Δραματικές διαστάσεις δίνουν στην οικονομική κρίση οι Αμερικανοί. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Δραματικές διαστάσεις δίνουν στην οικονομική κρίση οι Αμερικανοί.

Δραματικές διαστάσεις δίνει πλέον στην οικονομική κρίση των ΗΠΑ η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Μπους,στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «ολόκληρη η οικονομία μας κινδυνεύει», και «βρισκόμαστε στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης» προσπαθώντας να πείσει τους Αμερικανούς πολίτες για την αναγκαιότητα του πακέτου μέτρων (700 δις $) για το τραπεζικό σύστημα, που προβλέπει την εξαγορά χρηματοπιστωτικών οργανισμών που οδεύουν προς χρεοκοπία..

Σε κοινό τους ανακοινωθέν προχώρησαν πριν μερικές ώρες και οι προεδρικοί υποψήφιοι των ΗΠΑ , Τζον Μακέιν και Μπαράκ Ομπάμα, παροτρύνοντας το Κογκρέσο να ενεργήσει αναφορικά με το πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας.
Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει το πακέτο 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Μπούς προβληματικό, αλλά επισημαίνει ότι η χώρα δεν μπορεί να ρισκάρει οικονομική καταστροφή. Επίσης η ανακοίνωση τονίζει πως Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί
θα πρέπει να ξεχάσουν μικροπολιτικές προσεγγίσεις και να συνεργαστούν για το καλό του Αμερικανικού λαού.
Νωρίτερα τη Τετάρτη, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προεκλογική του εκστρατεία για να επικεντρωθεί στην χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά ο αντίπαλος του υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα,
απέρριψε πρόταση για αναβολή της τηλεμαχίας της Παρασκευής.
Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι είναι ποιο σημαντικό τώρα απ’ οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στον Αμερικανικό λαό για την κατεύθυνση που σκοπεύουν να δώσουν στην χώρα και την οικονομία.

9 σχόλια:

  1. Αν δεν ηταν το ευρω μαγκες θα μας ειχε παρει η μπαλλα και μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν ηταν το ευρω μαγκες θα μας ειχε παρει η μπαλλα και μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
    ΟΠΩς ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΈΨΕΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεός είναι η καλύτερη λύση για τα Άγια Όρη, για το Πατριαρχείο και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυναμή του, για τους Πουριτανούς των USA.

    Είναι η χειρότερη για τον άνθρωπο ο οποίος παλεύει με την καθημερινότητα.

    Όποιος λέει πως ο άνθρωπος περνάει καλά και βρίσκει τον Θεό μέσα απο τον πόνο, τότε είναι μάλλον ενας πολύ πολύ πολύ βολεμένος Ορθόδοξος Χριστιανός.
    ....
    Ο άθεος θέλει να ζήσει τη ζωή του όμορφα και ωραία. Δε θα δείς κανέναν άθεο να τα τσεπώνει για χάρη της ύπαρξης του ανύπαρκτου θεού του. Ούτε θα δείς άθεους καμικάζι. Ούτε θα δείς άθεους να σφάζουν κόσμο για χάρη της αθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιωργος Παπανδρέου έγραψε: «Πίσω από το ιδεολόγημα της ελευθερίας των αγορών κρύφτηκαν οι πιο επικίνδυνες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Πίσω από το δόγμα της ελεύθερης αγοράς υποκρύπτεται ο ουσιαστικός στόχος της νεοσυντήρησης. Αυτός είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση κέρδους-πλούτου και εξουσίας. Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η νεοσυντήρηση μιλά για ελευθερία αλλά υποδαυλίζει την εξάρτηση του πολίτη. Η των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, θερίζει τις θύελλες της πολιτικής της.» Αλλά επί του πρακτέου...
    «Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα κόσμο πιο σταθερό και πιο δίκαιο, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των κινδύνων που προκαλεί η άκρατη ελευθερία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10:42
    Θα μας πάρει και εμάς η μπάλα φίλε. Ο μαμωνάς κυβερνάει και δεν έχει σημασία αν λέγεται δολάριο ή ευρώ

    12:34
    Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου...
    Ο άθεος δεν έχει ιερό και όσιο. Επομένως κανένα ηθικό φραγμό να κάνει ότι γουστάρει.
    Ο άθεος τα τσεπώνει για την πάρτη του, όχι για τον θεό του. Πάντως και οι πιστοί για την πάρτη τους τα τσεπώνουν και όχι για το θεό τους...
    Άθεους είδα να σφάζουν στη Ρωσία, πως τον λέγανε να δεις; α ναι Στάλιν!
    Ένας άθρησκος...

    12:38
    Στα λόγια σοσιαλισμός ε;; Στις πράξεις;; Δάσκαλε που δίδασκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είχαν καμμία δουλειά οι Ευρωπαίοι να κάνουν τις ΗΠΑ πλουσιώτερες με τις επενδύσεις τους-στην Ευρώπη έπρεπε να επενδύουν...ας τις φάνε στα μούτρα τώρα, ανακαλύπτοντας πώς τους δούλεψαν οι Αμερικανοί. Αμ, γιατί θέλουν να είναι πλανητάρχες; Για να εκμεταλλεύονται τα φιλόδοξα και φιλοχρήματα κορόϊδα που τους πιστεύουν.

    Και....οι Αμερικανοί βουλευτές λαβαίνουν περίπου 20,000 εμαιλς την ημέρα και 2,000 τηλεφωνήματα ο καθένας, 99% ΚΑΤΑ του $700 δισ. σωσιβίου.
    Αρθρο στο:

    http://www.nytimes.com/2008/09/25/business/25voi
    ces.html?_r=1&adxnnl=1&oref=slogin&ref=business
    &adxnnlx=1222355076-rOEPmDuCv7UN9NXimsshuA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share