Eργαζόμενοι στα κ.π.ΟΚΑΝΑ εναντίον απόφασης του υπ. Υγείας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Eργαζόμενοι στα κ.π.ΟΚΑΝΑ εναντίον απόφασης του υπ. Υγείας.

Εmail από Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.
Κέντρο πρόληψης "Φάρος".
far***@kpfaros.gr


"Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Υπουργείου Υγείας –όπως αυτή ανακοινώθηκε στη βουλή στις 30.5.2008 δια στόματος του Υφυπουργού κ. Κωνσταντόπουλου- ότι έκλεισε το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Θεωρεί δε, ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Υφυπουργό ως ‘’συμπληρωματικά’’ επιχειρήματα για αυτή την απόφαση (ότι χρησιμοποιήθηκαν 24.000 € για «γομολάστιχες και στυλό») είναι προσβλητικά για τους συναδέλφους μας.
Τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, γνωρίζουν πολύ καλά τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί και ξέρουν ότι ανήκουν στην «γενιά των 700€» .
Το βασικό επιχείρημα του Υφυπουργού είναι ότι θα ανοίξουν με αυτά τα χρήματα 4 Μονάδες Υποκατάστασης!
Κάθε εργαζόμενος-επιστήμονας στους χώρους αυτούς υποστηρίζει τον πλουραλισμό των θεραπευτικών προγραμμάτων, και πρέπει να αυξηθούν οι μονάδες υποκατάστασης.
Όχι όμως σε βάρος των ‘’στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων.
Και πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας την εξάρτηση από άλλες ουσίες (εφ΄ όσον οι μονάδες υποκατάστασης αφορούν μόνο την εξάρτηση από τα οποιοειδή) ή το φαινόμενο της πολυτοξικομανίας που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των εξαρτημένων σήμερα;
Η Μοναδική Αλήθεια πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι οι μονάδες χορήγησης υποκατάστατων τείνουν να γίνουν οι μοναδικές λύσεις του προβλήματος και από την ‘’κοινωνία των εξαρτήσεων’’ να περάσουμε στην’’ κοινωνία των υποκατάστατων’’.
Και ο πιο απλός πολίτης γνωρίζει τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις ‘’πολιτικές’’ και ποιους εξυπηρετεί το να έχουν ‘’ναρκωμένο’’ με ουσίες το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού ,τους νέους ανθρώπους. Οι πολιτικές αυτές που είναι πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος και όχι πολιτικές αντιμετώπισης.
Σας καλούμε σε συλλογικές δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι Εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης 26 -6-2008, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα απεργήσουν και την προηγούμενη εβδομάδα θα διοργανώσουν σε όλη την Ελλάδα εκκωφαντικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για την υποχρηματοδότηση και Εγκατάλειψη των Κ .Π., αλλά και γενικότερα όλων των δομών Πρόληψης & Θεραπείας της Ουσιοεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης των πρώην Εξαρτημένων.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς "

4 σχόλια:

  1. Αν μπλεξουν με τα ναρκωτικα τα παιδια του Καραμανλη θα σας χρηματοδοτησουν.Μη στεναχωριεσται..
    Υπομονη καμια 15αρια χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μπλεξουν με τα ναρκωτικα τα παιδια του Καραμανλη θα σας χρηματοδοτησουν.Μη στεναχωριεσται..
    Υπομονη καμια 15αρια χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "kratos pronoias" kai diafores alles paparies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...."και ποιους εξυπηρετεί το να έχουν ‘’ναρκωμένο’’ με ουσίες το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού ,τους νέους ανθρώπους"....

    Αν τούς ξέρει τό Σωματείο νά τούς πεί.

    Νά πεί επίσης άν η αναφορά τού Υφυπουργού στά 24.000 ευρώ γιά σβήστρες καί στυλό, εκτός από προσβλητική είναι καί αληθινή.

    Οσο γιά τά προγράμματα, σίγουρα τά "στεγνά" είναι καλύτερα από τά υποκατάστασης, τά αποτελέσματα καί τών δύο όμως είναι φτωχά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share