Καταρρέει ένα κομμάτι ιστορίας... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Καταρρέει ένα κομμάτι ιστορίας...

Email από Greekalert .

"Σήμερα,104 χρόνια, μετά τη θυσία του Παύλου Μελά στην κωμόπολη Στάτιστα, σημερινό Μελάς, το ιστορικό σπίτι του Καντζάκη, όπου άφησε βαριά λαβωμένος την τελευταία του πνοή, καταρρέει! «Μην ανεβαίνετε!» είναι η πρώτη συμβουλή των λιγοστών κατοίκων, που εξηγούν αμέσως πως «είναι έτοιμο να πέσει»!
Και πραγματικά, η εικόνα που αποκομίζει ο προσκυνητής σήμερα, είναι αποκαρδιωτική. Σάπια δοκάρια, σάπια ξύλα, γκρεμισμένα ιδανικά, άδειοι, γυμνοί, ψυχροί τοίχοι, ερημιά, εγκατάλειψη, απόγνωση, θλίψη απέραντη …Το σπίτι-μνημείο, όπου στις 13 Οκτωβρίου 1904 έπεσε ο...εθνικός ήρωας, είναι έτοιμο να πέσει και αυτό, όχι από τις σφαίρες των αντιπάλων, αλλά από τα βόλια της αδιαφορίας του Κράτους για το οποίο θυσιάστηκε ο Μίκης Ζέζας!Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ έχουν πια αρχίσει οι βροχές του Φθινοπώρου, το σπίτι-σύμβολο, μένει εντελώς ξεσκέπαστο, χωρίς κεραμίδια, ίσως για να το αποτελειώσουν τα χιόνια των Κορεστείων, που σε λίγους μήνες θα σκεπάσουν βαριά ολόκληρη την περιοχή!"
("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

5 σχόλια:

  1. Αν ζητησουν για πλακα οι κατοικοι τον γκρουεφσκι να χρηματοδοτηση την ανακαινιση μπορει και να ενδιαφερθει κανας ανευθυνουπευθυνος καρεκλοκενταυρος.

    INsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ζητησουν για πλακα οι κατοικοι τον γκρουεφσκι να χρηματοδοτηση την ανακαινιση μπορει και να ενδιαφερθει κανας ανευθυνουπευθυνος καρεκλοκενταυρος.

    INsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALA TA LEEI TO GREEKALERT EKTOS APO MIA LEPTOMEREIA.
    H STATISTA DEN EINAI KWMOPOLH.EINAI ENA XWRIO ME 150-200 KATOIKOYS.
    H SIATISTA EINAI KWMOPOLH KAI EINAI STHN KOZANH.

    ALLO SIATISTA ALLO STATISTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:13, πόσο δίκιο έχεις.
    Αυτή είναι η ξεφτίλα μας, αυτός είναι ο κατά τα άλλα πολιτισμός μας.
    Ισως οι σκοπιανοί να έδειχναν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό των δικών μας αρμοδίων.
    Αλλά θα μου πείτε τώρα, γιατι να νοιαστούν για ένα "παλιόσπιτο",όταν δεν διστάζουν να ξεπουλούν μια ολόκληρη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ενημερώνουμε ότι την στιγμή που δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, το Μουσείο του Παύλου Μελά είναι σε φάση ανακατασκευής και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Καλό θα ήταν όταν κάποιος δημοσιοποιεί κάτι να ξέρει τι γράφει ή τουλάχιστον να ρωτήσει αν δεν ξέρει.

    Από τον Δήμο Κορεστείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share