Θεσσαλονίκη:Άγνωστο το που καταλήγουν 30 τόνοι επικίνδυνων απόβλητων κατεδαφίσεων και κατασκευών ημερησίως.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Θεσσαλονίκη:Άγνωστο το που καταλήγουν 30 τόνοι επικίνδυνων απόβλητων κατεδαφίσεων και κατασκευών ημερησίως..

Μπροστά σε βουνά σκουπιδιών είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρεθούν και πάλι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Από τη μία εξετάζεται η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, από την άλλη σε λιγότερο από μία εβδομάδα, την προσεχή Δευτέρα, λήγει το τελεσίγραφο των παρακείμενων δήμων για τη λειτουργία της χωματερής των Ταγαράδων...
Οι εκπρόσωποι των δήμων της περιοχής των Ταγαράδων έχουν τονίσει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα διαπραγματευτούν τη λειτουργία της χωματερής μετά τις 28 Ιουλίου.
Το ανησυχητικότερο όμως είναι πως ακόμη και σε αυτό το διάστημα του συμβιβασμού και των αμοιβαίων υποχωρήσεων, κατά το οποίο είναι σε λειτουργία τόσο η χωματερή των Ταγαράδων όσο και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με κάποιους τύπους απορριμμάτων.
Ειδικότερα τα οικοδομικά απορρίμματα, απόβλητα εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών, όπως ονομάζονται, είναι άγνωστο πού τελικά καταλήγουν. Τα συγκεκριμένα απορρίμματα θα έπρεπε να καταλήγουν στους Ταγαράδες. Όμως τα οχήματα που τα μεταφέρουν παρεμποδίζονται. Στους Ταγαράδες υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αφήνει όποιους θέλει και κλείνει την πόρτα στους υπόλοιπους... Το πρόβλημα το έχουν τα δημοτικά οχήματα, καθώς τα ιδιωτικά κατευθύνονται σε τέσσερις εγκαταστάσεις διαχείρισης ανάλογων υλικών. Επιπλέον ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τέτοια υλικά σε αυτή τη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας του. Τα συγκεκριμένα υλικά ανέρχονται σε 30 με 40 τόνους ημερησίως μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης..

3 σχόλια:

Bookmark and Share