Πάλι η..Πάλη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πάλι η..Πάλη.

Από "Έλλην Φορολογούμενο".

"Τώρα με την Πάλη Φάνη Πετραλια , ένας εργοδότης μπορεί να απασχολεί έναν εργαζόμενο,μέχρι και 13 ώρες την ημέρα,ενώ παράλληλα θα είναι ελεύθερος (ο εργοδότης !!!) να διαμορφώνει το πρόγραμμα του (εργαζομενου)ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης,υπηρεσίας κτλ. νομιμοποιεί το «σπάσιμο» της εργασίας με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην πληρώνεται το τμήμα εκείνο κατάτο οποίο ο εργαζόμενος παραμένει σε επιφυλακή(στο χώρο της επιχείρησης ή έξω από αυτόν), αλλά δεν παρέχει άμεσα τις υπηρεσίες του."

10 σχόλια:

  1. STO MESAIWNA KAIGANE KAI TIS MAGISSES.
    AYTO THA EPREPE NA FOVISEI THN K.PETRALIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει το πράσινο φως για την επιμήκυνση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 65 ώρες. Η ελληνίδα υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δεν την υπερψήφισε, απέχοντας από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
    Η ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. katse re forologoymene na pshfistei prwta.poly viazesai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε ακραία την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της αποχής από την ψηφοφορία, διευκόλυνε τους υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών να επιβάλουν τις αντεργατικές θέσεις τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, η απόφαση για την επέκταση του χρόνου εργασίας πέραν των 48 ωρών συνιστά απαράδεκτη εξέλιξη, η οποία υπονομεύει θεσμικά το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική Ευρώπη. “Η απόφαση αυτή ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις ορέξεις αδηφάγων εργοδοτικών συμφερόντων, ικανοποιεί την απαίτηση συντηρητικών πολιτικών που θέλουν να οδηγήσουν τους ευρωπαίους εργαζόμενους σε απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, οι οποίες δεν θα διαφέρουν σε τίποτε από ένα καθεστώς δουλείας”, τόνισε χαρακτηριστικά σε χθεσινή δήλωσή του. Η εργατική συνομοσπονδία ζητά από τα ελληνικά κόμματα και τους ευρωβουλευτές τους να καταψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. Σε ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση διευκόλυνε με τη στάση της τη λήψη των αποφάσεων για την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας και για τον ορισμό ως ανενεργού του χρόνου εφημερίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία. “Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα αγωνιστούμε ενάντια στις παραπάνω επιλογές και για μία Ευρώπη που δεν θα οικοδομείται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των πολυεθνικών αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαών”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε ακραία την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της αποχής από την ψηφοφορία, διευκόλυνε τους υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών να επιβάλουν τις αντεργατικές θέσεις τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, η απόφαση για την επέκταση του χρόνου εργασίας πέραν των 48 ωρών συνιστά απαράδεκτη εξέλιξη, η οποία υπονομεύει θεσμικά το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική Ευρώπη. “Η απόφαση αυτή ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις ορέξεις αδηφάγων εργοδοτικών συμφερόντων, ικανοποιεί την απαίτηση συντηρητικών πολιτικών που θέλουν να οδηγήσουν τους ευρωπαίους εργαζόμενους σε απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, οι οποίες δεν θα διαφέρουν σε τίποτε από ένα καθεστώς δουλείας”, τόνισε χαρακτηριστικά σε χθεσινή δήλωσή του. Η εργατική συνομοσπονδία ζητά από τα ελληνικά κόμματα και τους ευρωβουλευτές τους να καταψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. Σε ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση διευκόλυνε με τη στάση της τη λήψη των αποφάσεων για την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας και για τον ορισμό ως ανενεργού του χρόνου εφημερίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία. “Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα αγωνιστούμε ενάντια στις παραπάνω επιλογές και για μία Ευρώπη που δεν θα οικοδομείται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των πολυεθνικών αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαών”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδή οι πατεράδες μας, μας άφησαν ως κεκτημενο δικαίωμα την οκταωρη εργασία και το πενθήμερο , επειδή οι πατεράδες μας , μας άφησαν την Ελλάδα μας με όλα της τα νησιά και τις βραχονησίδες , επειδή οι πατεράδες μας , μας άφησαν με μια μόνο Μακεδονία στο κόσμο , ελεύθερη και Ελληνική , επειδή οι πατεράδες μας , μας άφησαν να ζούμε ελευθέρους να ζούμε σε μια υπεροχή χώρα Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την πατρική κληρονομιά μας και για τα ελληνοπούλα που θα έρθουν .

    μην τολμήσουν να θίξουν τίποτε από τα « υπάρχοντα μας » , όποιος το τολμήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γυφτοπασόκος πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα ήθελε νά 'ναι αυτός ο υπουργός που δίνει τέτοια προνόμια στην Αληταρχία των πολυεθνικών βρυκολάκων που μας πίνουν το αίμα με τις τιμές και τους μισθούς πείνας. Οχι άλλη κοροϊδία, πάρτε τους ψυχασθενείς τζουτζέδες της τηλεόρασης που σας λιβανίζουν και καλύπτουν τα αίσχη σας και άει στο ...καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 65 ώρες λίγες μου φαίνονται!
    7-8 ώρες ύπνου φτάνουν + 1-2 ώρες μεταφορικά και φαγητό, οπότε περισσεύουν 15 ώρες x 6 μέρες = 90 ώρες! + 5 ώρες την Κυριακή έτσι για να λέμε οτι δεν δουλεύουμε, ΣΥΝΟΛΟ = 95 ώρες!
    Καλά είναι. Και μια αύξηση 5% σύμφωνα με τον πληθωρισμό, από τα 600 ευρώ θα πάμε στα 630.
    Φτάνουν και περισσεύουν και με το παραπάνω! Όλο το ποσό θα αποταμιεύεται!!
    Αφού δεν θα έχουμε χρόνο να το ξοδέψουμε πουθενά!!!
    Έτσι μάλιστα... αξίζει να δουλεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ψήφισε η Πετραλιά?
    Να το θυμάται στις εκλογές που δεν θα ψηφίσουν με την σειρά τους και οι ψηφοφόροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share