Συνέδριο δωρητών για το Κόσσοβο με τη συμμετοχή και...Σέρβων! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Συνέδριο δωρητών για το Κόσσοβο με τη συμμετοχή και...Σέρβων!

Βοήθεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ θα ζητήσει η κυβέρνηση της Πρίστινα στο συνέδριο δωρητών για το Κόσοβο, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών του Κοσόβου, κ. Αχμέτ Σαλία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξασφάλιση του ποσού αυτού είναι μεγάλης σημασίας για το Κόσοβο, αφού θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Πρίστινα να υλοποιήσει μια σειρά έργων προτεραιότητας.
Το συνέδριο δωρητών για το Κόσοβο θα διεξαχθεί αύριο, στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με τον κ. Σαλία, δεν αποκλείεται να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για την περιοχή.
Το περίεργο είναι πως στο συνέδριο δωρητών για το Κόσοβο αποφάσισαν να συμμετάσχουν τελικά και οι εκπρόσωποι της σερβικής κοινότητας,οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του, ενώ ακόμα και ο αρμόδιος για την επιστροφή των Σέρβων προσφύγων υπουργός, κ. Μπόμπαν Στάνκοβιτς, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες διάφορα έργα για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των Σέρβων προσβλέποντας σε αποκόμιση οικονομικών ενισχύσεων για την κοινότητα περιμετρικά της Μιτροβίτσα..
Bookmark and Share