Η εξαγορά του Ελληνικού Εθνικού εναέριου χώρου στο στόχαστρο των Γερμανών! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Η εξαγορά του Ελληνικού Εθνικού εναέριου χώρου στο στόχαστρο των Γερμανών!

Απ΄ότι φαίνεται ακόμη και μετά τον ΟΤΕ,το Αεροδρόμιο Αθηνών,τα ναυπηγεία κ.α.,η όρεξη των Γερμανών για "ψώνια"στην Ελλάδα δεν δείχνει σημάδια κορεσμού..
Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί εξέφρασαν,με επίσημο μάλιστα τρόπο,το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση του εθνικού εναέριου χώρου στο πεδίο των υπερπτήσεων(!), δηλαδή πάνω από τα 29.000 πόδια, αλλά και σε ενδεχόμενη μετοχοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)..!
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες,το εμπορικό τμήμα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με επιστολή την οποία απέστειλε στις 20/5/2008 προς το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών,ρωτά να μάθει αφενός αν υπάρχει νομικό ή κυριαρχικό θέμα (!!) στον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από τα 29.000 πόδια, αλλά και αν η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να..."διευκολύνει την είσοδο ιδιωτών" στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας..
Στην επιστολή οι Γερμανοί διπλωμάτες αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι γερμανικές εταιρίες που λαμβάνουν μέρος στην εκμετάλλευση των αεροπορικών δραστηριοτήτων θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού εναέριου χώρου εάν η χώρα μας ανάψει «πράσινο φως»..
Αλλωστε -ας μην ξεχνάμε- ότι η γερμανική εταιρία Hochtief έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που βρίσκεται στη λίστα των υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικών αεροδρομίων.
Tο γερμανικό σχέδιο πάντως είναι συνυφασμένο με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης "να ενοποιήσει από το 2012 τους εθνικούς εναέριους χώρους των 27 κρατών - μελών στο πεδίο των υπερπτήσεων".. Ως γνωστόν, ένα αεροπλάνο που περνάει από τον εναέριο χώρο μιας χώρας που βρίσκεται εντός του δρομολογίου του πληρώνει δικαιώματα διέλευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το σκεπτικό των ιδιωτών είναι ότι μπορούν να εγγυηθούν ένα μίνιμουμ εσόδων στο κράτος και εν συνεχεία να αναλάβουν οι ίδιοι την προέλκυση περισσότερων δρομολογίων μέσω των αεροδιαδρόμων που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα.
Το ζήτημα για την Ελλάδα είναι εθνικής σημασίας, υπό την έννοια ότι αν η χώρα μας παραχωρήσει σε ιδιώτες τα δικαιώματα του εναερίου χώρου, δε θα μπορεί σε κάποια στιγμή κρίσης να τον διαχειριστεί κατά το δοκούν.
Στο υπουργείο μεταφορών πάντως επιμένουν -τουλάχιστον ως σήμερα..- πως «η ΥΠΑ είναι και θα παραμείνει δημόσια υπηρεσία»..Ακριβώς όπως ήταν κάποτε και ο ΟΤΕ..

11 σχόλια:

  1. KAI GIATI NA MH TO METAPOULHSOUN OI GERMANOI STOUS TOURKOUS..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί να μην το πουλήσουμε εμείς κατευθείαν στους Τούρκους.
    Να μη χάνουμε και χρόνο ρε παιδί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;
    ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. asxeta me to an pwleitai h oxi h kinhsh twn germanwn einai ekseutelistikh.
    na vgei to ypourgeio kai na to diapseusei an den isxyei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. asxeta me to an pwleitai h oxi h kinhsh twn germanwn einai ekseutelistikh.
    na vgei to ypourgeio kai na to diapseusei an den isxyei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poleitai patris.poleitai kai o aeras pou anapneis kai zis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδατε γιατί πρέπει να φωνάζουμε τόσο καιρό οτι πίσω απο τις ανθελληνικές ενέργειες σκοπιανών και αμερικανών ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ βρίσκονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πίσω απο όλα αυτα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζούμε το 4ο Ραίχ! Οι γερμανοί δεν έχασαν ποτέ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν είχε μπει στο προσκήνιο η υπόθεση της αναγκαιότητας κατασκευής η όχι του "Αερδοδρομείου- Μαμούθ που πείρε το όνομα του μεγάλου αστού "οραματιστή" El-Venizelos ( που είχε πει κάποτε το "ρεαλιστικό" ρητό "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..." )το Κ.Κ.Ε. είχε γράψει στον Ριζοσπάστη ότι "Οι Γερμανοί επιθυμούν την κατασκευή ενός μεγάλου αεροδρομίου ΟΡΜΗΤΗΡΙΟΥ για τις ανάγκες της Γερμανίας-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ για τις επεμβάσεις τους στην Αφρική-Ασία ..." η άποψη αυτή είχε καταχωρηθεί ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ από τους "ρεαλιστές-αστούς" στις καλένδες των γνωστών στις ¨υπερφίαλων - δογματικών και "ξεπερασμένων" "αριστεριστικών" αντιλήψεων του συγκεκριμένου κόμματος...Τελικά σε αντίθεση με τις πραγματικά ρεαλιστικές προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό όλων των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας προτιμήθηκε ο Μινώταυρος του "El" με όλες τις συνέπειες στα κόστη κ.λ.π.
    Λίγα χρόνια αργότερα μάθαμε πως τα "αεροπλάνα-φυλακές" των ΗΠΑ περνούσαν εξυπηρετούμενα και από το "El-Passo" του "Venizelos" ...
    Κάποτε θα δούμε από που θα περνούν και οι ¨ευρωπαϊκές¨ (διάβαζε " πατρίδααα μου "!) "ταχείες δυνάμεις επεμβάσεως" για να εξασφαλίσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους ενεργειακούς δρόμους διέλευσης των ενεργειακών πόρων του "δυτικού πολιτισμού"...Τώρα διαμαρτυρόμαστε που που πουλάνε οι εξαγριωμένοι έλληνες αστοί και μικροαστοί τις ¨εθνικές¨ τηλε-επικοινωνίες και τον ¨εθνικό μας¨ εναέριο χώρο... Μα είναι μάλλον αργά...Όταν αδιαμαρτύρητα δεχθήκαμε την αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου ΕΘΝΙΚΗΣ Οικονομίας σε "Υπουργείο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ..." ( ΚΆΤΙ ΣΑΝ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ )...Τώρα γιατί να μην πουληθεί ο Εναέριος Χώρος της Ελλάδας ; Τι θα πει "Εθνικός" εναέριος χώρος ; ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ(ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ) είναι ! Μία είναι η πατρίδα μας : Η νέα "Αγία Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία-Γερμανικού Έθνους"...Κάποτε είχα γράψει για τον ρόλο της γλωσσολογίας-σημειολογίας στην αλλοίωση-αλλοτρίωση των συνειδήσεων των πλατιών λαϊκών μαζών. Δεν είναι μακριά η ημέρα που και το Υπουργείο "Εθνικής" Άμυνας θα μετονομασθεί σε "Υπουργείο ΑΜΥΝΑΣ και Αμυντικών θεμάτων", παράρτημα του "Ευρωπαϊκού" στρατού. Λογικό δεν είναι ; Εδώ ολόκληρες στρατιές "καταξιωμένων" και "έγκριτων" Συνταγματολόγων μας διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει "Ελληνική" λαϊκή κυριαρχία...Βάση του άρθρου 27 του ακόμα ονομαζόμενου ¨Ελληνικού¨ Συντάγματος επιτρέπεται η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της λαϊκής κυριαρχίας των Ελλήνων σε "Υπερεθνικούς" Οργανισμούς ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...Άσε τι λένε τα μιάσματα των Ιρλανδών...Σιγά τώρα τους καθυστερημένους Ιρλανδούς που δεν θέλουν τις εκτρώσεις ...Αργά η γρήγορα θα τους "πηδή...με" και αυτούς. Αυτό μας έλειπε να επιτρέψουμε έναν ¨μια σταλιά¨λαό να ανακόψει τον "ρού της ιστορίας"...Όπως θα έλεγε και η "Μπίλντενμπεργκ-Αγγλολαλούσα-Διαμαντοπούλου" η Παγκοσμιοποίηση είναι μια πραγματικότητα. Και την πραγματικότητα οι "ρεαλιστές" ποτέ δεν την χλευάζουν...
    Το μέτρο για όλες αυτές τις εξελίξεις είναι η γνωστή προσφώνηση της πρώην προέδρου της Βουλής , Α.Ψ. Μπενάκη , προς τον Κ. Παπούλια...( ας την ανεβάσει κάποιος ).

    "ΝΤΑΝΤΟΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ.
    ΡΕ ΤΗ ΞΕΥΤΗΛΑΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. AΠOΣΠAΣMA THΣ OMIΛIAΣ THΣ ΠPOEΔPOY THΣ

    EΛΛHNIKHΣ(;) BOYΛHΣ

    ANNAΣ "MΠEN"AKH, THN 8-2-2005:

    "Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."

    Πηγή: Eπίσημη Iστοσελίδα της Eλληνικής(;) Bουλής ( http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9000783 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share