ΗΠΑ:Ο φράχτης του Μεξικού δε σταματά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΗΠΑ:Ο φράχτης του Μεξικού δε σταματά..

Kι όμως εν έτει 2008 τείχη συνεχίζουν να υψώνονται..
Ο φράχτης (φώτογ.) , έκτασης 700 μιλίων, φιλοδοξεί να συγκρατήσει το κύμα παράνομων μεταναστών από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ..
Και αφού δεν το σταμάτησαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα ήταν δυνατόν να το σταματήσουν οι περιβαλλοντικές..
Το Δικαστήριο λοιπόν απέρριψε την προσφυγή δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων που αμφισβήτησαν την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας να παρακάμψει 19 ομοσπονδιακούς νόμους(!)ώστε να κατασκευαστεί ο φράχτης κατά μήκος των συνόρων.
Το δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει την προσφυγή των οργανώσεων «Σιέρα Κλαμπ» και «Προασπιστές της Άγριας Ζωής». Το 2005 το Κογκρέσο έδωσε στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ, την εξουσία να μην εφαρμόζει περιβαλλοντικούς και άλλους νόμους(!) για το χτίσιμο του φράχτη και άλλων μεθοριακών εμποδίων σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός έχει εκδώσει πολλά διατάγματα παράκαμψης των νόμων για τον σχεδιαζόμενο φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστήριζαν ότι η εντολή μη εφαρμογής του νόμου αποτελεί αντισυνταγματική ανάκληση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Ο φράχτης της Αριζόνας κατασκευάζεται στην Παρόχθια Εθνική Προστατευόμενη Περιοχή του Σαν Πέδρο που, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα όπου ζουν περισσότερα από 250 είδη αποδημητικών πτηνών..

6 σχόλια:

  1. αυτη ειναι η δημοκρατια που ονειρευεται η δυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIATI EINAI DHMOKRATIA H USΑ RE FILE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA KANOΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΚΟΠΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολυ το τακα τακα, κανει το παιδι,....
    Δηλαδη, πως την εχετε δει ρε μαγγες;
    Ο καθε ενας, ταλαιπωρος, θα πηδαει καποιο φραχτη και θα μπαινει μεσα στο σπιτι σου;
    Σα να μη μου τα λετε καλα.
    Ετσι, χωρις κανενα οριο, κανενα φραγμο, θα μπορουν να μπαινουν ολοι, μεσα σε ολα;
    Πολυ δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ,
    Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MAΛAKIEΣ ΛENE,TI EINAI TA ΣYNOPA ΞEΦPAΓO AMΠEΛI?KAΛA KANOYN KAI NAPKEΣ NA BAΛOYN.MAKAPI NAXAME KAI MEIΣ ΦPAΓKA NA XTIZAME KANA TEIXOΣ ΓYPΩ-ΓYPΩ,EΣTΩ KI AYΘAIPETO.G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share