Η δίκη για τον Άλεξ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η δίκη για τον Άλεξ.

Email-άρθρο
του κ.Γ.Πιπερόπουλου
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

"Στην εμπειρία της καθημερινής μας πραγματικότητας είναι δεδομένη η εφήμερη ύπαρξή μας στη γη και θεωρείται αυτονόητο ότι εκείνο που όλοι απευχόμαστε είναι ο τερματισμός της ζωής μας πρόωρα για λόγους υγείας, ή με βίαιο τρόπο. Ο βίαιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες έχει πολλά πρόσωπα που ξεκινούν από τα οδικά, θαλάσσια ή εναέρια ατυχήματα και φτάνουν στην εγκληματική πράξη.
Στόχος του κοινωνικού συστήματος υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η αποτροπή μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης της πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικής συμπεριφοράς που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο της αφαίρεσης μιας ζωής. Το βιβλικό παράδειγμα της αδελφοκτονίας του Άβελ από τον Κλάϊν λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε συμβολικό επίπεδο δεδομενου ότι μέσα στην εκκλησία του Χριστού μας είμαστε «όλοι αδέλφια…»
Στην κλασική διαδικασία της πορείας προς την ενηλικίωση και την ωρίμανση το κάθε παιδί, μικρό και αδύναμο στην καθημερινή αντιπαράθεσή του με τους ενήλικους του περιβάλλοντός του, συγγενείς, φίλους ή τρίτους, αισθάνεται σωματικά και μυικά αυτό που πραγματικά είναι- δηλαδή μικρότερο, ασθενέστερο, υποδεέστερο. Τα παιδιά “ξεπερνούν” αυτά τα συναισθήματα κατωτερότητας μαθαίνοντας τρόπους επιβολής στους άλλους μέσα από το παιχνίδι χρησιμοποιώντας φυσικές και πνευματικές ικανότητες.
Και εδώ έρχεται το μεγάλο θέμα της συνυπευθυνότητας όταν μέσα από τα ΜΜΕ εμείς ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ στα παιδιά μας πώς να φονεύουν, πώς να κρατούν και να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα. Το έχουμε ζήσει ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ πολλές φορές αυτό το γεγονός στην Αμερική και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια!
Και το ξαναζούμε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από προχθές καθώς εξελίσσεται.."
(...για τη συνέχεια πατήστε εδώ)

3 σχόλια:

  1. Η ηθική αυτουργία για την κατάσταση και τις πράξεις των ανήλικων ανήκει στα κουραδοκάναλα. Μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει σε μιά σειρά από μαζικές σφαγές επίδειξης, σφαγές του θεάματος που συμβαίνουν σε σχολεία και παν/μια, αφού οι "εκτελεστές" μιμούνται το θέαμα και τη "δράση" από τις οθόνες που βομβαρδίζουν αδιάκοπα τους τηλεθεατές από όλα τα κανάλια χωρις εξαίρεση. Οι υπεύθυνοι "νταβάδες" εξαθλιώνουν τον κόσμο ξεκινώντας από τους νέους με σκουπιδοπρόγραμμα από ξέσαλη βία και παρανοϊκό αστυνομικό σενάριο ακριβώς όπως χειραγωγούν την κοινη γνώμη με τις ειδήσεις και τις "δημοσκοπήσεις" . Οι τηλεμαϊντανοί αποδίδουν στην εγκληματική για την κοινωνία λειτουργία των μμε το κρέτιντο της "επιστημονοσύνης", των ειδικών γνώσεων, της ευφυίας και αντίληψης που πασάρονται ως ανώτερες από του "μέσου" ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος θέλει να καταλάβει πόση είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ των διάφορων ΜΜΕ, ας προσέξει τα ΜΕΝΤΙΟΥΜ, τους ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ και τις ΠΟΡΝΕΣ που διαφημίζουν τα ΜΜΕ.
    Και όμως, ΑΥΤΑ τα ΜΜΕ, καθορίζουν με λεπτομέρειες τον τρόπο σκέψης και τη ζωή πολλών Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ο λαός σταμάτησε να διαβάζει καλά και ωφέλιμα βιβλία, και εμπιστεύεται την καθοδήγηση του εαυτού του στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share