Συνέντευξη Ομπάμα για τα Ελληνικά εθνικά θέματα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Συνέντευξη Ομπάμα για τα Ελληνικά εθνικά θέματα.

"Η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει την παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα ,να σταματήσει όλες τις εχθρικές ενέργειες και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπάρακ Ομπάμα στην Ελληνική υπηρεσία του Voice of America.Η υποστήριξη Ομπάμα των Ελληνικών θέσεων δεν σταμάτησε στο"Σκοπιανό" καθώς αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά κάλεσε την Τουρκία "να δώσει θρησκευτική ελευθερία στο Φανάρι, να επιστρέψει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου που έχει κατασχέσει και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη".
O κ.Ομπάμα αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας οι οποίες"έχουν προς στιγμήν ψυχραθεί λόγω της διακυβέρνησης Μπους"όπως δήλωσε χαρακτηριστικά..
Ολοκλήρωσε την συνέντευξή του λέγοντας: "Οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους άντλησαν από την Ελλάδα ιδέες και έμπνευση όταν έγραφαν το Σύνταγμα και θεμελίωναν την δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θωμάς Τζέφερσον είχε πει: «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη πολιτισμένη χώρα που μας έδειξε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος». Το προεδρικό αξίωμα που εγώ διεκδικώ τώρα είναι παράγωγο της λαμπρής αυτής κληρονομιάς."
Όπως ήταν φυσικό η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ εκνευρίστηκε εντονότατα με τις θέσεις που διατύπωσε για το Σκοπιανό ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και ο Τύπος στην ΠΓΔΜ αναφέρεται σήμερα στις "στενές σχέσεις Δημοκρατικών και Ελληνικού λόμπι στην Αμερική"..
Στο Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς,σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους"δεν είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ παίρνει τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας,οι θέσεις αυτές όμως συνήθως "αναθεωρούνται" την επομένη των εκλογών"..
(περισσότερα εδώ: www.voanews.com)

17 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. prosoxh ellhnes omogeneis mh trwte tis paparies tou kathe ypopshfiou.
    maurogialouroi yparxoun pantou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί να είναι αρνητικό ρε παιδιά που ο Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των Ελληνικών θεμάτων?
    Ο Μακέιν δηλαδή που δε λέει κουβέντα για την Ελλάδα είναι καλύτερος?
    Αν υπάρχει μια(μικρή έστω) ελπίδα να αλλάξει κάτι στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής αυτή η ελπίδα είναι ο Ομπάμα.
    Και ως γνωστών η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί να είναι αρνητικό ρε παιδιά που ο Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των Ελληνικών θεμάτων?
    Ο Μακέιν δηλαδή που δε λέει κουβέντα για την Ελλάδα είναι καλύτερος?
    Αν υπάρχει μια(μικρή έστω) ελπίδα να αλλάξει κάτι στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής αυτή η ελπίδα είναι ο Ομπάμα.
    Και ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. katarxin ayta legontai gia ta psifalakia ton omogenon.i eksotreriki politiki kathorizetai apo to state department pou exei mia sinexia kai aytotelia tis grafiokratikis domis.kai elegxetai apolita apom tous ioudaious stoys opious kai aytos metoligon edose orkous pistis.kai to simantikotero ayta poi legi den einai tipota yper.sta skopia perni mia geniki ala aytonoiti thesi oudeteri kai xoris na prosdiorizei tipota[ti tha pi amivaia einai telios flou gia iondipote simvivasmo]oso gia tin tourkia ekei akoma xirotera.mila gia ena isonos simasias thema to opio outos i alos einai kai to mono pou diaxronika pernoun eynoiki thesi i ipa kai fisika gia ton diko tous logo tis anasxesis tou rosikou patriarxiou kai tis epistrofis tis rosikis geopolitikis epirois sta valkania.kai oudolos einai pragmati yper tis eladas afou einai gnosto oti egxories elit kai to eladiko city tou londinou proothoun mazi me tis ipa ton neo fanariotismo pou einai dourios ippos tis geopolitikis doriforopiisis stin tourkia gia logous geopolitikon isoropion pou tha epitrepoun anetes pagosmiopiimenes business.gia ayto aloste tsimoudia den vgazi gia ta pragmatika monomeros provalomena epithetika aitimata.den kami entiposi oti i elinoamerikanoi den tou zitoun na lavi thesi.afou kai aftoi[''i lobistes''] exoun dexti ayti tin periorismeni ethniki kiriarxia opos i elit kai to eladiko kratos.ara anthrakes o thisayros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ton araph ki an ton pleineis to sapoyni sou xalas leei o laos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ.
    Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ.
    Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγουρα τα λεει για να παρει ψηφους,αλλα μηπως οι προηγουμενοι (Μπους και σια) το εκαναν,ακομα και γι'αυτο?Ας μη βιαστουμε να τον κρινουμε.Ισως εχει ολη την καλη θεληση να ταχθει υπερ μας.Το θεμα βεβαια ειναι κατα ποσο θα του το επιτρεψουν τα γνωστα κυκλωματα που κυβερνουν τις ΗΠΑ και οχι μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προχθες που ελεγε για τους εβραιους δεν μας αρεσε.
    Σημερα λεει για μας τον γουσταρουμε.
    Αυριο θα πει για τους σκοπιανους δεν θα μας αρεσει..
    και οταν βγει θα ειναι με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βελόνι έγινε αλώνι. Ο Ομπάμα δεν έχει πει τέτοια πράματα. Απλά είχε υπογράψει το ψήφισμα που είχε παράσει το Ελληνικό λόμπι στη γερουσία. Και αυτό το έκανε γιατί χρειαζόταν τη στήριξη του Ελληνικού λόμπι στη διεκδίκηση του χρίσματος.

    Η αμερικάνικη πολιτική σε τέτοιου είδους θέματα έχει συνέχεια και συνέπεια, και δεν κάνει 180 μοίρες στροφή μόνο και μόνο από την αλλαγή του προέδρου.
    Να δείτε που και μετά τη μεταβίβαση εξουσίας πάλι ο Φριντ θα χειρίζεται το όλο θέμα. Όπως και ο γνωστός μας ανθύπατος Νίκολας Μπερνς χειριζόταν την περιοχή εν λευκό και χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα και επί Κλίντον αλλά και επί Μπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2.47 ta eipe kai ta paraeipe.
    des edw na mathaineis kai ase ta velonia kai ta alwnia

    http://www.voanews.com/greek/2008-06-13-voa2.cfm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΙΝΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπερα σε ολους και σε ολες.
    σιγα που θα γινει και ελληνας ο ομπαμα...
    "Στρατηγικά ορυκτά" στην Ελλάδα. Ουράνιο, Χρυσός, Πετρέλαιο...

    Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

    .. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

    .. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Επενδυτής’ στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

    Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο.

    .. O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα ‘Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα’, η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Και συγκεκριμένα: Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές. Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα. Ουράνιο. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

    .. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας ‘Αθηναϊκή’ είχε ως τίτλο ‘Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα’ και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου ‘Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης’ Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιότατων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου στα οποία γίνεται λόγος για την ‘εύφλεκτη πίσσα’.Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

    Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.

    .. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

    ‘Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…’ Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο.Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα ‘περίεργα’ και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρος κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

    .. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975: α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α.Χάμμερ),

    β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),

    γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),

    δ’) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

    .. Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι: Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share