"Γιατί;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

"Γιατί;"

Καταγγελία από
συλλόγο διδασκόντων του 6/θέσιου Δημ. Σχολείου Λαγκαδικίων του Δήμου Κορώνειας .
.
"Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και ενώ το σχολείο μας ήταν κλειστό συνέβη το εξής συγκλονιστικό γεγονός: 14 πεύκα κόπηκαν αναίτια στον αύλειο χώρο. Δεν υπήρξε καμία έγγραφη ενημέρωση του σχολείου για αυτήν την ενέργεια και μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει κατατεθεί κανένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης του χώρου.
Μία εβδομάδα μετά, η αυλή του σχολείου μας εξακολουθεί να είναι «νεκροταφείο πεύκων», γεγονός επικίνδυνο για τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των μαθητών μας.
Ο σύλλογος διδασκόντων καταγγέλλει την τεράστια οικολογική καταστροφή και την απαράδεκτη καταπάτηση των νόμων. Όλοι αναρωτιόμαστε ποιοι νόμοι, ποιο σκεπτικό, μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει το τρυφερό, ευαίσθητο περιβαλλοντικά, πνεύμα των μαθητών μας: «Γιατί;»
Το δασύλλιο του σχολείου μας αποτελούσε πηγή ζωντάνιας, οξυγόνου, περιβαλλοντικό υπόδειγμα, για την περιοχή, η οποία είχε ήδη υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά με την εξαφάνιση της λίμνης Κορώνειας. Να σημειωθεί ότι τα δέντρα ήταν υγιέστατα, και υπήρχε πρόνοια ψεκασμού εκ μέρους του σχολείου (με την υπόδειξη του δασαρχείου), έτσι ώστε να μην προκαλούνται τυχόν αλλεργικά περιστατικά στους μαθητές μας.
Ο σύλλογος διδασκόντων καταγγέλλει εντονότατα το γεγονός και προσδοκά την συμπαράσταση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, στο αίτημά του για άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος του σχολείου μας, και περιφρούρηση ώστε να σωθούν τα υπόλοιπα εναπομείναντα δέντρα που γλίτωσαν προσωρινά το μένος των «ανθρώπων».
Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι όλοι καταδικάζετε παρόμοιες ενέργειες και όλοι μαζί αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την καταδίκη των αυτουργών
."
"κλικ"στις εικόνες για μεγέθυνση.
Bookmark and Share