Μεγάλη αύξηση των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη που επιλέγουν το δημόσιο σχολείο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Μεγάλη αύξηση των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη που επιλέγουν το δημόσιο σχολείο.

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση δημοσίων σχολείων -πέραν των μειονοτικών- σε περιοχές της Θράκης που κατοικούνται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, αίτημα της τοπικής κοινωνίας, γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης από την Κομοτηνή, όπου βρέθηκε χθες στη σύνοδο των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης..
Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι τα παιδιά της μειονότητας πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που έχει ένας σύγχρονος έλληνας και ευρωπαίος πολίτης στην εκπαίδευση, χωρίς, όπως είπε, “να υποχωρούμε ή να συμβιβαζόμαστε σε φωνές που υποστηρίζουν κάτι άλλο”.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει θεαματική αυξητική τάση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που επιθυμούν να φοιτήσουν σε δημόσιο σχολείο.
Χίλιοι εξακόσιοι μουσουλμάνοι μαθητές στη Ροδόπη φοιτούν ήδη σε ελληνικά δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων. Πρέπει να ανταποκριθούμε στο αίτημα ίδρυσης δημόσιων σχολείων και όπου δεν υπάρχουν”, είπε και αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προγραμματισμός, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές των μειονοτικών σχολείων που λειτουργούν ήδη και να δημιουργηθούν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν και το έχουν ανάγκη. “Υπήρχε μία δυστοκία στην ανεύρεση οικοπέδων μέχρι τώρα, αλλά οι αντιδράσεις εκάμφθησαν”, τόνισε ο υπουργός. Επανέλαβε ότι σε μελλοντική ειδική επίσκεψη θα παρουσιαστεί η νέα εκπαιδευτική μειονοτική πολιτική στη Θράκη, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα. Κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του αρκέστηκε να αναφέρει ότι “δουλεύονται όλες οι πτυχές της” και υπενθύμισε την προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ για την υλοποίηση μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, μειονοτικής πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται ήδη, αλλά θα βελτιωθεί με επιπλέον συμπληρώσεις.
πηγη μακεδονια

4 σχόλια:

  1. Mακαρι, να βαλαμε μυαλο και να σοβαρευτηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ!

    Θα λυσσάξει η ΜΙΤ!

    Την ζωή μαύρη θα τους κάνουν οι πράκτορες εκει πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ


    ΤΑΣΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ


    ΤΑΣΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share