Πρωταθλητές στη..δυστυχία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Πρωταθλητές στη..δυστυχία.

.
Στους «ουραγούς» των 15 χωρών της Ευρωζώνης κατατάσσεται η Ελλάδα όσον αφορά στη σχέση μεταξύ του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής, καθώς χειρότερη επίδοση επιτυγχάνουν μόνο η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.
Αυτό εξάγεται από τα πρώτα συμπεράσματα της δεύτερης έκθεσης για την Ευρωπαϊκή Ποιότητα Ζωής, την οποία δημοσίευσε χθες ο κοινοτικός φορέας Eurofound* με έδρα το Δουβλίνο.

Η έρευνα καλύπτει όλες τις χώρες της Ε.Ε. (και την Τουρκία) και καταγράφει συγκριτικά δεδομένα για μία σειρά από ζητήματα, όπως η επάρκεια του εισοδήματος, η ικανοποίηση από την εργασία, η κατοικία κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό οι Έλληνες είναι από τους πιο ανικανοποίητους με κριτήριο τις αποδοχές τους και την ποιότητα ζωής, που αυτές τους εξασφαλίζουν.. Την ίδια στιγμή είναι οι λιγότεροι ευχαριστημένοι στην Ευρωζώνη μαζί με τους Ιταλούς και τους Πορτογάλους απαντώντας στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι ήσαστε γενικά με τη ζωή σας αυτή την περίοδο;». Μάλιστα σε αυτό το ερώτημα υπολείπονται και κατοίκων χωρών, που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης, αλλά ανήκουν στην Ε.Ε., όπως η Τσεχία και η Πολωνία.
Οι Έλληνες δεν είναι και πολύ ευτυχείς συγκριτικά με τους κατοίκους των πιο ανεπτυγμένων χωρών της Ε.Ε., καθώς σε επίπεδο Ευρωζώνης πιο δυστυχείς είναι οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι, ενώ ισοβαθμούμε με τους Αυστριακούς.

*Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Eurofound: eurofound.europa.eu/

Bookmark and Share