Καθυστερεί ο αγωγός,επιταχύνεται η συνεργασία σε αεροναυπηγική.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Καθυστερεί ο αγωγός,επιταχύνεται η συνεργασία σε αεροναυπηγική..

.
Μαύρα σύννεφα για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης..Η κατασκευή του αγωγού θα καθυστερήσει έως το τέλος του 2009 και η λειτουργία του θα ξεκινήσει τουλάχιστον 18 μήνες αργότερα, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Trans-Balkan Pipeline.
«Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, τότε θα λέγαμε του χρόνου τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο, τότε θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά δεν μπορούμε να το προβλέψουμε αυτό τώρα», δήλωσε ο Alexander Tarakanov σε συνέντευξη στο Reuters.
Την ίδια ώρα όμως η ελληνορωσική συνεργασία επεκτείνεται-μετά τα ενεργειακά- στους τομείς της αεροναυπηγικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας φαρμάκων, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας και ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Β. Κριστένκο.
Συγκεκριμένα, υπογράφεται ανάμεσα στην ΕΑΒ και τη ρωσική κρατική IRCUT μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία κέντρου συντήρησης, επισκευής και κατασκευής δομικών τμημάτων του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους ΒΕ 200 (φωτόγ.), του γνωστού Beriev που συνέδραμε στην πυρόσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του περσινού καλοκαιριού, αλλά και για τον σχεδιασμό του επιβατικού MC 21 150, 180 και 220 θέσεων.

Το τελευταίο μοντέλο, όπως είπε ο κ. Κριστένκο, έρχεται να ανταγωνιστεί τα Boeing 737 και AIRBUS 320...
.
Bookmark and Share