιανοι είναι πολύ οργανωμένοι και εμεις βαριόμαστε που ζούμε. Ακομα δεν μπορούμε να τους φτάσουμε.

    Αγρυπτείτε και οργανωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα ... με μικρες δυνατοτητες στην παγκοσμια και διεθνη σκακιερα ...

    ΑΣ ΦΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΟΙ Μ@Κ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΤΑΙΖΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ( χρονια φαγαμε αυτην την παπαρα )

    ενω τα Σκοπια ειναι μεγαλη χωρα με μεγαλο ενδιαφερον για ολους ..σαν δεν ντρεπονται οι παπαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα μια χαρά δυνατότητες έχει.

    Και γεωπολιτική-γεωστρατηγική θέση κατέχει (απο τις καλύτερες του κόσμου, χάρισμα μας και κατάρα μας), και πετρελαιάκια και ουράνιο και την Ευρώπη όλη μπορέι να ταίσει με τα αγαθά που έχουμε.

    Μας μείωναν οι ''εθνάρχες'' τόσα χρόνια κάνοντας μας ραγιάδες και προσπαθώντας να μας πεισουν οτι είμαστε μικροι και ασήμαντοι και πρέπει να ακολουθούμε και όχι να μιλάμε.

    Τα πάντα μπορούμε να κανουμε!

    Το μαγαζί σερβίρει απ' όλα! Μάγκα αφεντικο δεν έχει όμως, δυστυχώς.

    Απο την Ελλάδα λείπει η ηθική, η παιδεία και οι ηγέτες, όχι τα διαπραγματευτικα μας αγαθά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share