Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλονίκη.


Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων, τα μέλη του οποίου κατηγορούνται ότι εμπορεύονταν αντικείμενα μεγάλης ιστορικής και χρηματικής αξίας, εξαρθρώθηκε από το τμήμα αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από έρευνες συνελήφθησαν στην περιοχή της Σίνδου, δύο άτομα, ηλικίας 44 και 41 ετών, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση αρχαίων αντικειμένων αντί του ποσού των 400.000 ευρώ. Επίσης, ο 41χρονος, φέρεται ότι τους τελευταίους 4 μήνες επιχείρησε να πουλήσει αγάλματα, με αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους,σύμφωνα με το ΑΠΕ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο μαρμάρινες κεφαλές, δύο σειρές από έξι ομάδες των τριών λογχόσχημων φύλλων σε ελάσματα χρυσού, πέντε δακτυλίδια χάλκινα και ασημένια, δεκάδες χάλκινα αντικείμενα (εξαρτήματα ζώνης, πυξίδες, βραχιόλια, πόρπες, κ.ά.), αρχαίο τεφρόχρωμο αγγείο, πήλινα λυχνάρια, αρχαία νομίσματα.
Επίσης, βρέθηκαν 19 σφραγίδες, μεταξύ των οποίων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, της ΔΟΥ Ιωνίας, των ΚΤΕΟ Χαλκιδικής ΚΤΕΟ Κιλκίς, διάφορα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.
Η ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

5 σχόλια:

  1. Αν υποψιαστώωωω οτι είναι πάλι υπουργός μπλεγμένος και ο Σανιδας το γνωριζε αλλα δεν τον περεπεμπψε στη Βουλη.... θα πεθαίνωωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO EL DORANDO TON BALKANION EINAI H MAKEDONIA MAS. ARAGE POIOI POYLANE KAI POIOI AGORAZOYN TIN ARXAIA MAS ELLINIKI KLIRONOMIA?

    APOKALIPSTE TO

    MPAS KAI TA DOYME SE KANENA SKOPIANO MOYSEIO?

    BOREIOELLADITES TA METALLEIA THS MAKEDONIAS PREPEI NA MEINOYN ELLINIKA

    YPARXEI LOGOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI NA KANOYN TA PAIDIA??
    AKOUSAN PWS O XRYSOS EXEI AKSIA KSANA KAI ARXISAN TO SKAPSIMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOR-IDON TA AGORAZOYN AFTOI POU PAGOSMIOS EINAI GNOSTOI OS LATRES TOY XRISOY GIA NA TA VALOYN SE MOY-SOR-SEIO THS KAINOYRGIAS DIMOKRATIAS THS BOREIAS SOR- DONIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ
    Aυτό καταγγέλει επωνύμως ο κ.Τύπου από την Πτολεμαϊδα. Δεν γνωρίζουμε το θέμα, αλλά αν συνέβησαν όλα αυτά.....


    ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ .


    ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΡΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ.
    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ). ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΥΣΕΣ.

    http://taxalia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share