O Άνθιμος στη Νέα Υόρκη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

O Άνθιμος στη Νέα Υόρκη..

.
Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος θα τιμηθεί το βράδυ του Σαββάτου με το «Αριστοτέλειο Βραβείο» από το Σύλλογο Θεσσαλονικέων, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του.
Σε μήνυμά του προς τους ομογενείς, ο κ. Άνθιμος εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουν να διατηρούν την ενότητά τους, να αγωνίζονται για τις παραδόσεις τους, αλλά προπάντων για την πνευματική υπόστασή τους, που μας δίδει η ορθόδοξη πίστη και η Εκκλησία μας, γιατί πράγματι τα γεγονότα και οι σημερινές εξελίξεις είναι δύσκολες».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ ήδη επισκέφθηκε τα σχολεία της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ, καθώς και την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Άνθιμος θα προεξάρχει Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν του Κουίνς.

πηγή απέ
Bookmark and Share