90% απώλειες στην"πλεονάζουσα ρευστότητα"των Ελλήνων εφοπλιστών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

90% απώλειες στην"πλεονάζουσα ρευστότητα"των Ελλήνων εφοπλιστών.

.
Πριν από ένα χρόνο λέγονταν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διέθεταν πλεονάζουσα ρευστότητα άνω των 200 δισ ευρώ..
Σήμερα,σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία", οι απώλειες ξεπερνούν το 90%!Aνυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην ποντοπόρο ναυτιλία. Δισ. δολάρια έχουν χαθεί από τοποθετήσεις σε «τοξικά» ομόλογα, από νέες ναυπηγήσεις, αγοραπωλησίες και FFA’s.
Oι ναύλοι έχουν μειωθεί έως και 90%, οι αξίες των πλοίων μειώθηκαν 60%-70% και το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην Aκτή Mιαούλη και το Σίτυ του Λονδίνου..
Kανείς βέβαια δεν διακινδυνεύει να διατυπώσει ακριβείς προβλέψεις για το πότε θα τελειώσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά σχεδόν όλοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και αναλυτές συμφωνούν ότι το τέλος της κρίσης θα σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, της οικονομίας συνολικά. Στο τέλος της κρίσης,σίγουρα τίποτε δεν θα μοιάζει με το «σήμερα» στην ελληνική οικονομία...
Mετά από δυόμισι δεκαετίες στο προσκήνιο επανέρχεται η πολιτική της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία. Mια οικονομική θεωρία και πρακτική που τα τελευταία 25 χρόνια προκαλούσε ανατριχίλα σχεδόν στο σύνολο των στελεχών των κομμάτων εξουσίας. Άλλωστε τον τόνο τον δίνουν πλέον οι ίδιες οι HΠA, η μητρόπολη του νεοφιλελευθερισμού.
Στο φόντο αυτών των ανατροπών το πακέτο των 28 δισ. ευρώ ίσως αποδειχθεί σωτήρια παρέμβαση του κράτους στις τράπεζες...
.
Bookmark and Share