"Η Ελλάδα είναι σαν μια μεγάλη τουαλέτα"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

"Η Ελλάδα είναι σαν μια μεγάλη τουαλέτα"!

Email από εφημερίδα "Τα Νέα".
.
Σάλο έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινότητα της Αγγλίας και όχι μόνο, ο σχολιασμός Βρετανού δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Τhe Sun», ο οποίος αποκάλεσε την Ελλάδα «τουαλέτα».
O δημοσιογράφος της εκπομπής του ΒΒC «Τop Gear» με θέμα τα αυτοκίνητα και αρθρογράφος της εφημερίδας, Τζέρεμι Κλάρκσον, στο πρόσφατο άρθρο του έκανε ρατσιστικά σχόλια για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη χώρα μας, την περιέγραψε ως «τουαλέτα»... Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σχολιάζοντας ο κ. Κλάρκσον την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια του γραφείου τού υπουργείου Τουρισμού στο Λονδίνο, έγραψε ότι «το κορίτσι της διαφήμισης δεν μοιάζει καθόλου με Ελληνίδα. Δεν είχε για παράδειγμα μουστάκι»!
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κοινότητας στη Μεγάλη Βρετανία. Με μία επιστολή, ο κ. Τζον Καπώνης, ο Έλληνας συντάκτης της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «London daily Νews», κάνει γνωστή την πρόθεσή του να προσφύγει στην Επιτροπή Παραπόνων για Θέματα Τύπου και να καταγγείλει την εφημερίδα «Τhe Sun» για δημοσίευση παραπλανητικών πληροφοριών.
«Το ίδιο το έντυπο θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ σχολίου, αυθαίρετης εικασίας και γεγονότος, λέει ο κ. Τζον Καπώνης. Εάν ένα τέτοιο σχόλιο γινόταν για τους μουσουλμάνους ή τους Αφρικανούς, τότε η απόλυση του κ. Κλάρκσον από την εφημερίδα θα ήταν άμεση. Μέχρι τώρα πάντως καμία επανόρθωση δεν έχει γίνει από τους υπεύθυνους του εντύπου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καπώνης. Ήδη, τις τελευταίες μέρες το άρθρο του Βρετανού δημοσιογράφου μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε πολλά βρετανικά μπλογκ. Η πλειονότητα ωστόσο κάνει λόγο για έντονη ρατσιστική διάθεση του δημοσιογράφου απέναντι στην Ελλάδα. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Βρετανός δημοσιογράφος προκαλεί με τις δηλώσεις του. Πρόσφατα, δεν δίστασε να αποκαλέσει τους οδηγούς φορτηγών στην Αγγλία «πόρνες δολοφόνους», δήλωση που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την τηλεοπτική του καριέρα στο ΒΒC...


*Το φλεγματικό χιούμορ των Βρετανών και ειδικότερα του κ.Κλάρκσον,είναι γνωστό σε πολλούς Έλληνες λόγω της μετάδοσης της εκπομπής "Τοp Gear" καί στην Ελλάδα.Σε πολλές περιπτώσεις είναι απολαυστικό..
Σ'αυτή την περίπτωση όμως,νομίζουμε πως υπερέβει τα εσκαμμένα και οφείλει να ζητήσει άμεσα μια συγγνώμη.
Bookmark and Share