Αλλοδαποί οι μισοί μαθητές στο νέο νηπιαγωγείο Τρικάλων.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Αλλοδαποί οι μισοί μαθητές στο νέο νηπιαγωγείο Τρικάλων..

Το ένατο νηπιαγωγείο του νομού Τρικάλων, εγκαινιάστηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Σερβωτών του Δήμου Πελινναίων του νομού Τρικάλων.
Το συγκεκριμένο διδακτήριο,σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής,θα φιλοξενεί σε ποσοστό έως και 50%, αλλοδαπούς μαθητές..
Στην πλειονότητά τους, οι γονείς των λιλιπούτειων μαθητών του νέου νηπιαγωγείου απασχολούνται στις γεωργικές εργασίες της περιοχής..
Το κόστος του νηπιαγωγείου ανήλθε στο ποσό των 150.000 ευρώ.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών παρουσιάζει σημαντική αύξηση την περίοδο 1990-2006. Ειδικότερα, οι ένδεκα μαθητές, τη χρονιά 1990-91 (ποσοστό 0,1% επί του συνόλου των μαθητών), έφτασαν τους 395 τη σχολική χρονιά 2005-06 (ποσοστό 51,8%)!!!
Στην πλειονότητά τους οι αλλοδαποί-παλιννοστούντες μαθητές φοιτούν σε σχολεία, που βρίσκονται σε έδρα δήμου (311 μαθητές), ενώ οι υπόλοιποι (84 μαθητές) είναι σκορπισμένοι σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας. Στα σχολεία των ορεινών περιοχών ο αριθμός των αλλοδαπών-παλιννοστούντων μαθητών είναι περιορισμένος, καθώς η πλειονότητα των μαθητών (383) φοιτούν σε σχολεία πεδινών περιοχών.
Η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών-παλιννοστούντων μαθητών στο Ν. Τρικάλων την περίοδο 1990-2006 πάντως είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού πτώσης του συνολικού αριθμού των μαθητών..

8 σχόλια:

  1. SE MIA DEKAETEIA APO TWRA DE THA YPARXEI OYTE ENAS ELLHNAS STHN ELLHNIKH EPARXIA.DEN KINDYNOLOGW.ZW STHN EPARXIA KAI TO VLEPW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ηταν μονο τα Τρικαλα.
    Καρδιτσα,Λαρισα,Πιερια,Μαγνησια,Ημαθια.. παντου τα ιδια συμβαινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ELA,RE!MONO OI MISOI EINAI ALLODAPOI??
    PREPEI NA XAIRESTE.
    KANTE MIA VOLTA STA SXOLEIA THS ATTIKHS NA DEITE ANALOGIES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμ... γιατι χανομαστε Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμ... γιατι χανομαστε Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ....

    ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ =

    1/ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ..

    2/ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΛΕΠΕΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ....


    ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ..
    διαλεχτε και για μενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lυπάμαι που το λέω αλλά σε πολλές περιπτώσεις (χωρις να προσπαθώ να δαιμονοποιήσω παιδάκια, αλλά την αμέλεια ενηλίκων) δεν έχουν γίνει σε πολλά απο αυτά, τα απαραίτητα εμβόλια και ο έλεγχος είναι ελλειπής. Ας μην ξεχνάμε οτι πολλοι έρχονται απο ώρες που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με αρρώστιες που η Ελλάδα έχει απο δεκαετίες καταπολεμήσει, και τα τελευταία χρόνια επανεμφανίστηκαν γιατι δεν κάνουν υγειονομικούς ελέγχους και εμβόλια, όπως στην Ευρώπη.

    Όλες οι χώρες αυτη την στιγμή συνειδητοποιούν το τεράστιο λάθος που διέπρατταν τόσα χρόνια με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση σε όλα τα επίπεδα, και εμεις εδώ όχι μόνο είμαστε πλέον εντελώς εκτός ελέγχου , αλλά δεχόμαστε και αυτούς που οι άλλοι διώχνουν με αποτέλεσμα η χώρα πλέον απλά να μην αντέχει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H lysh einai mia
    Eksw ta Albana apo th Graikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share