Χωματερή (ΧΥΤΥ) δίπλα στη Βεργίνα και τον ποταμό Αλιάκμονα..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Χωματερή (ΧΥΤΥ) δίπλα στη Βεργίνα και τον ποταμό Αλιάκμονα..!

.
Σήμερα συζητείται στο ΚΑΣ η υπόθεση κατασκευής του ΧΥΤΥ Ημαθίας, ενώ εκκρεμούν προσφυγές στο ΣτΕ, η εκδίκαση των οποίων έχει οριστεί για τον ερχόμενο μήνα και τον Ιανουάριο του 2009.
"Αυτονόητες" πάντως θα ήταν για τον κοινό νου οι ενστάσεις στη χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Ημαθίας στην περιώνυμη "θέση 12"...

Και αυτό διότι βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, 4,5 χιλιομέτρων από το ομώνυμο μουσείο και κυρίως σε απόσταση μόλις 350 μέτρων από την κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα(!!), απʼ όπου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης και αρδεύεται ο κάμπος της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ωστόσο, παρά την πληθώρα αρνητικών γνωμοδοτήσεων και αποφάσεων, το σχετικό έργο, το κόστος του οποίου προϋπολογίζεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ, δημοπρατήθηκε και ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη(!!), ενώ οι εμμένοντες στην υλοποίησή του ζητούν αύριο εκ νέου γνωμοδότηση -την τρίτη- από το ΚΑΣ.
Για το θέμα έχουν γίνει επερωτήσεις βουλευτών τόσο στο Ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στην Κομισιόν χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα:
  • Στις 15.2.2008 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επικαλούμενος το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.
  • Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Υγείας είχε απευθύνει το Μάρτιο του 2005 και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Το Μάρτιο του 2005 το θέμα είχε φτάσει και στην ευρωπαϊκή επιτροπή από ερώτηση του βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Bookmark and Share