"Έθαψαν"την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

"Έθαψαν"την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης!

Εmail από Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.,
Ένωση Τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος.
"Αποκόπηκε ειδησεογραφικά η Θεσσαλονίκη και ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας κατά την διάρκεια της εικοσιτετράωρης απεργίας που πραγματοποίησαν από κοινού οι Τεχνικοί (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε) και οι Δημοσιογράφοι (Ε.Σ.Η.Ε.Μ–Θ), που εργάζονται στα Γραφεία της Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και στην TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.(δείτε και εδώ:τεχνικοί τηλεόρασης ).
Η απεργία, της Παρασκευής 4 Ιουλίου 2008, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή των τεχνικών ήταν στο 100% και αξίζει να σημειωθεί ότι στηρίχθηκε σύσσωμα και από όλους τους συνεργάτες των Καναλιών που εργάζονται με Δελτία Παροχής.
Για μια ακόμα φορά, όμως, οι Μεγαλοδημοσιογράφοι συντάκτες και παρουσιαστές των Δελτίων Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, ιδίως των πρωινών, στηριζόμενοι στην, ίδια με την δική τους, νοοτροπία των μεγαλοκαναλαρχών, απέδειξαν ότι θεωρούν Ελλάδα μόνο την Αθήνα.
Δεν έκαναν καμιά αναφορά
ότι η έλλειψη ειδήσεων, ρεπορτάζ και των καθημερινών ζωντανών συνδέσεων με την Θεσσαλονίκη, οφείλονται στο ότι στην πολύ μακρινή γι αυτούς «συμπρωτεύουσα», όπως περιπαιχτικά αποκαλούν την Θεσσαλονίκη, κάποιοι συνάδελφοί τους απεργούν διεκδικώντας το να συνεχίσουν να εργάζονται. Το χειρότερο όμως απ’ όλα ήταν ότι «έδειξαν» να μη ενοχλούνται..
Στο ίδιο μοτίβο, στην παντελή δηλαδή αποσιώπηση της απεργίας μας, κινήθηκε και το σύνολο σχεδόν των Έντυπων Μέσων Ενημέρωσης (εφημερίδες περιοδικά) τα οποία «ούτε που κατάλαβαν» το ειδησιογραφικό κενό που είχαν οι Πανελλαδικοί Ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί την Παρασκευή».
Συγκινητική, όμως, ήταν η συμπαράσταση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ.Θ., Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., Ε.Π.Η.Ε.Θ. και του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίες, ευθυγραμιζόμενες με το κεντρικό μας αίτημα, δήλωσαν με επιστολές τους και Δελτία Τύπου ότι είναι αποφασισμένες να παλέψουν μαζί μας με όλα τα μέσα ενάντια σε κάθε σκέψη συρρίκνωσης ή κλεισίματος των Ανταποκριτικών Γραφείων που διατηρούν στη Θεσσαλονίκη οι Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας, ότι η Απεργία μας αυτή ήταν προειδοποιητική και ότι θα επανέλθουμε σε μέρες που θα τους είναι αδύνατο να αποσιωπήσουν να αδιαφορήσουν ή να προσπαθήσουν να μας απαξιώσουν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε"
Bookmark and Share