Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Πρόταση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέθλια γη τους κατέθεσε στην Βουλή της Δυτικής Αυστραλίας, ο τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, Τζ .Ντοράτζιο .
Η πρόταση ζητεί από το Πολιτειακό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την επιθυμία της Ελληνικής παροικίας για επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και την στέγασή τους στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα.
Ζητεί επίσης από το Κοινοβούλιο να διαβιβάσει αυτή του την άποψη, σε αρμόζουσα μορφή και περιεχόμενο, στην κυβέρνηση της Βρετανίας..

19 σχόλια:

  1. Τα Μάρμαρα του παρθενώνα να επιστρέψουν ΜΟΝΟ αφότου η Αθήνα επιστρέψει με τη σειρά της:
    1) στη Σύρο: τα κυκλαδικά ειδώλια που "διέσωσε" ο Γουλανδρής (και τα έβαλε στο μουσείο του)
    2) στη Σπάρτη: τις βυζαντινές εικόνες από το Μυστρά που εκτίθενται στο βυζαντινό μουσείο Αθήνας
    3) στην Κοζάνη: τη μεγάλη σάλα τού αρχοντικού που ξήλωσε ο Μπενάκης (για το μουσείο του)

    Άντε γιατί πολύ δυο μέτρα και δυο σταθμά ισχύουν εδώ πέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12:48 μμ
    Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΗ. ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ, ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.
    ΣΕ ΞΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΞΕΝΟΙ, ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΙ.

    ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ). ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΓΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ.

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΛΑΒΑΙΝΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.
    ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ Η ΟΧΙ;

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ Ο ΤΣΟΥΜΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΑΟ, ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ.

    ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΥΨΙΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ OΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΑΙΟ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ῾ἙΛΛΗΝΕΣ῾῾ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ- ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝHΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12.48 ti xapia pairneis??
    sygkrineis kapoia ekthemata ellhnikwn mouseiwn me ta klemmena iera marmara tou parthenwna????
    poso makakas eisai?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.48 ti xapia pairneis??
    sygkrineis kapoia ekthemata ellhnikwn mouseiwn me ta klemmena iera marmara tou parthenwna????
    poso makakas eisai?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας είναι καλά οι ομογενείς ψηφοφόροι της Αυστραλίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:24

    Γράφεις:
    Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΗ. ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ, ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.
    ΣΕ ΞΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΞΕΝΟΙ, ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΙ.

    Ενώ όταν τα κλέβουν Έλληνες είναι καλά;

    Επίσης, μου λες ότι η αποψίλωση όλης της Ελλάδας από την ιστορία της, τον πολιτισμό της, και κατ' επέκταση, τα χρήματά της και το ανθρώπινο δυναμικό της δεν μας πειράζουν, επειδή οι κλέφτες είναι Αθηναίοι;

    Δεν ξέρω αν είσαι Αθηναίος ή όχι. Αν όχι, έχεις την αίσθηση ότι η επίσημη Ελλάδα, το κράτος δηλαδή, νοιάζεται για σένα; Μόνο για την Αθήνα νοιάζεται.

    Παρ'το χαμπάρι, για μας τους εκτός Αθήνας Έλληνες, η Αθήνα είναι "ξένη χώρα".

    Ακόμη, γράφεις:
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ.

    Ενώ αν ποτέ πάνε στην Αθήνα θα τα ξανακολλήσουν πάνω στον Παρθενώνα, ε; Τι μας λες ρε φίλε; Και στην Αθήνα ξεκομμένα θα εκτίθενται, με άλλον προσανατολισμό, χωρίς φυσικό φως, μέσα στο αρχιτεκτονικό ανοσιούργημα τού Τσούνι.

    3:00
    Γράφεις:
    sygkrineis kapoia ekthemata ellhnikwn mouseiwn me ta klemmena iera marmara tou parthenwna????
    poso makakas eisai?????

    Ναι, αγαπητέ, τα συγκρίνω. Γιατί είναι ιερότερα τα μάρμαρα τού Παρθενώνα τής Αθήνας από την πολύ αρχαιότερη κυκλαδική τέχνη, από τη μεσαιωνική ελληνική βυζαντινή αγιογραφία και από τον λαϊκό, δημοτικό μας πολιτισμό;

    Επειδή έτσι σου είπαν στο σχολείο; Ότι και καλά ο Παρθενώνας ήταν σύμβολο δημοκρατίας; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ!

    Ποια δημοκρατία; Η αρχαία Αθήνα ήταν μια ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ από μια απειροελάχιστη μειοψηφία ανδρών πολιτών, που απέκλειε γυναίκες, μετοίκους και -φυσικά- τους δούλους. Ωραία δημοκρατία. Τέτοια δημοκρατία είχαν και στη Νότια Αφρική επί απαρτχάιντ.

    Ο Παρθενώνας χτίστηκε από τους Αθηναίους ως σύμβολο επιβολής τους στον τότε ελληνικό κόσμο, τον οποίο ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ αιματοκύλισαν και λεηλάτησαν.

    Είναι τυχαίο ότι παρά το ότι για τους αρχαίους Έλληνες οι ιεροί τόποι ήταν πολλοί, αυτοί ΔΕΝ περιλάμβαναν τον Παρθενώνα της Αθήνας; Δωδώνη, Δίον, Δελφοί, Δήλος... Α, είπα Δήλος και θυμήθηκα... ποιος σύλησε και καταλήστεψε το ιερό νησί τής Δήλου; Η αρχαία Αθήνα.

    4:07, γράφεις για μένα:
    EIΣAI KOPOIΔO

    Μάλλον εσύ τρως το κουτόχορτο, όμως.

    Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ῾῾ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ῾῾ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΤΙ - Η ΣΥΡΟΣ, Η ΣΠΑΡΤΗ, Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ; ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ.

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΕΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΚΑΙΤΥ, ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΛΠ - ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ (ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΑΙ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΙ ΑΘΗΝΑ ΤΙ ΒΕΡΓΙΝΑ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
    ΣΕ ΡΩΤΑΩ
    ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:36

    Με ρωτάς αν είμαι ανθέλληνας μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου; Καλό κι αυτό. Θέλεις να μου πάρεισ και το διαβατήριο και να με εξορίσεις, μήπως;

    Αν ξαναδιαβάσεις τα όσα έγραψες θα δεις ότι συμφωνούμε σε πολύ περισσότερα σημεία από ό,τι νομίζεις. Μήπως σε "κόλλησα" ανθελληνισμό;

    Σε ρωτάω εγώ τώρα.

    Ποιος είναι πραγματικός Έλληνας, αυτός που απλά το λέει και το δηλώνει, ή αυτός που εργάζεται φιλελληνικά και το αποδεικνύει;

    Είναι Έλληνες με την πλήρη σημασία τής λέξης οι Έλληνες πολιτικοί που άφησαν να γιγαντωθεί η Αθήνα και να ρημάξει η υπόλοιπη Ελλάδα;

    Είναι Έλληνες αυτοί που μας μπαλαμουτιάζουν για Θεσσαλοίκη Πρωτεύουσα των Βαλκανίων ενώ παράλληλα δημιουργούν τις συνθήκες για την πλήρη αποβιομηχάνιση τής πόλης και το ρήμαγμα τής οικονομίας της;

    Είναι Έλληνες η Μπενάκη (του γνωστού σογιού) που λέει ότι στα πρώτα 5 χρόνια προεδρίας Παπούλια θα μειωθεί η εθνική μας κυριαρχία και ο Παπούλιας που άκουγε το κύρηγμα τής Μπενάκη σαν καλό μαθητούδι που ακούει τη δασκάλα;

    Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.

    Η ιστορία με τα Ελγίνεια είναι μια μεγάλη γαλανόλευκη σημαία με την οποία μας κλείνουν τα μάτια να μη βλέπουμε ποιοι "συνέλληνες" και πώς ασελγούν πάνω στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και σε τελική ανάλυση, 12:36, προτιμώ έναν ξένο από έναν ψευτο-Έλληνα.

    Τι κι αν οι Αθηναίοι είναι αδέρφια μας; Όλη την ώρα μας βρίζουν (χαλλλαρή, κομπλεξική, θρησκόληπτη, ακροδεξιά Θεσσαλονίκη).

    Η ζωή αποδεικνύει ότι πολλές φορές ένας ξένος μπορεί να είναι καλύτερος και δικαιότερος μαζί μας από ό,τι ένας αδερφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΗ ΠΙΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΠΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

    ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΥΣ
    ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΟΝ ΕΧΘΡΟΣ

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
    ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ.
    ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΕΘΝΟΣ, ΦΥΛΗ, ΓΛΩΣΣΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΛΠ. ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

    ΕΛΛΑΔΑ = ΦΩΣ
    ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ - ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ (ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΔΑΦΗ, ΑΡΧΑΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΛΠ). ΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ - ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, (ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ῾῾ΚΑΙ ΓΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ῾῾) ΕΙΤΕ ΚΡΗΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ (ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ.

    Αγαπητέ 1:04
    Δεν έχω κανένα κόμπλεξ με την Αθήνα. Όπως γράφεις κι εσύ:

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

    Άρα, οι Αθηναίοι έχουν κόμπλεξ με την Ελλάδα. Όλοι οι επαρχιώτες που τώρα ζουν στην Αθήνα και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Όλοι οι επαρχιώτες που ντρέπονται για τη γιαγιά τους με το τσεμπέρι και τη "βλάχικη" προφορά (ακόμη μια περίπτωσηόπου οι Αθηναίοι βρίζουν τους εκτός Αθήνας Έλληνες, και συγκεκριμένα, τους Βλάχους, που τόσα προσέφεραν στην Ελλάδα). Όλοι οι επαρχιώτες που χαίρονται όταν βλέπουν να χαντακώνεται η υπόλοιπη Ελλάδα προς όφελος τής Αθήνας, γιατί έτσι δικαιολογούν στον εαυτό τους την απόφαση να πάνε να μείνουν στην Αθήνα.

    Η χαρά των Αθηναίων δεν είναι και δική μου χαρά, πώς να το κάνουμε.

    Η Αθήνα μας έριξε στα σκατά, ε, να πέσει κι αυτή στα σκατά λίγο, να δει τη γλύκα.

    Καλά είναι τα μάρμαρα στο Βρεττανικό Μουσείο. Να τα βλέπουν εκεί οι ξένοι και να θυμούνται τι θα πει Ελλάδα.

    Γιατί αν φύγουν τα μάρμαρα από το Λονδίνο, τι θα ατιπροσωπεύει την Ελλάδα σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου; Οι σουβλακερί και τζατζικερί μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:48 μμ

    Πρόσφατα η Ελλάδα επέστρεψε γλυπτά στην Αλβανία!
    Νομίζεις ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει κάποια στην Σύρο που είναι εντός Ελλάδος?!!

    Ούτε τελωνείο δεν μεσολαβεί... μην τρελένεσαι... μπορεί και να έχεις δίκαιο, αυτό που είναι άδικο είναι το ύφος σου...

    Εξάλου δεν είναι μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι Γλυπτά οπότε για ναγυρίσουν πίσω θέλει αρκετό γλύψιμο...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΚΡΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΕΜΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο 12.48 είναι προβοκρἀτορας
    προωθεί εθνοτικές υποδιαιρέσεις γεωγραφικού χαρακτήρα (άλλο Πελοποννήσιος και άλλο Κρητικός, Μακεδόνας και άλλο Αθηναίος), διαχωρισμό και μίσος μεταξύ των Ελλήνων.
    Αγγλοαμερικάνικος σιωνιστικός δάκτυλος.
    Οι Αγγλοι στήν τηλεόραση προπαγανδίζουν ότι η Ελλάδα στην αρχαιότητα ήταν πέντε πόλεις.
    Οι Αμερικανοί σε ιστοσελίδες και στα πανεπιστήμια έχουν τήν χώρα Κρήτη, την χώρα Κέρκυρα κλπ.Σε λίγο θά ακούσουμε για χώρα Θράκη κλπ. Είναι μέρος του σχεδίου διάλυσης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΥΨΙΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 5:51
    Σε ευχαριστώ που, αν και δεν συμφωνείς μαζί μου, "άκουσες" τις απόψεις μου με σεβασμό.

    11:10 και 11:14
    Δεν πάτε να κάνετε κάνα μπάνιο, λέω εγώ, που με βγάλατε πράκτορα τής Μοσάντ μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνώ μαζί σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share