Πούτιν απέναντι σε Ομπάμα απ΄το 2009; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Πούτιν απέναντι σε Ομπάμα απ΄το 2009;

.
Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εκλογή Ομπάμα,ο Ρωσικός Τύπος αναφέρεται σε σοβαρή πιθανότητα για επάνοδο του Βλ.Πούτιν στο Κρεμλίνο τη νέα χρονια!
Τα σενάρια ξεκίνησαν καθώς ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι μεντβέντεφ,άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης από την προεδρία της Ρωσίας το 2009(!), "ανοίγοντας το δρόμο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Vedomosti" επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.
Την Τετάρτη, ο Μεντβέντεφ πρότεινε την αύξηση του χρόνου θητείας του προέδρου της χώρας στα έξι από τα τέσσερα χρόνια, βήμα για το οποίο η εφημερίδα αναφέρει ότι αποτελεί σχέδιο του Βλαντισλάβ Ζουρκόφ, υψηλόβαθμου στελέχους του επιτελείου του Μεντβέντεφ.

Με βάση το σχέδιο αυτό, ο Μεντβέντεφ μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύνταγμα και σε αντιλαϊκές κοινωνικές αλλαγές, ώστε ο Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Επομένως, ο Μεντβέντεφ ενδέχεται να παραιτηθεί νωρίτερα και να γίνουν εκλογές το 2009.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Πούτιν θα μπορέσει μετά να γίνει πρόεδρος για δύο εξαετείς θητείες από το 2009 έως το 2021. Η εφημερίδα επικαλείται εκπρόσωπο του Πούτιν ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει γιατί να μην επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας ο νυν πρωθυπουργός το 2009.

.
Bookmark and Share