Το σκάνδαλο...είναι ακόμα εδώ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Το σκάνδαλο...είναι ακόμα εδώ.

Εmail από alkimosarchive.blog

Στην ιστοσελίδα της εκπομπής „Auslandsjournal“ του δεύτερου δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ZDF παρουσιάζεται ρεπορτάζ με τίτλο «Η υπόθεση Siemens» και υπότιτλο «Λαδωμένες συναλλαγές με την Ελλάδα», το οποίο αναφέρεται στην ελληνική διάσταση του σκανδάλου της Siemens, τις δωροδοκίες και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Αναφέρει το κείμενο της εκπομπής:
"Εδώ και καιρό επιθυμεί ο τεχνολογικός όμιλος Siemens να αποκαταστήσει την πληγείσα εικόνα του. Μετά την υπόθεση δωροδοκίας πέρυσι, η οποία στοίχισε στην επιχείρηση πρόστιμο 201 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να κυλήσει μια νέα χιονοστιβάδα αποζημιώσεων προς τη Siemens, με αφετηρία την Ελλάδα. Η Siemens έχει "λαδώσει" σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, εξαιρετικά πολύ χρήμα κατευθύνθηκε προς την Αθήνα. Επί δεκαετίες πρέπει να δωροδοκούσε ο γερμανικός ηλεκτρονικός γίγας για να αναλάβει έργα. Πρόκειται για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ανακριτών. Η Siemens φέρεται να υποβοήθησε και (την ανάληψη) ακόμα κι ενός έργου εξαιρετικού γοήτρου. Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ο γερμανικός όμιλος προμήθευσε ένα μέρος της τεχνικής υποδομής ασφαλείας. Προς το σκοπό αυτό πρέπει να εισέρρευσαν πάνω από 550.000 ευρώ από τα ταμεία της Siemens προς την Αθήνα, μέσω πλαγίων οδών προς διάφορα ελληνικά υπουργεία.
Και αυτό ίσως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Επί δεκαετίες πρέπει να δωροδοκούσε ο ηλεκτρονικός γίγας έλληνες managers για να αναλάβει έργα. Είτε για υψηλούς λογαριασμούς ξενοδοχείων, είτε για ακριβή σαμπάνια, η Siemens δε λυπήθηκε το χρήμα, όπως αποδεικνύουν τα τιμολόγια.
Κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση Siemens στην Ελλάδα, είναι ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης Τάσος Τέλογλου. Αυτός αποκάλυψε - κατά ένα μεγάλο μέρος - την υπόθεση. Κατά το έργο που αφορούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Siemens είχε δεσμευτεί να δηλώνει τα δώρα αξίας άνω των 20 δολαρίων. «Αυτή ήταν φυσικά η επίσημη ρητορική, ατύπως όμως πρέπει να καταβλήθηκαν μαύρα χρήματα σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αυτό της Ελλάδας», δηλώνει ο Τέλογλου. Διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα ήταν τότε κάποιος ονόματι Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος, όποτε χρειάζονταν χρήματα για λάδωμα, πρέπει να προσέφευγε στα κεντρικά της Siemens στο Μόναχο.
Ακόμα και τα γρανάζια της ελληνικής πολιτικής λαδώθηκαν προφανώς καλά από τη Siemens. Ένας στενός συνεργάτης του τότε σοσιαλιστή πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη παραδέχθηκε ότι πήρε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens. Αυτό το ποσό φέρεται ότι εισέρρευσε στα κομματικά ταμεία για τις εκλογές του 1999, για την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα.
Πολιτικό σκάνδαλο
«Η Siemens κατέβαλε, στο πλαίσιο της "φροντίδας του πολιτικού τοπίου", ποσοστό 2% στα πολιτικά κόμματα για την κάλυψη των δαπανών τους. Αυτό ήταν παράνομο στην Ελλάδα και γνωρίζουμε από τα στοιχεία που έφτασαν από το Μόναχο ότι αυτή η χρηματοδότηση λάμβανε χώρα συστηματικά ανάμεσα στο 1999 και το 2004», δηλώνει ο Τέλογλου. Το κόμμα δε θέλει να ξέρει τίποτα επ’ αυτού, τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στα κομματικά ταμεία. Το πολιτικό σκάνδαλο κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων. Για τη σημερινή κυβέρνηση μάλιστα αυτό θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο. Οι συντηρητικοί διατηρούν πλειοψηφία μιας μόνο ψήφου.
Σε περίπτωση εμπλοκής έστω και ενός μόνο βουλευτή στο σκάνδαλο της Siemens, θα κλονιστεί η κυβέρνηση.

5 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, διαφήμιση στον πράκτωρα Τασούλη κάνετε ? Τι ...κακά θέλετε να πείτε με τα της Ζήμενς ? Οι γερμανοί στο τρίπ τους εμείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI THES NA PEIS RE ONNEDITH APO PANW?
    NA KSEXASOUME TA SKANDALA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σκανδαλο της Siemens ειναι καραμπινατο του ΠΑΣΟΚ. Με το που αρχισαν τα πρωτα "οργανα" εσπευσαν 5-6 καραμπινατα στελεχη του ΠΑΣΟΚ να δηλωσουνε οτι βλεπανε τοτε ως υπουργοι και υφυπουργοι ατασθαλιες και παραιτουντο για λογους ευθιξιας... Αφου βλεπανε ατασθαλιες γιατι δεν τις καταγγελνανε τοτε που ητανε κυβερνηση, αλλα αφηνουνε υποννοουμενα 6-7 χρονια μετα??? Τον ελληνικο λαο δεν τον ενδιαφερει απαραιτητα να παει μεσα ο Χριστοφορακος η ο Μαυριδης η τα μεγαλοστελεχη της Siemens τοτε. Στο κατω κατω αυτοι ητανε μεγαλομανατζερ εταιρειας που προσπαθουσε με θεμιτα και με αθεμιτα μεσα να παρει μεριδιο στην αγορα. Τον ελληνικο λαο τον ενδιαφερει να πανε μεσα οι υπουργοι, υφυπουργοι και γενικοι γραμματεις υπουργειων που τα παιρνανε απο την Siemens για να προωθουνε αυτην και οχι καποια αλλη (ισως ελληνικη) εταιρεια! Και απο το 1995 εως το 2003, ητε αρεσει στα ΜΜΕ και σε καποιους ητε δεν αρεσει, υπουργοι και υφυπουργοι ητανε ΜΟΝΟ του ΠΑΣΟΚ!!! Για τον Γιαννο Παπαντωνιου βαρανε για πολλοστη φορα τα "οργανα" οτι τα αρπαζε. Μια οι Γαλλοι τον καταδυκνειαν οτι του τα χωνανε για τα εξοπλιστικα. Μια τωρα η Siemens. Μια οι χρηματιστες που τον βαζανε να βγαινει στα καναλια να λεει στον κοσμο δημοσια το 1998-1999 "επενδυστε στο χρηματιστιριο γιατι 8α φτασει τις 11.000 μοναδες" με σκοπο να αυτοκτονει ο κοσμακης μετα. Και αντι να ειναι στον Κορυδαλλο βγαινει και κανει και δηλωσεις χωρις να ντρεπεται καθολου! Ουτε να ντρεπεται αυτος, ουτε να ντρεπεται το ΠΑΣΟΚ, ουτε να ντρεπονται τα ΜΜΕ που τον καλουνε...
    Η γαλλικη κοινοπραξια που κατεθεσε προσφορα για την αττικη οδο αν και μειοδοτησε δεν πηρε το εργο γιατι χαρακτηριστικε ως μη αξιοπιστη... Η εταιρεια που εχτισε το Eurotunel δηλαδη κριθηκε απο τους ελληνες επαειωτες του ΠΑΣΟΚ ως μη αξιοπιστη! Για να παρει το εργο ο Μπομπολας και να βγει στο ελληνικο κρατος ο κουκος αηδονι με τα τερτιπια του Μπομπολα που σηκωσε την τιμη τρεις φορες επανω προφασιζομενος μια εμποδια αρχαιων μια αλλα... Ποιος Πασοκος υπουργος "τα αρπαξε" τοτε για να προωθησει τον Μπομπολα και εναντι ποσης μιζας??? Το δε φαγοποτι που στηθηκε απο τον Σημιτη με το αεροδρομιο των Σπατων δεν εχει προηγουμενο στο ιστορικο καμιας πολιτισμενης χωρας! Περαν απο τις ξενες εταιρειες τουλαχιστον 10 καραμπινατοι Πασοκοι επιχειρηματιες κατσκευαστες-προμηθευτες ελυσαν το προβλημα 7 γενεων! Τωρα εαν εχει στηθει παρομοιο φαγοποτι στην Σιερα Λεονε η στην Τανζανια δεν ξερω, μιλησα για πολιτισμενες χωρες... Ο Τσοχατζοπουλος με μισθο 4.700 € και χωρις καμια αλλη επαγγελαμτικη-επιχειρηματικη δραστηριοτητα πηγε κι εκανε Γαμο στο Παρισι τον οποιον πληρωσε 468.000 € (!!!) με επιταγη της ιδιωτικης Τραπεζας Edmond de Rothshild στην οποια για να ανοιξεις λογαριασμο πρεπει να κανεις πρωτη καταθεση τουλαχιστον 4.000.000,00 € και δεν ειναι σιγουρο εαν θα σε παρουνε για πελατη γιατι πρεπει να συνοδευεσαι απο τις απαραιτητες συστασεις... Ημερα Παρασκευη ο Γαμος στο Παρισι και ημερα Κυριακη εβγαινε στην λαικη στην Θεσσαλονικη και κραδαινοντας τις Ντοματες που εκαναν 2 € ωρυονταν κατα της Νεας Δημοκρατιας και δηλωνε οτι συμπασχει με τον Ελληνα συνταξιουχο!!!!!!!! Ουτε ντροπη ουτε τιποτα!!! Ολος ο κοσμος εχασε στο χρηματιστιριο και αυτοκτονουσε και ο Πασοκος Νεονακης πιαστηκε με 65.000.000,00 € σε λογαριασμους που δηλωνε πως τα κερδισε την περιοδο που και οι γνωστες του αντικειμενου χανανε! Για να βγαλεις 65.000.000,00 πρεπει να εχεις χρηματιστιριακη εταιρεια και τουλαχιστον 25 ατομα μπροκερ επαειωτες προσωπικο να εργαζονται νυχθημερον αγοραζοντας και πουλωντας! Και ο Νεονακης ισχυριζοτανε οτι τα εβγαλε μονος του αγοραζοντας και πουλωντας με το κινητο του τηλεφωνο που πριν τον κατεβασει το ΠΑΣΟΚ απο τα βουνα του Ψηλορειτη αμφιβαλλω εαν γνωριζε τι εστι χρηματιστιριο... "Παραιτησου" του λεει το ΠΑΣΟΚ για λογους ευθιξιας. "Ενταξει" λεει ο Νεονακης που βεβαια τι παραπονο να ειχε εφοσον μπηκε ξεβρακωτος στην πολιτικη 41 ετων και μετα απο 3 χρονια εφυγε με 65.000.000,00... Ουτε τα χρηματα του πειραξανε ουτε αυτος διωχθηκε ποινικα... Και τοσα ακομη αλλα αφορουνε το ΠΑΣΟΚ που για να τα γραψουμε εδω περα μεσα θα πρεπει να αναβαθμιστει το site με τουλαχιστον 500 Gigabyte για να χωρεσουνε ολα!
    ΝΙΣΑΦΙ και ΕΛΕΟΣ πια με το ΠΑΣΟΚ και με ολα τα ΜΜΕ και τουσ δημισιογραφους που το αβανταρουνε γιατι τοτε τα επαιρναν και τωρα τους κοπηκε η μασα. Τους κοπηκε η μασα γιατι τωρα τα παιρνουνε αλλοι οχι γιατι η Νεα Δημοκρατια ειναι τιμια... Για να καταστησω σαφες ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Νεα Δημοκρατια. Ηρθε και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ακριβως αυτα που εκανε το ΠΑΣΟΚ!!!
    Αλλα ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ να υπαρχουνε ακομη ανθρωποι να λενε για το τιμιο ΠΑΣΟΚ... Να λενα να φυγει η Νεα Δημοκρατια για να ξαναερθει ο Γιαννος, ο Ακης, η Βασουλα και η λοιπη ΣΥΜΜΟΡΙΑ...
    Δοκιμαστηκαν και τα δυο και απετυχαν οικτρα! Καλως η κακως και ετσι οπως εχουνε γινει τα πραγματα η μονη λυση ειναι η διαλυση της βουλης και η εγκαθιδρυση μιας ισχυρης σταρτιωτικης κυβερνησης στην οποια ο ανωτεροσ βαθμοφορος θα ειναι λοχαγος η ταγματαρχης καθοτι οσοι φερουνε ανωτερο βαθμο η για να παρουνε ανωτερο βαθμο ειναι/πρεπει να ειναι κομματοσκυλα του κερατα! Του ενος η του αλλου κομματος...
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΞΙΕΣ!!! Ενοπατερες, Εργατοπατερες και λοιπουσ Πατερες που εχει πλημμυρισει ο τοπος να προασπιζονται τα δικαιωματα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τώρα το καταλάβατε πως όλη η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και εσύ που γράφεις και εγώ που γράφω έχουμε βάλει ένα λιθαράκι διαφθοράς στο παζ που λέγετε Ελλάδα.
    Προσπαθούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή στο βωμό του χρήματος να ξεγελάσουμε τον συνάνθρωπό μας. Να αναλογισθούμε, πόσα τρικ χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και πόσα ψέματα για να τουμπάρουμε τον άλλον και αν το καταφέρουμε είμαστε περήφανοι και λέμε, μα τι μαλάκας ήταν αυτός, μεγάλο κοροΐδο
    Να κοιτάξουμε να γίνουμε καλύτερη με λιγότερη διαφθορά στη καθημερινότητα μας και να μη κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, η καμήλα κοροϊδεύει τη καμπούρα της άλλης καμήλας και δεν κοιτάει τη δική της καμπούρα.
    Να μη λέμε κάθε τόσο τη κάνει το κράτος για μας, αλλά τι κάνουμε εμείς για το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ' το ..."κεφάλι βρωμάει" ο τόπος μας. Οι κάτοικοί του ήταν πολύ πιό έντιμοι και είχαν φιλότιμο λίγες δεκαετίες πριν. Εάν δε υπάρξει κάθαρση με τιμωρία και σταματήσει η κακοδιοίκηση, η ρεμούλα συν την ηλιθιότητα της γραφειοκρατίας δηλαδή, η ανταπόκριση του κόσμου και η προκοπή είναι δεδομένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share