Η Σερβία απελαύνει πρεσβευτές,τα Σκόπια απορρίπτουν την πρόταση του... κ.Nimetzopoulos! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Η Σερβία απελαύνει πρεσβευτές,τα Σκόπια απορρίπτουν την πρόταση του... κ.Nimetzopoulos!

Την ώρα που η Σερβία αποφάσιζε να απελάσει τον πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στο Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Βασιλέφσκι, μετά την απόφαση των Σκοπίων να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου,ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι εκτιμούσε ότι η νέα δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, αν δεν επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.
Και να υπενθυμίσουμε πως η φωνή του κ.Τσεβερνκόφσκι αποτελεί την μετριοπαθέστερη εκ των δύο επίσημων φωνών της ΠΓΔΜ καθώς ο Ν.Γκρουέφσκι πιθανολογείται πως θα απορρίψει εξ ολοκλήρου την τελευταία πρόταση Νίμιτς καθώς ο ίδιος επιμένει σε διατήρηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας για διεθνή χρήση και εύρεση φόρμουλας για διαφορετική ονομασία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-ΠΓΔΜ..
Η ακριβής μετάφραση των δηλώσεων του κ.Τσερβενκόφσκι είναι:
"Οι αρχικές εκτιμήσεις είναι ότι αν δεν επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις, η δέσμη αυτή ιδεών, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και οριστικής υπέρβασης της εκκρεμότητας της ονομασίας.
Ενώ σε ανακοίνωση του γραφείου του κ.Τσερβενκόφσκι αναφέρεται πως:" Με σκοπό να διαμορφωθεί κοινή και συμφωνημένη θέση, ο πρόεδρος Τσερβένκοφσκι, στη διάρκεια της άλλης εβδομάδας, θα συγκαλέσει συντονιστική συνάντηση της ηγεσίας της χώρας, με σκοπό να διαμορφωθεί κοινή και συμφωνημένη θέση για το θέμα αυτό».
Τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζουν και αυτά ως "
καλή την πρόταση του κ.Νίμιτς αλλά...μόνο αν είσαι Έλληνας" ενώ σε γελοιογραφία εφημερίδας των Σκοπίων ο κ.Νίμιτς αναγράφεται ως "Νιμιτσόπουλος"!
Την ίδια ώρα η Ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να εκπέμψει θετική προδιάθεση απέναντι στην πρόταση Νίμιτς,αποδεχόμενη στην ουσία τον όρο "Δημοκρατία της Βορ.Μακεδονίας" ως βάση για μια διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε τελική λύση στο πρόβλημα..

31 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΤΟ VARDASKA REPUBLIC ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An de viastoume ta alvana tha kanoun auto pou prepei.
    as perimenoume ligo.tha dielythoun kai astous amerikanous na kanoun oti theloun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. An de viastoume ta alvana tha kanoun auto pou prepei.
    as perimenoume ligo.tha dielythoun kai astous amerikanous na kanoun oti theloun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ
    10 Οκτώβριος 2008 8:49 μμ

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
    ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
    http://www.historyofmacedonia.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Πρόταση του Νίμιτς προσφέρει στα Σκόπια την κατοχύρωση και αναγνώριση και από την Ελλάδα της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας», με αντάλλαγμα την μερική χρήση διεθνώς (από ελάχιστες χώρες) του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρόταση Νίμιτς να παραμείνει στις Ελληνικές καλένδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ελπίσουμε ότι αυτή ήταν μια έξυπνη μανούβρα της Ελληνικής διπλωματίας.
    Και οχι οι κινήσεις που μας εχουν συνηθίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά την απέλαση του πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στο Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Βασιλέφσκι, τα Σκόπια θεωρούν την απόφαση ατυχή!!!!!
    http://macedoniaonline.eu/content/view/3923/1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H TAPEINI MOY GNOMI EINAI OTI OLA AYTA EINAI THEATRO

    OPOS EXOYN PEI KAI ALLOI H ELLINIKI KIVERNISI HDH EXEI SIMFONISEI KAI EXEI APODEXTEI TO ONOMA MAKEDONIA GIA TOYS SLAVO-BOYLGARO-ALVANO-TOURKO-GYFTOYS TOY FYROM.

    AFTO POU APOMENEI EINAI POS THA MAS TO SERVIROUN ME TO MIKROTERO POLITIKO KOSTOS
    KAI TIN MIKROTERI ELLINIKI ANDIDRASI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10 Οκτώβριος 2008 11:23 μμ

    Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Κανένας τους δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει το όνομα αυτής της χώρας. Θυμάμαι το 1992 εν μέσω συλλαλητηρίων ένα διπλωμάτη παλιά καραβάνα να λέει ότι δε γίνεται να αλλάξουμε το όνομα της χώρας. Τότε έπαθα σοκ αλλά το ξαναέφερα πολλές φορές στο μυαλό μου και διαπίστωσα ότι είχε δίκιο. Αυθτό το ξέρουνε Καραμανλήδες, παπανδρέηδες μητσοτάκηδες αλλά παίζουνε αυτό το παιχνίδι. Κανένας δεν έχασε παίζοντας το μακεδονομάχος. Τους μη μακεδονομάχους τους έφαγε το σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3572&Itemid=83

    ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΙΜΙΤΣ!
    Γράφει ο/η Greek American News Agency
    09.10.08
    ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΕ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αποτελεί κατά την Επιτροπή η «νέα» Πρόταση Νίμιτς, τυχόν υπογραφή της οποίας από την Αθήνα θα αποτελέσει ασυγχώρητο Εθνικό Έγκλημα!


    Η Επιτροπή με απλά παραδείγματα και ακλόνητα επιχειρήματα, καταδεικνύει στη συνημμένη Ανακοίνωση Τύπου, πόσο επικίνδυνη είναι η λεγόμενη «Σύνθετη Ονομασία», η οποία αποτελεί τέχνασμα που στοχεύει στην υφαρπαγή της συγκατάθεσης του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πρεπει να σταματησουν αμεσως οι διαπραγματευσεισ με την βαρδαρσκα
    ολη η υφιλειος να τους αναγνωρισει σαν μακεδονια εμεις δεν πρεπει να την αναγνωρισουμε ουτε με παραγογο,αν τους αναγνωρισουμε τοτε
    δεν θα εχουμε το δικαιομα συμφωνα με το σχεδιο νιμιτς,να τους βαζουμε εμποδια στον επεκτατισμο
    που τους διακατεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. prepei na paroume kai thn Polh..
    ayto to ksexases..
    ase mas re file

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόταση « παγίδα»

    Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύντομη ανάλυση της νέας πρότασης για την επίλυση του Σκοπιανού δεν θα αποτελεί υπερβολή αν πούμε ότι επιτελούς έγινε κατανοητό ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε. Από εκεί και πέρα η σπουδαιότητα του ζητήματος πρέπει να μας κάνει να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα και να προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε. Στα θετικά σημεία της πρότασης είναι το όνομα που είναι γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια Μακεδονία» Από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Σύμφωνα με την πρόταση η εθνικότητα θα είναι η μακεδονική. Το γεγονός αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Μακεδονίας παραχωρούνται στα Σκόπια και αυτό επειδή κάθε πολίτης σε ολόκληρο τον κόσμο που θα έλκει την καταγωγή του από το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας στην εθνικότητα θα είναι σκοπιανός, ακόμη και οι Έλληνες Μακεδόνες θα είναι (εάν υιοθετηθεί η πρόταση) σκοπιανοί στην εθνικότητα. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά ανατρέπει την ιστορία, με λίγα λόγια τα Σκόπια οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία και θα μονοπωλήσουν τη μακεδονική ταυτότητα. Τα ίδια ισχύουν και με τη γλώσσα, η μακεδονική γλώσσα (εάν υιοθετηθεί η πρόταση) θα έχει σλαβικές ρίζες, άσχετα αν το κυριλλικό - σλαβικό αλφάβητο δημιουργήθηκε με βάση τα κεφαλαία ελληνικά γράμματα από τον Κύριλλο και το Μεθόδιο. Στη συνεχεια η παραμονή ως συνταγματικού του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» του κράτους της ΠΓΔΜ με πλήρη νομική ισχύ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δημιουργεί αδιέξοδα. .
    Από τη στιγμή που θα παραμείνει ως Συνταγματικό όνομα το «Republika Makedonija» τα τρίτα κράτη δεν θα έχουν σύμφωνα και με τη συμφωνία απόλυτη υποχρέωση να αλλάξουν για τις διμερής σχέσεις την ονομασία που θα χρησιμοποιούν, εκτός αυτού, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται παράλληλα και τα δυο ονόματα σε όλες τις επίσημες εξωτερικές σχέσεις και ντοκουμέντα με πλήρη νομική ισχύ, έτσι είναι σίγουρο ότι, στο μέλλον θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
    Υπό τον όρο, ότι, το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα αναγράφεται και στα διαβατήρια, αντί να ξεκαθαρίσει, θα μπερδέψει χειρότερα τα πράγματα. Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη στιγμή που «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα» και φαίνεται ότι απ όλες τις πλευρές υπάρχει ομοφωνία για το όνομα του διπλανού κράτους «Republic of North Μacedonia» είναι ευκαιρία τώρα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στα επιμέρους βασικά ζητήματα για τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ των δυο χωρών.
    Η θέση της χώρας μας « έναντι όλων» η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί και με συνταγματική τροποποίηση από τη διπλανή χώρα, είναι σίγουρο, ότι, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα οδηγήσει σε λύση το σοβαρό αυτό διεθνές άλυτο ζήτημα.

    Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα.
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OLA GINONTE SE AFTO TON KOSMO.
    I EVREI EKANAN KRATOS META APO 1900 XRONIA KE EMIS THEN MPOROUME NA ALAKSUME ENA ONOMA.???
    TO THEMA INE OTI TO POLITIKO KE PROSOPIKO KOSTOS GIA TON POLITIKO ARXIGO POU THA TO KATAFERI THA INE MEGALO KE THEN TOLMANE I DIKI MAS.
    O PAPAFLESAS THISTIASTIKE GIA NA KSYPNISOUN I YPOLIPI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στο www.noiazomai.net ( ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ), που είναι ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα.

    http://www.noiazomai.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»
    ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

    http://noiazomai.net/spitimela.html

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ

    ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΒΑΝΟΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕΙ

    ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ


    «Ε, που και που έρχονται και σοβαντίζουν δυο Αλβανοί» μας απαντά και νιώθουμε να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας!..


    Το σπίτι του Εθνικού Ήρωα, που έχυσε το αίμα του για την Ελλάδα, το «σοβαντίζουν …Αλβανοί»…

    Εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται στοργικά, οι καλύτεροι Πρωτομάστορες της Πατρίδας, για τη οποία θυσιάστηκε ο Παύλος Μελάς! Αλλά ούτε και αυτό δικαιούνται ως φαίνεται οι μεγάλοι ήρωες…

    ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΝ ΕΒΑΖΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ....
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ - ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    ΤΙΠΟΤΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
    ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΟ ΦΥΡΟΜ

    ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΤΙΠΟΤΑ

    ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ
    ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
    http://noiazomai.net/bipeirossxoleia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ουσιαστικά η πρόταση είναι η διατήρηση της υπάρχουσας συγκεχυμένης κατάστασης, μόνο που έχουμε αντικατάσταση του ονόματος. Το προτεινόμενο όνομα είναι φυσικά πολύ καλύτερο για τα Σκόπια από ότι το ήδη υπάρχον, άρα μιλάμε για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης για τα Σκόπια (άσχετα αν κλαίγονται) και ταυτόχρονης διατήρησης όλων των σημερινών κινδύνων για εμάς. Κρατάμε στα θετικά της πρότασης το όνομα (όσο και να μη μας αρέσει) και τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Πρόταση του Νίμιτς προσφέρει στα Σκόπια την κατοχύρωση και αναγνώριση και από την Ελλάδα της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας», με αντάλλαγμα την μερική χρήση διεθνώς (από ελάχιστες χώρες) του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. BRAVO ARISTOTELI

    OLA GINONTAI
    MONO TOY SPANOY TA GENIA DEN GINONTAI KATA TIN ELLINIKI PAROIMIA.

    ARKEI NA THELOYN OI ELLINES
    ARKEI NA AFYPNISTOYN
    NA THYMOSOYN KAI
    NA ANDIDRASOYN

    SIGA MHN AFISOYME TO GENOS APODEDEIGMENON PRODOTON TOY ELLINISMOY
    NA DIAPRAGMATEYTOYN THN MAKEDONIA MAS

    SIGA MIN AFISOYME TOYS EFIALTES
    NA DIALISOYN THN ELLADA MAS

    TOYS KSEROYME OLOUS
    THA PAROYN OLOI TIN APANTISI POU TOYS AKSIZEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. PADIA O NIMITS BARAEI SINEXIA TO IDIO TROPARIO
    DEN EXEI ALLAKSEI TIPOTA STIS PROTASEIS TOY

    EINAI YPALLILOS TOY SOROS EXEI SIMFERON NA YPOSTIRIZEI TO FYROM
    H ELLINIKI KIVERNISI DEN EPREPE NA TON DEXTEI OS DIAPRAGMATEFTI.

    OI ELLINES POLITIKOI KSEROYN THN ALHTHEIA ALLA DEN MAS TIN LENE

    NA STAMATISEI TORA H PRODOSIA
    NA STAMATISEI TORA KATHE DIPRAGMATEYSI
    NA APOLYTHEI H NTORA APO TO YPOYRGEIO EKSOTERIKON - APETYXE- EKSO - OUST

    VARDRASKA HTAN TO ONOMA
    GIA POIO LOGO TO ALLAZOYN?

    SLAVO-BOYLGAROI TO 1/3 TOY FYROM
    TA 2/3 ALBANOI, TOYRKOI, EBRAIOI, ROMA, SLAVOI, BOYLGAROI
    GIA POIO LOGO EGINAN OLOI AFTI ETSI STA KSAFNIKA MAKEDONES?

    SLAVOBOYLGARIKI H GLOSSA TOYS
    APO POU KAI OS POU EGINE MAKEDONIKI?

    TI PERIMENOYME?
    APO TO PROI FAINETAI H KALH/KAKH MERA

    KSEROYME KALA TI THA EPAKOLOYTHISEI
    AN AFISOYME AFTI TIN KYVERNISI
    NA APOFASISEI GIA TO MAKEDONIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ …ΣΟΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

    "Αναρωτιέμαι τελικά αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, μήπως η υπουργός των Εξωτερικών της πατρίδας μας, είναι αρχηγός μιας από τις συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο επιφανές πολιτικό στέλεχος του κόμματος της Ν.Δ.;

    Και σας ερωτώ ευθέως: είναι δυνατόν να παίρνει προσωπικά η ΙΔΙΑ τηλέφωνο, εν ενεργεία Μητροπολίτη και να τον παρακαλεί με ευγενικό τρόπο- έντονα όμως- να μην βγάλει στη δημοσιότητα ΧΑΡΤΗ των ΓΝΩΣΤΩΝ φίλων μας, ο οποίος δείχνει τις χώρες των Βαλκανίων και στη θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, να γράφει ‘περιοχή της Μακεδονίας υπό ελληνική ΚΑΤΟΧΗ’ γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ;
    Θα έκανε τέτοια παρέμβαση υπουργός των εξωτερικών που ανήκει στη Ν.Δ ή σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

    Και μια δεύτερη ερώτηση κύριε πρωθυπουργέ: θα εξαπέλυε ποτέ υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας, δριμύτατη επίθεση σε ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ελληνικού κοινοβουλίου, επειδή ΠΗΓΕ στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ και χαιρέτισε εκδήλωση ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ οργανώσεων με θέμα ‘τρεις γενοκτονίες μια στρατηγική’ και στον χαιρετισμό του καυτηρίασε τις προκλήσεις του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ;

    Είναι δυνατόν η κυρία Μπακογιάννη να ΕΠΙΠΛΗΤΕΙ τον πρώην πρόεδρο της ελληνικής βουλής κύριο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, επειδή …είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ;

    Είναι δυνατόν να του αποδίδει κατηγορίες, πως με αυτά που είπε στην ομιλία του, προκαλεί τους Τούρκους;

    Είναι υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας η κυρία αυτή ή πρόεδρος σε κάποιο ίδρυμα του ΣΟΡΟΣ;

    Είναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω κυρία, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να στέλνει ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ τηλεγράφημα προς το ΥΠΕΞ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και να εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επίθεση του PKK;

    Είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος τύπου της Ντόρας στο ΥΠΕΞ, μετά τις τελευταίες προτάσεις ΝΙΜΙΤΣ για τα Σκόπια, να δηλώνει ότι οι προτάσεις είναι εποικοδομητικές και προς τη σωστή κατεύθυνση;
    Είδε πουθενά η κυρία Ντόρα, να ακυρώνονται οι επεκτατικές βλέψεις των ΝΑΖΙΣΤΩΝ του Γκρουέφσκι;

    Είδε πουθενά η κυρία Ντόρα, ότι τα Σκόπια θα πάψουν να ΒΙΑΖΟΥΝ την ιστορία;
    Είδε πουθενά ότι οι Σκοπιανοί, θα πάψουν να μας ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ και να μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να αυτοαποκαλούμαστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, επειδή οι ίδιοι πάσχουν από Μόνιμο Σύνδρομο Φυλετικής Διαταραχής;

    Και τελικά κύριε πρωθυπουργέ, να ξέρετε, ότι μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να απαντάμε στις ερωτήσεις των εταιρειών δημοσκόπησης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το οικονομικό, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε ακόμα μια εθνική ξεφτίλα σαν κι εκείνη των ΙΜΙΩΝ και του ΟΤΣΑΛΑΝ!

    Αναστάσιος Καζαντζίδης
    Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος"

    http://www.greekalert.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. FAINETAI OTI O MEGALITEROS SYGXRONOS
    ELLINIKOS EFIALTIS
    EINAI GENOS THILIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αλλαγές στη δέσμη προτάσεων του κ. Μάθιου Νίμιτς, υπέρ της FYROM, για το πρόβλημα της ονομασίας ζητά ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
    http://www.makfax.com.mk/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η αμερικανική διοίκηση του Τζορτζ Μπους δεν εντάσσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα κατάργησης των θεωρήσεων για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.
    Στο πρόγραμμα visa waiver, στα μέσα Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία και η Λιθουανία.
    Το ζήτημα σχετίζεται με την απόφαση της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν ο Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. O PROTHIPOURGOS ENANTIA STIS PIESEIS
    STATHIKE STO YPSOS TOY
    SAN ELLINAS KAI MAKEDONAS
    KAI EBALE TO VETO


    TORA ME ME SISSOMO TON ELLINIKO LAO
    MAZI TOY MPOREI NA ARNEITHEI TON ORO MAKEDONIA STIN ONOMASIA.


    ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ INTERNATIONAL CRISIS GROUP ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=2785&Itemid=83

    ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΙΜΙΤΣ!
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3572&Itemid=83

    Ο Γόρδιος δεσμός και το Μακεδονικό ζήτημαhttp://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3574&Itemid=83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς,
    Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ας σώσουν οι σκοπιανοί τους σέρβους. Aθως είναι σλαβοκουμουνοκλώσσα.

    Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
    πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
    ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
    οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
    με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
    Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
    να ασπασθούν τους Τούρκους.

    ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
    ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
    ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share