H CERA οδηγεί σε επανεξέταση αντιντόπινγκ όλων των δειγμάτων του "Πεκίνο 2008". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

H CERA οδηγεί σε επανεξέταση αντιντόπινγκ όλων των δειγμάτων του "Πεκίνο 2008".

Σε επανεξέταση όλων των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν από ελέγχους ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σκέφτεται να προχωρήσει η ΔΟΕ!
Την αφορμή έδωσε η εμφάνιση μιας εξελιγμένης μορφής ερυθροποιητίνης, ονόματι CERA, στα δείγματα δύο Ιταλών και ενός Γερμανού ποδηλατών στον φετινό Γύρο της Γαλλίας. Οι Ρικάρντο Ρίτσι, Λεονάρντο Πιέπολο, Στέφαν Σουμάχερ βρέθηκαν θετικοί στη συγκεκριμένη ουσία, η οποία ανιχνεύεται δύσκολα και προέρχεται από μεταγγίσεις αίματος. Η έρευνα συνεχίζεται, αφού το εργαστήριο ελέγχου των Γάλλων μιλάει για «περίεργες ενδείξεις» και επιχειρεί διαδοχικούς ελέγχους στα υπάρχοντα δείγματα, μολονότι πέρασαν μήνες από τον αγώνα. Ο Σουμάχερ αποκαθηλώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα, όταν εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα ένα νέο τεστ που ανιχνεύει τη CERA.
Βάσει του κανονισμού της ΔΟΕ, τα δείγματα φυλάσσονται στη Λοζάνη για 8 χρόνια ύστερα από κάθε Ολυμπιάδα.Οι Ελληνες αθλητές πέρασαν χωρίς πρόβλημα όλους τους ελέγχους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα θετικά δείγματα της Φανής Χαλκιά και του Τάσου Γκούση δόθηκαν στη διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών του στίβου, στο Φουκούι της Ιαπωνίας...
Bookmark and Share