Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σκουπίδια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σκουπίδια!

Στοπ στην ασσυνενοησία μεταξύ των δημάρχων που διαχειρίζονται τις δυο χωματερές της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βάλει -επιτέλους- ο εισαγγελέας!
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βασίλης Φλωρίδης μετά την ενημέρωση που είχε για το θέμα από τον πρόεδρο του ΟΤΑ κάλεσε σε πρώτη φάση στο γραφείο του τον δήμαρχο Θέρμης προκειμένου βρεθεί λύση στο θέμα καθώς σοβαρότατο πρόβλημα, αντιμετωπίζουν πλέον και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς στις προδιαγραφές του νέου ΧΥΤΑ δεν προβλέπεται απόρριψη νοσοκομειακών αποβλήτων,ενώ τα απόβλητα δεν τα δέχεται πλέον και η χωματερή Ταγαράδων!
Η παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στη δυτική Θεσσαλονίκη ζητήθηκε απ΄τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ . Οι όγκοι σκουπιδιών στους δήμους: Πολίχνης, Σταυρούπολης, Συκεών, Ευκαρπίας, Ευόσμου και Νεαπόλεως απειλούν τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συγκεκριμένοι δήμοι, παρά την προσωρινή λύση που είχε δοθεί με τη λειτουργία και των ΧΥΤΑ Ταγαράδων της Μαυροράχης, αδυνατούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στους δύο ΧΥΤΑ, ενώ με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε αυτήν την περίοδο να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στο νέο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.
Σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ και άλλοι αιρετοί του νομού επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο. Η αντιπροσωπεία ζήτησε νέα κονδύλια για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενοικίαση κοντέινερ, ώστε να δοθεί λύση στα βουνά σκουπιδιών που πνίγουν τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Bookmark and Share