Η αλήθεια πίσω απ΄την απεργία των τελωνειακών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Η αλήθεια πίσω απ΄την απεργία των τελωνειακών.

Oι τελωνειακοί δεν έχουν ανακοινώσει εώς αυτή τη στιγμή (19:54') την απόφασή τους ενώ η οργή της κοινής γνώμης μεγαλώνει.
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν καθώς αν και όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες έχουν το διακαίωμα στην απεργία,όπως λέγαμε και προχθές,είναι δυσάρεστο το ότι για μια ακόμη φορά μια προνομιούχος επαγγελματική ομάδα θα αναζητήσει τη"δικαίωση" των αιτημάτων της στην ουσία δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων με την ελπίδα να μετατραπεί η οργή του κοινωνικού συνόλου σε μοχλό πιέσης εναντίον τη πολιτείας.
Ο ίδιος ο υπουργός οικονομίας έχει χαρακτηρίσει τον κλάδο των τελωνειακών ως"κλάδο καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων ".
Το αίτημα τους είναι να μην ενσωματωθούν τα ΔΕΤΕ* στον κρατικό Προϋπολογισμό,όπως έχει συμβεί δηλαδή με όλους τους υπόλοιπους-με νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή- ειδικούς λογαριασμούς για λόγους διασφάλισης της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά.
Το επιχείρημα είναι πως κάποτε..στο μέλλον" η Ε.Ε. θα θεωρήσει τα ΔΕΤΕ ως φόρο που επιβαρύνει τις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κοινότητας και φυσικά θα σπέυσει να τον καταργήσει" ακόμα και αν η πολιτεία έχει εγγυηθεί για το αντίθετο.
Συγγνώμη αλλά το αίτημα δεν μπορεί να πείσει κανέναν λογικά σκεπτόμενο πολίτη.

Στην πραγματικότητα ο φόβος των τελωνειακών είναι πως δεν θα μπορούν πλέον οι ίδιοι να διαχειρίζονται τα υπέρογκα ποσά των ΔΕΤΕ καθώς ως τώρα επικρατεί το καθεστώς να διαχειρίζονται και να "μοιράζουν" μόνοι τους οι εργαζόμενοι,ποσά εκατομμυρίων ευρώ μέσω επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των εργαζομένων!
Πέρυσι τα χρήματα αυτά αφορούσαν 102.600.000 ευρώ που αναλογούσαν σε περισσότερα από 29.000 ευρώ στον κάθε υπάλληλο!Και όλα αυτά υπό μορφή "μπόνους",πέρα δηλαδή απ΄τους μισθούς.Και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοική φορολόγηση..Το όπλο των τελωνειακών στην προσπάθειά τους να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι κυρίως η έλλειψη καυσίμων που προκαλεί στην αγορά η απεργία τους,λόγω των τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στα διυλιστήρια της χώρας και λιγότερο αυτών που υπηρετούν στους μεθοριακούς σταθμούς.
Και η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ανθρώπων συνεχίζεται..


.
**ΔΕΤΕ :Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών..

  • Προστέθηκε αργότερα**:
  • Aνεστάλη η απεργία μετά την συνεδρίαση της γενικής Ομοσπονδίας Τελωνειακών και παρά τις διαφωνίες μελών της που αντιδρούσαν στην απόφαση να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο μετά την κατάθεση ασφαλίστικών μέτρων από την κυβέρνηση. Η είδηση έγινε γνωστή γύρω στις 4 τα ξημερώματα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αφού προηγήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αντώνη Μπέζα.

12 σχόλια:

  1. RE AEI STO DIAOLO.

    EXOUME TH GENIA TWN 700 EYRW NA PARAPONIETE ME TO DIKAIO THS.

    H GENIA TWN 29.000 EYRW( SE BONUS) TI SKATA THELEI APO MAS?LAMOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΞΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ"ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΛ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΟΣΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ? ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΡΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ...ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ,ΑΥΤΗ Η ΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ,ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίναι καιρός να τελειώνουν αυτές οι γελοίες απεργίες με τις ακόμα πιο γελοιές απαιτήσεις-κατάλοιπα της δεκαετείας του '80 και τουν "τσοβόλα δώστα όλα" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιγα να μη λυπηθουμε τους τερλωνειακους που εχουν πανω απο 4000 ευρω το μηνα εσοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς τελωνειακους:
    Οταν θα μπορειτε να κοιταζετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ματια και δεν θα κοκκινιζετε απο ντροπή. Όταν δεν θα κοιταζετε τον επιχειρηματικο κοσμο της χωρας στην τσεπη.
    Όταν θα δεχθειτε εσεις και οι εφοριακοι το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
    Τοτε ίσως κατανοησουμε τα προβληματα του κλαδου σας.
    ΥΓ
    Στην εργασία μου την υπερωριακη απασχοληση μου την πληρωνομαι από τον εργοδότη μου.
    Εσεις λέτε ότι την πληρωνουν οι επιχειρηματιες. Δηλαδή το κόστος αυτο το μετακυλιουν στα προϊόντα που εισάγουν ή εξαγουν.
    Κατα πως φαινεται σ'αυτην την χωρα υπαρχει η νομιμη μιζα αλλα και η παρανομη.
    Ειναι προνομιο τελικα να μπορουν καποιοι να παιρνουν και τις δυο.
    ΝΤΡΟΠΗ ¨ΚΥΡΙΟΙ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι τελωνιακοί υπάλληλοι έχουν ελάχιστα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αμείβονται σκανδαλωδώς, απομυζώντας την ελληνική κοινωνία και ικανός αριθμός αυτών διαπλέκεται με ποικιλώνυμα, αμφιλεγόμενης νομιμότητας συμφέροντα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα συντεχνίας που λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας και επιβάλλει με εκβιασμούς τη θέλησή της. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να καταργήσει όλα τα οικονομικά τους προνόμια και να καθορίσει την αμοιβή τους με αποκλειστικό γνώμονα την πραγματική προσφορά της εργασίας τους. Ο φαύλος Υπουργός Οικονομικών, αφού διεύρυνε κατά τα προηγούμενα χρόνια τα απαράδεκτα προνόμιά τους, ξαφνικά θυμήθηκε την αρχή της διαφάνειας και της ισότητας των εργαζομένων που συστηματικά αδικεί και εξοργίζει. Ας σταματήσει επιτέλους η νοσηρή ανταλλαγή πολιτικών δώρων και εργασιακών προνομίων, μεταξύ ανεπαρκών πολιτικών και απαθλιωμένων συνδικαλιστών της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μας πουν σε ποιά άλλη χώρα της Ευρώπης υπάρχουν ΔΕΤΕ.

    ΣΕ ΚΑΜΙΑ.


    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καποτε, πριν απο πολλαα χρονια, οταν ημουν στρατιωτης, πηγαινα με το τζιπ της μοναδας στα Τλωνεια, για δουλειες της.
    Εκει ειδα και αουσα τι γινοταν.
    Περιγραφω το περιστατικο, που γινοταν χιλιαδες φορες καθε μερα.
    Ερχεται ο εκτελωνιστης με το χαρτι του, τη διασαφηση δηλαδη, οπως λεγεται.
    Πλησιαζει, παιρνει τις σφραγιδες μονος του, σφραγιζει στο τραπεζι, υπο το βλεμμα του...Βουδα,του τελωνη δηλαδη και αμα τελειωσει, ανοιγει το συρταρι του γραφειου, και αστραπιαια, πεφετι μεσα χρημα απο τον εκτελωνιστη, και αμεσως μετα, κλεινει.
    Η κινηση αυτη, γινεται με ρυθμο πολυβολου.Γκαπ,γκουπ, οι σφραγιδες νταπ, ντουπ, το συρταρι.
    Επρεπε να εισαστε εκει για να το δειτε.
    Ρωτησα λοιπον κι εγω ο ασχετος τοτε.Γιατι γινεται αυτο;
    Το γρηγοροσημο, μου ειπε ενας εκτελωνιστης.
    Οι τελωνες λοιπον, απο την εποχη του Χριστου, ετσι ηταν παντα.Δραχμοφονιαδες και γι αυτο, ειχαν βγαλει ονομα.Πηγαινε μαζι με τους Φαρισαιους, αν θυμασθε.
    Δυστυχως στην Ελλαδα, υπαρχουν πολλα τετοια μαγαζια, που καμια κυβερνηση, δεν τολμα να θιξει, γιατι φοβαται, οτι θα μπλεξει.
    Βλεπεις εχει και τους Αλαβανους, να αλυχτανε.Και την Κανελη, να σκουζει, για τα δικηα των εργαζομενων.
    Δε μας χεζεις ρε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πείτε μου εμένα τον αφελή πώς γέμισαν οι αντλίες στα βενζινάδικα απο τις 4 τα ξημερώματα ώς τις 7 το πρωί που πέρασα από την Καβάλας? Πώς έγινε αυτό το θαύμα πάλι ? Αφού χθες δεν υπήρχε σταγόνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ως πότε θα συνέχιζεται αυτό το "χαϊδεμα" στους δημοσίους υπαλλήλους; οι Ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται οι κλέφτες σε αυτό το κράτος αλλά άλλοι φτιάχνουν περιουσίες ("μαύρες") και δυσχαιρένουν και την ζωή των υπολοίπων. Θα ήθελα μια κυβέρνηση να βάλει τέλος σε όλα αυτά, οι έντονες κοινωνικές τριβές απο την ανισότητα πλησιάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια με την απεργία των τελωνειακών είναι ότι προσπάθησαν να τους βάλουν στο τουρκοαμερικάνικο παιχνίδι αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, πτώσης του Καραμανλή για να φανεί το TsiproYiorgos και να μας κάνει βιλαέτι τούρκικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share